Ψηφίσματα ΔΟΕ, Γονέων και Συλλόγων ΠΕ-ΕΛΜΕ για την αναφορά της διευθύντριας του 12ου Δημ. Σχ. Αθηνών σε βάρος 20 εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας

Ψηφίσματα έως τώρα μας έχουν στείλει: η ΔΟΕ, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 12ου Δ.Σχ. Αθηνών, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αιγάλεω, Αθηνά, Αμαρουσίου,  Αν. Αττικής “Κ. Σωτηρίου”, Άνω Λιοσίων “Ηρώ Κωνσταντοπούλου”, Αριστοτέλης, Γλυφάδας-Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Δυτικής Αττικής “Κώστας Βάρναλης”, Ηλιούπολης, Ζακύνθου ” Δ. Σολωμός”, Κερατσινίου-Περάματος “Νίκος Πλουμπίδης”, Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Μακρυγιάννης, Ν. Αργοσαρωνικού, Ν. Σμύρνης, Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων, Ξάνθης, Παρθενώνας, Πάρου–Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος», Πρόοδος, Πιερίας, Σάμου, Σύρου–Τήνου–Μυκόνου Χαϊδαρίου και οι ΕΛΜΕ Β΄ και Ε΄ Αθήνας, Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής, Ημαθίας, Λήμνου-Αγ. Ευστρατίου, Φωκίδας

ΔΟΕ: Σχετικά με την αναφορά της διευθύντριας του 12ου Δημ. Σχ. Αθηνών σε βάρος 20 εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας

 

Με έγγραφό του ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών Π.Ε. (αρ. πρ. 6/7-3-2022) μας ενημέρωσε ότι η διευθύντρια του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών έχει προχωρήσει από τις 23/12 σε αναφορά για 20 συναδέλφους του σχολείου προς τη Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας (για απείθεια, υπέρβαση καθήκοντος κλπ.), η οποία με τη σειρά της προχώρησε σε προκαταρκτική έρευνα. Τα «παραπτώματα» για τα οποία εγκαλούνται οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών είναι ότι υπερασπίζονται τα αυτονόητα σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου, τις συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, τα δικαιώματα των παιδιών, το δικαίωμα ύπαρξης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ενάντια σε κάθε αυθαίρετη και αντιδημοκρατική επιλογή.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., λαμβάνοντας υπόψη το έγγραφο του Ά Συλλόγου Αθήνας, καταδικάζει αυταρχικές λογικές που επιδιώκουν να αντικαταστήσουν τη δημοκρατία των Συλλόγων Διδασκόντων με εκφοβιστικές διαδικασίες αναφορών προς τη Διοίκηση και εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη στους/στις 20 συναδέλφους του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών. Καλούμε, έστω και τώρα, τη Διευθύντρια της σχολικής μονάδας να αποσύρει την αναφορά της και να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της σχολικής κοινότητας στην οποία υπηρετεί. Τα όποια προβλήματα προκύπτουν στις σχολικές μας μονάδες δεν επιλύονται ούτε με αυταρχισμό, ούτε με αυθαίρετες και μονοπρόσωπες αποφάσεις αλλά με διάλογο ανάμεσα σε όλα τα μέρη της σχολικής κοινότητας, ομαλή λειτουργία του Συλλόγου Διδασκόντων, δημοκρατικό πνεύμα, διασφάλιση του παιδαγωγικού και συναδελφικού κλίματος.

Ο πρόεδρος       Ο Γ. Γραμματέας

Κικινής Αθανάσιος      Πετράκης Σταύρος

 

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών: Δήλωση στήριξης στους δασκάλους του 12ου δημοτικού σχολείου Αθηνών

Αθήνα,  11/03/2022

 

Α. Π. Εξ:66

ΠΡΟΣ:  Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας

Κοιν:

Α’ Σύλλογος Αθηνών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ( asillogosathinon@gmail.com)

Ένωση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων της 7ης Δημ. κοινότητας (enosigoneon7@gmail.com)

Διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  Α΄ Αθήνας (mail@dipe-a-athin.att.sch.gr)

Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Ελλάδας (Α.Σ.Γ.Μ.Ε) (gt.asgme@gmail.com)

Στο σχολείο μας έχουμε πόλεμο. Γενικευμένη σύρραξη με θύματα, με παράπλευρες απώλειες, με αιχμάλωτους πολέμου και με άμαχο πληθυσμό: τα παιδιά. 

