Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ – όλοι/ες στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα Αθήνα, 4/11, στις 7 μ.μ.

 

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ

 Απαντάμε συλλογικά και αποφασιστικά! Συσπειρωνόμαστε στα σωματεία μας!

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

Ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών εκπαιδευτικών ΠΕ εκτιμά ότι καθοριστικό ζήτημα για όλο το εκπαιδευτικό, συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα είναι η ακύρωση, ανατροπή και κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη που επιδιώκει να βάλει στο γύψο τη συνδικαλιστική δράση, τους αγώνες και τις απεργίες και την ίδια τη λειτουργία των σωματείων.  Θεωρούμε αναγκαιότητα την κοινή δράση όλου του εργατικού κινήματος και τον συντονισμό της δράσης σωματείων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σε ισότιμη βάση, για την ακύρωση και μη εφαρμογή του νόμου έκτρωμα 4808/21 ( Χατζηδάκη) καθώς και την εκδήλωση πανεργατικού αγώνα με πλατύ, μαζικό και ενωτικό μέτωπο. Καλούμε τις Ομοσπονδίες στην εκπαίδευσης (ΔΟΕ – ΟΛΜΕ) αλλά και την ΑΔΕΔΥ να πάρουν αποφάσεις καταδίκης και μη εφαρμογής του νόμου με συγκεκριμένα (πρακτικά) βήματα ακύρωσής του στην πράξη.

Δεν ξεχνάμε:

Την επίθεση που δεχτήκαμε τον Ιούνιο που επιχειρήσαμε να κάνουμε εκλογές στον Σύλλογό μας.

Την αρνητική απάντηση που λάβαμε από το Υπουργείο Παιδείας για να δοθεί άδεια μίας ημέρας για εκλογές και ΓΣ.

 

Παίρνοντας υπόψη τα παραπάνω δεδομένα συμμετείχαμε στη μεγάλη σύσκεψη εκατοντάδων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο Σπόρτινγκ η οποία κατέληξε στην οργάνωση του συλλαλητηρίου της 4ης Νοέμβρη.

 

Δυναμώνουμε, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τον αγώνα για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, για να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας, για να έχουμε παιδεία και υγεία με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες της εποχής μας, για να παρθούν μέτρα για την πανδημία στα σχολεία, τα ΜΜΜ, τους χώρους δουλείας. Υψώνουμε την φωνή μας απέναντι στην κρατική βία και το αυταρχισμό, τις διώξεις ενάντια στα σωματεία μας.

Συμμετέχουμε στο κάλεσμα των Σωματείων και των Ομοσπονδιών στις κινητοποιήσεις στην Αθήνα στις 4/11. Μαζί με τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μαζί με τους χιλιάδες γονείς διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας στη δουλειά και στη ζωή, ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη, ενάντια στην προσπάθεια να μπουν τα σωματεία στον γύψο. Προετοιμαζόμαστε για Πανεργατική Απεργιακή απάντηση.

 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Αθήνα, στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα

και σε δεκάδες ακόμα πόλεις σε όλη την Ελλάδα

 

O πρόεδρος                             H Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Σοφία Μπογιατζή