Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Κανένας εκπαιδευτικός δεν υποχρεούται να παρέχει τηλεκπαίδευση από το σπίτι του – Λέμε ΟΧΙ στην κοροϊδία και στις επικοινωνιακές τακτικές του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης

Η εκπαιδευτική κοινότητα απέδειξε ότι και στην περίπτωση του σεισμού, αλλά και στο διάστημα της πανδημίας που μετρά σχεδόν δύο χρόνια, στάθηκε δίπλα στους μαθητές και στις οικογένειές τους και αξιοποίησε κάθε πρόσφορο μέσο για να διατηρηθεί η επαφή με τη σχολική ζωή, παρόλο που η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ δε δημιούργησε καμία προϋπόθεση για την ισότιμη συμμετοχή όλων των μαθητών στην τηλεκπαίδευση.

Στην περίπτωση των δυσμενών καιρικών συνθηκών, θεωρούμε αδιανόητο να επιβάλλεται η εφαρμογή τηλεκπαίδευσης . Πολύ περισσότερο όταν δεν έχει εξασφαλιστεί η ασφάλεια των εκπαιδευτικών που χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό του σχολείου τους και άρα θα πρέπει να μετακινηθούν προς τις σχολικές μονάδες τους. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα ισχύουν για όλους, μαθητές και εκπαιδευτικούς, και πρωτίστως ενδιαφέρει η ασφάλειά τους, αλλά και σε κάθε περίπτωση οποιουδήποτε έκτακτου γεγονότος προέχει η ασφαλής πρόσβαση στους χώρους εργασίας των εκπαιδευτικών.

Δε θα δεχθούμε καμία μελλοντική τηλεκπαίδευση προς αντικατάσταση του εκπαιδευτικού σε περιπτώσεις που δεν εξασφαλίζονται τα προσωπικά δεδομένα μαθητών-εκπαιδευτικών.

Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να απαντήσει εγγράφως στα παρακάτω ερωτήματα:

α) εάν επιτρέπεται η μετακίνηση εκπαιδευτικών και γονέων προς τις σχολικές μονάδες προκειμένου να παραλάβουν τον απαιτούμενο ηλεκτρονικό εξοπλισμό και κατά πόσο είναι ασφαλής, λαμβάνοντας υπόψη τις ανακοινώσεις της πολιτικής προστασίας των οικείων Δήμων.

β) ποια πρόβλεψη υπάρχει για τους γονείς εκπαιδευτικούς που δεν μπορούν να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση λόγω της παραμονής των τέκνων τους στο σπίτι;

γ) ποια πρόβλεψη έχει γίνει για την προστασία των προσωπικών δεδομένων εκπαιδευτικών και μαθητών;

Επιτέλους ας σταματήσει η κοροϊδία και οι επικοινωνιακές τακτικές από την πλευρά του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης στην προσπάθειά τους να αποκρύψουν το γεγονός ότι έχουν αφήσει ανοχύρωτα τα σχολεία τόσο έναντι της πανδημίας του ιού covid 19 όσο και από άποψη τεχνολογικού εξοπλισμού και υποδομών. Η εξ αποστάσεως χρησιμοποιήθηκε για την περίοδο της μακρόχρονης αναστολής λειτουργίας λόγω πανδημίας. Είναι αδιανόητο να επιχειρηθεί να αξιοποιηθεί σε περιπτώσεις μονοήμερης ή διήμερης αναστολής λειτουργίας λόγω κακοκαιρίας, σεισμών κλπ.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

το Δ. Σ. του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Εκπ/κών Π. Ε., ενόψει της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί στη χώρα και μετά από ερωτήματα συναδέλφων, πληροφορεί τα μέλη του σωματείου μας ότι ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ.

 

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π. Ε. Α΄ ΑΘΗΝΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ) ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΝΑ ΜΗ ΔΕΧΤΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΕΣ «ΕΝΤΟΛΕΣ» ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Π. Ε. Α΄ ΑΘΗΝΑΣ.

 

ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΝΕΤΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ. ΟΜΩΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ. ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ.

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Σπύρος Ντελέζος