Αυτό τον πόλεμο δεν τον κήρυξε ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, ούτε οι δάσκαλοι των παιδιών μας, οι οποίοι τωρα βρίσκονται εκδικητικά κατηγορούμενοι σωρηδόν με στρατιωτικές τακτικές τιμωρίας όλων για λογαριασμό λίγων και αθώων.

Έχει την  αντίληψη η συγκεκριμένη διευθύντρια ότι το σχολείο της ανήκει. Ότι απαγορεύεται οι δάσκαλοι να έχουν άποψη. Ότι απαγορεύεται η κριτική στους ανωτέρους. Ότι θα γίνεται πάντα αυτό που λέει η ίδια και μόνο αυτό, θεωρώντας πως το σχολείο είναι η επιχείρησή της και οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σ’ αυτό υπάλληλοί της.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών καταγγέλλει την αυταρχική, αντιπαιδαγωγική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά, αντίληψη και στάση της διευθύντριας του 12ου και στέκεται στο πλευρό των δασκάλων και θα τους στηρίξει με κάθε διαθέσιμο μέσο στη δίκαιη διαμαρτυρία τους απέναντι στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στη Διδισκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Διονύσης Σέρρας  

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.     ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ           

               Μαρούσι  8 – 3 – 2022                                                                                                                                                                Αρ. Πρ.: 93

Ταχ. Δ/νση: Μαραθωνοδρόμου 54                                           

Τ. Κ. 15124 Μαρούσι                                                 

Τηλ. & Fax : 210 8020697                                                                                         

Πληροφ.: Δ. Πολυχρονιάδης (6945394406)    

Email:syll2grafeio@gmail.com                                              

Δικτυακός τόπος: http//: www.syllogosekpaideutikonpeamarousisou.gr                                                             

                                                                                           

 

Προς:  Α΄ Σύλλογο Εκπ/κών Π. Ε. Αθηνών, Σύλλογο Διδασκόντων του 12ου Δ. Σ. Αθηνών  

Κοινοποίηση: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ,  Δ.Ο.Ε., Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. της χώρας

 

 

Θέμα: « Σχετικά με την αναφορά της Διευθύντριας του 12ου Δημ. Σχ. Αθηνών σε βάρος 20 εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας».

Με την ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Π.Ε. (αρ.πρ. 6/7-3-2022) ενημερωθήκαμε ότι η διευθύντρια του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών έχει προχωρήσει από τις 23/12 σε αναφορά για 20 συναδέλφους του σχολείου προς τη Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας (για απείθεια, υπέρβαση καθήκοντος κ.λπ.), η οποία με τη σειρά της προχώρησε σε προκαταρκτική έρευνα. Τα «παραπτώματα» για τα οποία εγκαλούνται οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών είναι ότι υπερασπίζονται τα εντελώς αυτονόητα σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου, τις συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, τα δικαιώματα των παιδιών, το δικαίωμα ύπαρξης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ενάντια σε κάθε αυθαίρετη και αντιδημοκρατική επιλογή.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου καταδικάζει αυταρχικές λογικές που επιδιώκουν να αντικαταστήσουν την δημοκρατία των Συλλόγων Διδασκόντων με εκφοβιστικές διαδικασίες αναφορών προς την Διοίκηση και εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στους/στις 20 συναδέλφους του 12ου Δημ. Σχολείου Αθηνών. Καλούμε, έστω και τώρα, τη Διευθύντρια της σχολικής μονάδας να αποσύρει την αναφορά της, να αναγνωρίσει τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου της όπως η Ένωση Γονέων 7ου Διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων αλλά και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν πράξει και να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της σχολικής κοινότητας στην οποία υπηρετεί. Τα όποια προβλήματα προκύπτουν στις σχολικές μας μονάδες δεν επιλύονται ούτε με αυταρχισμό ούτε με αυθαίρετες και μονοπρόσωπες αποφάσεις αλλά με διάλογο ανάμεσα σε όλα τα μέρη της σχολικής κοινότητας, ομαλή λειτουργία του Συλλόγου Διδασκόντων, δημοκρατικό πνεύμα, διασφάλιση του παιδαγωγικού και συναδελφικού κλίματος.

Επιπλέον, εκφράζουμε την απορία μας για την απαίτηση της Διευθύντριας να ζητήσουν εγγράφως συγγνώμη 7 συνάδελφοι για να αποσυρθεί η αναφορά για 20, όπως και για την αναφορά της σε «παράπλευρες απώλειες» κάποιας πολεμικής διαμάχης. Το σχολείο δεν είναι πεδίο μάχης μεταξύ των συναδέλφων, αλλά χώρος δημοκρατικής λειτουργίας, συναδελφικότητας, αλληλεγγύης, όπου πρέπει να διαμορφώνεται το κατάλληλο κλίμα συνεργασίας για να επιτελέσει τον ύψιστο σκοπό της διαπαιδαγώγησης ελεύθερων και κριτικά σκεπτόμενων συνειδήσεων.

