Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 

Την 1η Μαρτίου σε ορισμένα σχολεία του Συλλόγου μας που τροφοδοτούνται με σχολικά γεύματα από συγκεκριμένη εταιρία, διεκόπη η διανομή σχολικών γευμάτων αιφνιδιαστικά. Ενημερωθήκαμε ότι το ίδιο συνέβη και σε άλλες περιοχές της Αττικής αλλά και όλης της χώρας. Να υπενθυμίσουμε ότι τη φετινή σχολική χρονιά τα σχολικά γεύματα δεν ξεκίνησαν από τον Σεπτέμβριο αλλά καθυστέρησαν αρκετούς μήνες, με την κυβέρνηση να επικαλείται γραφειοκρατικά ζητήματα που αφορούν στη διεξαγωγή διαγωνισμών κλπ. Τα ίδια ζητήματα επικαλούνται και τώρα για να δικαιολογήσουν την απαράδεκτη διακοπή διανομής σχολικών γευμάτων. Τα εκπαιδευτικά σωματεία από την αρχή της σχολικής χρονιάς ανέδειξαν το ζήτημα, καθώς με μεγάλη αγωνία οι γονείς των μαθητών μας ρωτούσαν πότε θα ξεκινήσει η διανομή, αφού αποτελεί το βασικό γεύμα τους και μία ανάσα στη δύσκολη καθημερινότητα για την επιβίωση.

 

Η σίτιση των μαθητών μας αποτελεί πάγια διεκδίκηση που ο Σύλλογός μας ανέδειξε από το 2011, αποκαλύπτοντας το μέγεθος της φτωχοποίησης των μαθητών και διαμορφώνοντας το αίτημα “Συσσίτια σε όλα τα σχολεία αποκλειστικά από δημόσιους φορείς”. Ακόμη και σε αυτόν τον περιορισμένο αριθμό σχολείων που παρέχονται σήμερα, θεωρούμε ότι ο θεσμός των σχολικών γευμάτων είναι μια σημαντική κατάκτηση των αγώνων μας.

 

Στη σημερινή συγκυρία, που η λαϊκή οικογένεια στενάζει, που ο λαός βιώνει «σοκ και δέος» με την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια που έχει να αντιμετωπίσει, η κυβέρνηση έρχεται να δώσει ένα ακόμη χτύπημα στην επιβίωση, ειδικά των πιο ευάλωτων οικογενειών. Με ένα απλό email ανακοινώνουν τη διακοπή διανομής σχολικών γευμάτων, λόγω μη ανανέωσης της σύμβασης του προγράμματος, την ίδια στιγμή που οι οικογένειες στενάζουν για να τα βγάλουν πέρα.

 

  • Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας να αποκαταστήσει ΑΜΕΣΑ τη διανομή των γευμάτων όπου έχει διακοπεί και να προχωρήσει σε καθολική επέκταση του προγράμματος.
  • Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να στηρίξει αυτό το δίκαιο αίτημα.

 

ΟΠΩΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΕΤΣΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ!

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Σπύρος Ντελέζος