Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Σχετικά με τη χορήγηση επιταγών – voucher – αξίας 200 € προς τους εκπαιδευτικούς για την αγορά Ηλεκτρονικού εξοπλισμού

 

Η Κυβέρνηση προκαλεί ανερυθρίαστα με το «κόλπο» του voucher των 200 € στους εκπαιδευτικούς για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, λες και με το ποσό αυτό, υπάρχει ουσιαστική δυνατότητα αγοράς.  Οι εκπαιδευτικοί δεν ξεγελιούνται με «καθρεφτάκια και γυαλιστερές χάντρες». Με τα αλλεπάλληλα μνημόνια, τη λιτότητα και τις περικοπές που εφάρμοσαν όλες οι Κυβερνήσεις έχουν οδηγηθεί στη φτώχεια. Η Κυβέρνηση της Ν.Δ με τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό, στο φυσικό αέριο, στα είδη πρώτης ανάγκης, την άνοδο του πληθωρισμού έχει εξαϋλώσει το μισθό μας και μας οδηγεί στη φτώχια και στην εξαθλίωση. Τα 200 € είναι ψίχουλα μπροστά σε όσα μας έχουν αρπάξει όλα αυτά τα χρόνια.

 

Το Υ.ΠΑΙ.Θ.  και η Κυβέρνηση θέλοντας να καλύψουν την εκκωφαντική αποτυχία της πολιτικής τους σε ό,τι αφορά την ουσιαστική κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών και μαθητών με ηλεκτρονικό εξοπλισμό και την ουσιαστική αδυναμία των σχολείων να παρέχουν τηλε – «εκπαίδευση» με όσα παρέχει το Δημόσιο Σχολείο σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, επιχειρεί με φτηνά, επικοινωνιακού χαρακτήρα, τεχνάσματα να ρίξει και πάλι την ευθύνη στις πλάτες των εκπαιδευτικών και να τους εκθέσει, για άλλη μια φορά, στα μάτια της κοινωνίας και των μαθητών τους.

Στην ουσία τα voucher μεταθέτουν την υποχρέωση του κράτους να στηρίξει οικονομικά τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς με τεχνολογικό εξοπλισμό μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό και επιχειρούν να καθιερώσουν στην εκπαίδευση τη διαδικασία της ατομικής ευθύνης. Η αποδοχή των voucher οδηγεί στην επόμενη προσφυγή του ΥΠΑΙΘ σε «τηλεκπαίδευση», να ζητήσει κοινώς… τα ρέστα από τους εκπαιδευτικούς αφού τους χορήγησε ένα ολόκληρο 200άρι για αγορά ατομικού εξοπλισμού!!

Είναι πρωτοφανές το μέγεθος της κοροϊδίας του ΥΠΑΙΘ αφού αν επιθυμούσαν να εξοπλίσουν και να αναβαθμίσουν τον τεχνολογικό εξοπλισμό και τα δίκτυα των σχολείων και να προχωρήσουν στην παροχή υλικοτεχνικής υποδομής η οποία θα καλύπτει τις ανάγκες των σχολικών μονάδων, είχαν τη δυνατότητα να το κάνουν τα δύο τελευταία χρόνια (2020 – 2021).  Δεν έπραξαν ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.   Οι κούφιες και ψεύτικες θριαμβολογίες της Υπουργού Παιδείας περί «ψηφιακής επανάστασης» στο χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης βασίστηκαν και βασίζονται αποκλειστικά στις πλάτες, στις προσπάθειες και στις ατομικές δαπάνες των εκπαιδευτικών από τους μισθούς πείνας που μας δίνει η Κυβέρνηση.

 

Η Κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει επιτέλους ότι δεν μπορεί να εξαγοράσει τους εκπαιδευτικούς, ούτε να ξεπλύνει τις ευθύνες της για τη ζημιά που έχει προκαλέσει η αντιεκπαιδευτική πολιτική της.

Διεκδικούμε:

  • Τα 140.000.000 € να διατεθούν στα σχολεία μας για τεχνολογικό εξοπλισμό και με δημόσιο απολογισμό του ΥΠΑΙΘ για τη διάθεση των χρημάτων (καμιά εμπιστοσύνη σε εταιρείες και μεσάζοντες).
  • Πλήρη και ουσιαστική κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών, μαθητών/τριών με δωρεάν παροχή τεχνολογικού εξοπλισμού από το ΥΠΑΙΘ.
  • Ουσιαστική τεχνολογική κάλυψη και αναβάθμιση όλων των Δημόσιων Σχολείων της χώρας με σύγχρονους Η/Υ και επαρκή δίκτυα επικοινωνίας με δαπάνες της πολιτείας.
  • Ισονομία και ισοπολιτεία μεταξύ όλων των Δημοσίων Υπαλλήλων σε ό, τι αφορά την τηλεργασία.
  • Κατάργηση του νόμου για την παροχή εξ αποστάσεως «εκπαίδευσης» σε περιόδους διαφορετικές των περιπτώσεων πανδημίας (ολιγοήμερες αναστολές λειτουργίας των σχολείων λόγω κακοκαιρίας, φυσικών καταστροφών κ.λπ.).
  • Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού, επιστροφή των κλεμμένων Μ.Κ (περίοδος 2015-2019).

 

 

Για όλα τα παραπάνω καλούμε τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ) και τα Δ. Σ. των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π. Ε. και Ε. Λ. Μ. Ε. να λάβουν ανάλογες αποφάσεις και από κοινού να προβούμε σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και διεκδίκησης.

 

Η κοροϊδία και τα ψέματα του ΥΠΑΙΘ και της Κυβέρνησης ΔΕΝ ΜΑΣ ΞΕΓΕΛΟΥΝ ΠΙΑ- ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