Σε κάθε περίπτωση, κάθε έκφραση διοικητικού αυταρχισμού και αυθαιρεσίας, κάθε απόπειρα παραβίασης στοιχειωδών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων θα βρίσκει απέναντί της την αποφασιστική απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Π.Ε.  ΝΕΑΣ  ΣΜΥΡΝΗΣ                                       

Ν. ΣΜΥΡΝΗ 9 Μάρτη 2022

                                                                 

« Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ  ΣΜΥΡΝΗΣ »                                                             ΑΡ. ΠΡΩΤ: 83

Πληροφορίες: Καραμπά Σοφία τηλ. 6943 879575

Στεφάνου Αχιλλέας τηλ. 6934 962526                           

  http://syllogospensmyrnis.weebly.com/                                  syllogosnsm@gmail.com

 

Σχετικά με την αναφορά της Διευθύντριας του12ουΔημ. Σχ. Αθηνών

σε βάρος 20 εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας

Συμπαραστεκόμαστε στους 20 εκπαιδευτικούς του 12ουΔημ. Σχ. Αθηνών

Ενημερωθήκαμε με ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Π.Ε. (αρ.πρ. 6/7-3-2022) ότι η διευθύντρια του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών έχει προχωρήσει από τις 23/12 σε αναφορά για 20 συναδέλφους του σχολείου προς τη Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας (για απείθεια, υπέρβαση καθήκοντος κλπ.), η οποία με τη σειρά της προχώρησε σε προκαταρκτική έρευνα. Τα «παραπτώματα» για τα οποία εγκαλούνται οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών είναι ότι υπερασπίζονται τα εντελώς αυτονόητα σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου, τις συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, τα δικαιώματα των παιδιών, το δικαίωμα ύπαρξης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ενάντια σε κάθε αυθαίρετη και αντιδημοκρατική επιλογή.

Καταδικάζουμε αυταρχικές λογικές που επιδιώκουν να αντικαταστήσουν την δημοκρατία των Συλλόγων Διδασκόντων με εκφοβιστικές διαδικασίες αναφορών προς την Διοίκηση και εκφράζουμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη μας στους/στις 20 συναδέλφους του 12ουΔημ. Σχολείου Αθηνών.

Η Διευθύντρια της σχολικής μονάδας, οφείλει, στα πλαίσια της συναδελφικότητας και της κοινής λογικής, να αποσύρει την αναφορά της, να αναγνωρίσει τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου της όπως η Ένωση Γονέων 7ου Διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων αλλά και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν πράξει και να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της σχολικής κοινότητας στην οποία υπηρετεί.

Τα όποια προβλήματα προκύπτουν στις σχολικές μας μονάδες δεν επιλύονται ούτε με αυταρχισμό ούτε με αυθαίρετες και μονοπρόσωπες αποφάσεις αλλά με διάλογο ανάμεσα σε όλα τα μέρη της σχολικής κοινότητας, ομαλή λειτουργία του Συλλόγου Διδασκόντων, δημοκρατικό πνεύμα, διασφάλιση του παιδαγωγικού και συναδελφικού κλίματος.

Επιπλέον, εκφράζουμε την απορία μας για την απαίτηση της Διευθύντριας να ζητήσουν εγγράφως συγγνώμη 7 συνάδελφοι για να αποσυρθεί η αναφορά για 20, όπως και για την αναφορά της σε «παράπλευρες απώλειες» κάποιας πολεμικής διαμάχης. Το σχολείο δεν είναι πεδίο μάχης μεταξύ των συναδέλφων, αλλά χώρος δημοκρατικής λειτουργίας, συναδελφικότητας, αλληλεγγύης, όπου πρέπει να διαμορφώνεται το κατάλληλο κλίμα συνεργασίας για να επιτελέσει τον ύψιστο σκοπό της διαπαιδαγώγησης ελεύθερων και κριτικά σκεπτόμενων συνειδήσεων.

Κάθε έκφραση διοικητικού αυταρχισμού και αυθαιρεσίας, κάθε απόπειρα παραβίασης στοιχειωδών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων θα βρίσκει απέναντί της την αποφασιστική απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Π.Ε. « η Αθηνά »

Σχετικά με την αναφορά της διευθύντριας του 12ουΔημ. Σχ. Αθηνών σε βάρος 20 εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας

 

Με την ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Π.Ε. (αρ.πρ. 6/7-3-2022) ενημερωθήκαμε ότι η διευθύντρια του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών έχει προχωρήσει από τις 23/12 σε αναφορά για 20 συναδέλφους του σχολείου προς τη Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας (για απείθεια, υπέρβαση καθήκοντος κλπ.), η οποία με τη σειρά της προχώρησε σε προκαταρκτική έρευνα. Τα «παραπτώματα» για τα οποία εγκαλούνται οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών είναι ότι υπερασπίζονται τα εντελώς αυτονόητα σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου, τις συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, τα δικαιώματα των παιδιών, το δικαίωμα ύπαρξης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ενάντια σε κάθε αυθαίρετη και αντιδημοκρατική επιλογή.

Το Δ.Σ. του συλλόγου η Αθηνά καταδικάζει αυταρχικές λογικές που επιδιώκουν να αντικαταστήσουν την δημοκρατία των Συλλόγων Διδασκόντων με εκφοβιστικές διαδικασίες αναφορών προς την Διοίκηση και εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στους/στις 20 συναδέλφους του 12ουΔημ. Σχολείου Αθηνών. Καλούμε, έστω και τώρα, τη Διευθύντρια της σχολικής μονάδας να αποσύρει την αναφορά της, να αναγνωρίσει τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου της όπως η Ένωση Γονέων 7ου Διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων αλλά και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν πράξει και να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της σχολικής κοινότητας στην οποία υπηρετεί. Τα όποια προβλήματα προκύπτουν στις σχολικές μας μονάδες δεν επιλύονται ούτε με αυταρχισμό ούτε με αυθαίρετες και μονοπρόσωπες αποφάσεις αλλά με διάλογο ανάμεσα σε όλα τα μέρη της σχολικής κοινότητας, ομαλή λειτουργία του Συλλόγου Διδασκόντων, δημοκρατικό πνεύμα, διασφάλιση του παιδαγωγικού και συναδελφικού κλίματος.

Επιπλέον, εκφράζουμε την απορία μας για την απαίτηση της Διευθύντριας να ζητήσουν εγγράφως συγγνώμη 7 συνάδελφοι για να αποσυρθεί η αναφορά για 20, όπως και για την αναφορά της σε «παράπλευρες απώλειες» κάποιας πολεμικής διαμάχης. Το σχολείο δεν είναι πεδίο μάχης μεταξύ των συναδέλφων, αλλά χώρος δημοκρατικής λειτουργίας, συναδελφικότητας, αλληλεγγύης, όπου πρέπει να διαμορφώνεται το κατάλληλο κλίμα συνεργασίας για να επιτελέσει τον ύψιστο σκοπό της διαπαιδαγώγησης ελεύθερων και κριτικά σκεπτόμενων συνειδήσεων.

Σε κάθε περίπτωση, κάθε έκφραση διοικητικού αυταρχισμού και αυθαιρεσίας, κάθε απόπειρα παραβίασης στοιχειωδών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων θα βρίσκει απέναντί της την αποφασιστική απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ “Η ΠΡΟΟΔΟΣ”     

Σχετικά με την αναφορά της Διευθύντριας του 12ου Δημ. Σχ. Αθηνών σε βάρος 20 εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας.

 

Με την ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Π.Ε. (αρ.πρ. 6/7-3-2022) ενημερωθήκαμε ότι η διευθύντρια του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών έχει προχωρήσει από τις 23/12 σε αναφορά για 20 συναδέλφους του σχολείου προς τη Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας (για απείθεια, υπέρβαση καθήκοντος κ.λπ.), η οποία με τη σειρά της προχώρησε σε προκαταρκτική έρευνα. Τα «παραπτώματα» για τα οποία εγκαλούνται οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών είναι ότι υπερασπίζονται τα εντελώς αυτονόητα σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου, τις συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, τα δικαιώματα των παιδιών, το δικαίωμα ύπαρξης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ενάντια σε κάθε αυθαίρετη και αντιδημοκρατική επιλογή.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «Η Πρόοδος» καταδικάζει αυταρχικές λογικές που επιδιώκουν να αντικαταστήσουν τη δημοκρατία των Συλλόγων Διδασκόντων με εκφοβιστικές διαδικασίες αναφορών προς την Διοίκηση και εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στους/στις 20 συναδέλφισσες/φους του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών. Καλούμε, έστω και τώρα, τη Διευθύντρια της σχολικής μονάδας να αποσύρει την αναφορά της, να αναγνωρίσει τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου της όπως η Ένωση Γονέων 7ου Διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων αλλά και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν πράξει και να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της σχολικής κοινότητας στην οποία υπηρετεί. Τα όποια προβλήματα προκύπτουν στις σχολικές μας μονάδες δεν επιλύονται ούτε με αυταρχισμό ούτε με αυθαίρετες αποφάσεις αλλά με διάλογο ανάμεσα σε όλα τα μέρη της σχολικής κοινότητας, ομαλή λειτουργία του Συλλόγου Διδασκόντων, δημοκρατικό πνεύμα, διασφάλιση του παιδαγωγικού και συναδελφικού κλίματος.

 

Επιπλέον, εκφράζουμε την απορία μας για την απαίτηση της Διευθύντριας να ζητήσουν εγγράφως συγγνώμη 7 συνάδελφοι για να αποσυρθεί η αναφορά για 20, όπως και για την αναφορά της σε «παράπλευρες απώλειες» κάποιας πολεμικής διαμάχης. Το σχολείο δεν είναι πεδίο μάχης μεταξύ των συναδέλφων, αλλά χώρος δημοκρατικής λειτουργίας, συναδελφικότητας, αλληλεγγύης, όπου πρέπει να διαμορφώνεται το κατάλληλο κλίμα συνεργασίας για να επιτελέσει τον ύψιστο σκοπό της διαπαιδαγώγησης ελεύθερων και κριτικά σκεπτόμενων συνειδήσεων.

 

Επισημαίνουμε τις βαρύτατες ευθύνες που φέρει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Π.Ε.) Α΄ Αθήνας η οποία ενώ έχει πλήρη εικόνα του σχολείου και των παθογενειών της Διεύθυνσής του, ενώ έχει σαφή επίγνωση για την εικόνα του σχολείου στις διάφορες σχετικές υπηρεσίες, επιλέγει να προχωρήσει σε προκαταρκτική έρευνα. Η ίδια η διενέργεια της προκαταρκτικής έρευνας έχει αρνητικότατες συνέπειες στο κλίμα του σχολείου, οξύνοντας τα προβλήματα που ήδη υπάρχουν και διαμορφώνοντας ένα εκρηκτικό κλίμα.

 

Σε κάθε περίπτωση, κάθε έκφραση διοικητικού αυταρχισμού και αυθαιρεσίας, κάθε απόπειρα παραβίασης στοιχειωδών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων θα βρίσκει απέναντί της την αποφασιστική απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος.

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

 

1ου, 3ου, 4ου, 5ου

Γραφείων Π.Ε. Α΄ Αθήνας

Κόρακα και Παπαναστασίου

Τηλέφωνο – Φαξ: 2108319372    

 e-mail: sylaristo@gmail.com

http://www.sylaristotelis.com

                                                                                                           Αθήνα, 9-3-2022

 

Προς: τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  στην Διεύθυνση Α’ Αθήνας, συντονιστές σχολικής και προσχολικής αγωγής της περιοχής μας

 

Θέμα: Σχετικά με την αναφορά της διευθύντριας του 12ου Δημ. Σχ. Αθηνών σε βάρος 20 εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας

Με την ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Π.Ε. ενημερωθήκαμε ότι η διευθύντρια του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών έχει προχωρήσει από τις 23/12 σε αναφορά για 20 συναδέλφους του σχολείου προς τη Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας (για απείθεια, υπέρβαση καθήκοντος κλπ.), η οποία με τη σειρά της προχώρησε σε προκαταρκτική έρευνα. Τα «παραπτώματα» για τα οποία εγκαλούνται οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών είναι ότι υπερασπίζονται τα εντελώς αυτονόητα σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου, τις συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, τα δικαιώματα των παιδιών, το δικαίωμα ύπαρξης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ενάντια σε κάθε αυθαίρετη και αντιδημοκρατική επιλογή.

Καταδικάζουμε αυταρχικές λογικές που επιδιώκουν να αντικαταστήσουν τη δημοκρατία των Συλλόγων Διδασκόντων με εκφοβιστικές διαδικασίες αναφορών προς τη Διοίκηση και εκφράζουμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη μας στους/στις 20 συναδέλφους του 12ουΔημ. Σχολείου Αθηνών. Καλούμε, έστω και τώρα, τη διευθύντρια της σχολικής μονάδας να αποσύρει την αναφορά της, να αναγνωρίσει τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου της όπως η Ένωση Γονέων του 7ου Διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων αλλά και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν πράξει και να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της σχολικής κοινότητας στην οποία υπηρετεί. Τα όποια προβλήματα προκύπτουν στις σχολικές μας μονάδες δεν επιλύονται ούτε με αυταρχισμό ούτε με αυθαίρετες και μονοπρόσωπες αποφάσεις αλλά με διάλογο ανάμεσα σε όλα τα μέρη της σχολικής κοινότητας, ομαλή λειτουργία του Συλλόγου Διδασκόντων, δημοκρατικό πνεύμα, διασφάλιση του παιδαγωγικού και συναδελφικού κλίματος.

Επιπλέον, εκφράζουμε την απορία μας για την απαίτηση της διευθύντριας να ζητήσουν εγγράφως συγγνώμη επτά συνάδελφισσες/οι για να αποσυρθεί η αναφορά για είκοσι, όπως και για την αναφορά της σε «παράπλευρες απώλειες» κάποιας πολεμικής διαμάχης. Το σχολείο δεν είναι πεδίο μάχης μεταξύ των συναδέλφων, αλλά χώρος δημοκρατικής λειτουργίας, συναδελφικότητας, αλληλεγγύης, όπου πρέπει να διαμορφώνεται το κατάλληλο κλίμα συνεργασίας για να επιτελέσει τον ύψιστο σκοπό της διαπαιδαγώγησης ελεύθερων και κριτικά σκεπτόμενων συνειδήσεων.

Σε κάθε περίπτωση, κάθε έκφραση διοικητικού αυταρχισμού και αυθαιρεσίας, κάθε απόπειρα παραβίασης στοιχειωδών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων θα βρίσκει απέναντί της την αποφασιστική απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος.

                                     Η πρόεδρος                                      Η γραμματέας

                                      Τόλη Πολίνα                                     Πετροπούλου Έλενα

 

 

Ε’ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ  

Για την αναφορά της διευθύντριας του 12ουΔημ. Σχ. Αθηνών σε βάρος
20 εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας

Το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας καταδικάζει την ενέργεια της διευθύντριας του 12ου
Δημοτικού Σχολείου Αθηνών να προχωρήσει από τις 23/12 σε αναφορά για 20
συναδέλφους του σχολείου προς τη Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας (για απείθεια, υπέρβαση
καθήκοντος κλπ.), καθώς και την ενέργεια της τελευταίας να προχωρήσει σε προκαταρκτική
έρευνα.
Το σχολείο δεν είναι πεδίο μάχης μεταξύ των συναδέλφων, αλλά χώρος δημοκρατικής
λειτουργίας, συναδελφικότητας, αλληλεγγύης, όπου πρέπει να διαμορφώνεται το κατάλληλο
κλίμα συνεργασίας για να επιτελέσει τον ύψιστο σκοπό της διαπαιδαγώγησης ελεύθερων και
κριτικά σκεπτόμενων συνειδήσεων. Στο δημόσιο σχολείο δεν έχουν θέση οι διαρκείς
απειλές για αναφορές, πόσο μάλλον όταν αφορούν ένα μεγάλο τμήμα του συλλόγου
διδασκόντων, καθώς αυτές καταστρέφουν το αναγκαίο δημοκρατικό κλίμα και διαλύουν τις
συναδελφικές σχέσεις. Τα θεμελιώδη δικαιώματα εκπαιδευτικών, μαθητών/τριών και
γονέων δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να παραβιάζονται.
Βαρύτατες ευθύνες φέρει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Π.Ε.) Α΄
Αθήνας, καθώς αντί να μεσολαβήσει, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα, προχώρησε σε
προκαταρκτική έρευνα, οξύνοντας τα προβλήματα που ήδη υπάρχουν και διαμορφώνοντας
ένα εκρηκτικό κλίμα.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους του 12ουΔημοτικού Σχολείου
Αθηνών και καλούμε τη Δ.Π.Ε. να διακόψει την προκαταρκτική έρευνα και τη διευθύντρια να
σταματήσει τις αντισυναδελφικές πρακτικές, ώστε να αποκατασταθεί το εργασιακό κλίμα στο
σχολείο.

 

Σύλλογος Ηλιούπολης Εκπ/κών Π. Ε. “Μ.ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ”

Θέμα: « Σχετικά με την αναφορά της Διευθύντριας του12ουΔημ. Σχ. Αθηνών σε βάρος 20 εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας».

 

Με την ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Π.Ε. (αρ.πρ. 6/7-3-2022) ενημερωθήκαμε ότι η διευθύντρια του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών έχει προχωρήσει από τις 23/12 σε αναφορά για 20 συναδέλφους του σχολείου προς τη Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας (για απείθεια, υπέρβαση καθήκοντος κ.λπ.), η οποία με τη σειρά της προχώρησε σε προκαταρκτική έρευνα. Τα «παραπτώματα» για τα οποία εγκαλούνται οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών είναι ότι υπερασπίζονται τα εντελώς αυτονόητα σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου, τις συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, τα δικαιώματα των παιδιών, το δικαίωμα ύπαρξης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ενάντια σε κάθε αυθαίρετη και αντιδημοκρατική επιλογή.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. “Μ.ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ” καταδικάζει αυταρχικές λογικές που επιδιώκουν να αντικαταστήσουν την δημοκρατία των Συλλόγων Διδασκόντων με εκφοβιστικές διαδικασίες αναφορών προς την Διοίκηση και εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στους/στις 20 συναδέλφους του 12ουΔημ. Σχολείου Αθηνών. Καλούμε, έστω και τώρα, τη Διευθύντρια της σχολικής μονάδας να αποσύρει την αναφορά της, να αναγνωρίσει τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου της όπως η Ένωση Γονέων 7ου Διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων αλλά και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν πράξει και να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της σχολικής κοινότητας στην οποία υπηρετεί. Τα όποια προβλήματα προκύπτουν στις σχολικές μας μονάδες δεν επιλύονται ούτε με αυταρχισμό ούτε με αυθαίρετες και μονοπρόσωπες αποφάσεις αλλά με διάλογο ανάμεσα σε όλα τα μέρη της σχολικής κοινότητας, ομαλή λειτουργία του Συλλόγου Διδασκόντων, δημοκρατικό πνεύμα, διασφάλιση του παιδαγωγικού και συναδελφικού κλίματος.

Επιπλέον, εκφράζουμε την απορία μας για την απαίτηση της Διευθύντριας να ζητήσουν εγγράφως συγγνώμη 7 συνάδελφοι για να αποσυρθεί η αναφορά για 20, όπως και για την αναφορά της σε «παράπλευρες απώλειες» κάποιας πολεμικής διαμάχης. Το σχολείο δεν είναι πεδίο μάχης μεταξύ των συναδέλφων, αλλά χώρος δημοκρατικής λειτουργίας, συναδελφικότητας, αλληλεγγύης, όπου πρέπει να διαμορφώνεται το κατάλληλο κλίμα συνεργασίας για να επιτελέσει τον ύψιστο σκοπό της διαπαιδαγώγησης ελεύθερων και κριτικά σκεπτόμενων συνειδήσεων.

Σε κάθε περίπτωση, κάθε έκφραση διοικητικού αυταρχισμού και αυθαιρεσίας, κάθε απόπειρα παραβίασης στοιχειωδών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων θα βρίσκει απέναντί της την αποφασιστική απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Σχετικά με την αναφορά της διευθύντριας του 12ου Δημ. Σχ. Αθηνών σε βάρος 20 εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας

Με την ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Π.Ε. (αρ.πρ. 6/7-3-2022) ενημερωθήκαμε ότι η
διευθύντρια του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών έχει προχωρήσει από τις 23/12 σε αναφορά για
20 συναδέλφους του σχολείου προς τη Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας (για απείθεια, υπέρβαση καθήκοντος κ.λπ.), η οποία με τη σειρά της προχώρησε σε προκαταρκτική έρευνα.
Οι κατηγορίες εις βάρος των 20 συναδέλφων μας αναφέρονται στην υπεράσπιση από τη μεριά τους
αυτονόητων διαδικασιών που διέπουν τη λειτουργία των σχολικών μονάδων και διασφαλίζουν τα
δικαιώματα των παιδιών, των εκπαιδευτικών και των γονέων, όπως:
-συνεδριάσεις και αποφάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, που αποτελούσε και αποτελεί το
εξέχον συλλογικό όργανο λήψης αποφάσεων της κάθε σχολικής μονάδας,
-συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων στο πλαίσιο της διακριτότητας των ρόλων του κάθε θεσμικού οργάνου (τον οποίο Σύλλογο Γονέων η διευθύντρια του 12 Δημ.
Σχολείου Αθηνών δεν αναγνωρίζει).
Καταδικάζουμε την αυταρχική συμπεριφορά της διευθύντριας, η οποία με την φράση της «στον
πόλεμο υπάρχουν και παράπλευρες απώλειες» και με την απαίτησή της να ζητήσουν εγγράφως
συγγνώμη 7 συνάδελφοι για να αποσυρθεί η αναφορά για 20, τορπιλίζει το κλίμα της σχολικής μονάδας.
Το σχολείο δεν είναι πεδίο μάχης μεταξύ των συναδέλφων, αλλά χώρος δημοκρατικής λειτουργίας,
συναδελφικότητας, αλληλεγγύης, όπου πρέπει να διαμορφώνεται το κατάλληλο κλίμα συνεργασίας
για να επιτελέσει τον ύψιστο σκοπό της διαπαιδαγώγησης ελεύθερων και κριτικά σκεπτόμενων οντοτήτων.
Εκφράζουμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη μας στους/στις 20 συναδέλφους του 12ουΔημ. Σχολείου Αθηνών.
Σε κάθε περίπτωση, κάθε έκφραση διοικητικού αυταρχισμού και αυθαιρεσίας, κάθε απόπειρα παραβίασης στοιχειωδών δικαιωμάτων των μαθητών/τριών, των εκπαιδευτικών και των γονέων θα
βρίσκει απέναντί της την αποφασιστική απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος.

 

Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας

Σχετικά με την αναφορά της διευθύντριας του 12ουΔημ. Σχ. Αθηνών σε βάρος 20 εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας

Με την ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Π.Ε. (αρ.πρ. 6/7-3-2022) ενημερωθήκαμε ότι η διευθύντρια του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών έχει προχωρήσει από τις 23/12 σε αναφορά για 20 συναδέλφους του σχολείου προς τη Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας (για απείθεια, υπέρβαση καθήκοντος κλπ.), η οποία με τη σειρά της προχώρησε σε προκαταρκτική έρευνα. Τα «παραπτώματα» για τα οποία εγκαλούνται οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών είναι ότι υπερασπίζονται τα εντελώς αυτονόητα σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου, τις συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, τα δικαιώματα των παιδιών, το δικαίωμα ύπαρξης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ενάντια σε κάθε αυθαίρετη και αντιδημοκρατική επιλογή.

Το Δ.Σ. της Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας καταδικάζει αυταρχικές λογικές που επιδιώκουν να αντικαταστήσουν την δημοκρατία των Συλλόγων Διδασκόντων με εκφοβιστικές διαδικασίες αναφορών προς την Διοίκηση και εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στους/στις 20 συναδέλφους του 12ουΔημ. Σχολείου Αθηνών. Καλούμε, έστω και τώρα, τη Διευθύντρια της σχολικής μονάδας να αποσύρει την αναφορά της, να αναγνωρίσει τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου της όπως η Ένωση Γονέων 7ου Διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων αλλά και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν πράξει και να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της σχολικής κοινότητας στην οποία υπηρετεί. Τα όποια προβλήματα προκύπτουν στις σχολικές μας μονάδες δεν επιλύονται ούτε με αυταρχισμό ούτε με αυθαίρετες και μονοπρόσωπες αποφάσεις αλλά με διάλογο ανάμεσα σε όλα τα μέρη της σχολικής κοινότητας, ομαλή λειτουργία του Συλλόγου Διδασκόντων, δημοκρατικό πνεύμα, διασφάλιση του παιδαγωγικού και συναδελφικού κλίματος.

Επιπλέον, εκφράζουμε την απορία μας για την απαίτηση της Διευθύντριας να ζητήσουν εγγράφως συγγνώμη 7 συνάδελφοι για να αποσυρθεί η αναφορά για 20, όπως και για την αναφορά της σε «παράπλευρες απώλειες» κάποιας πολεμικής διαμάχης. Το σχολείο δεν είναι πεδίο μάχης μεταξύ των συναδέλφων, αλλά χώρος δημοκρατικής λειτουργίας, συναδελφικότητας, αλληλεγγύης, όπου πρέπει να διαμορφώνεται το κατάλληλο κλίμα συνεργασίας για να επιτελέσει τον ύψιστο σκοπό της διαπαιδαγώγησης ελεύθερων και κριτικά σκεπτόμενων συνειδήσεων.

Σε κάθε περίπτωση, κάθε έκφραση διοικητικού αυταρχισμού και αυθαιρεσίας, κάθε απόπειρα παραβίασης στοιχειωδών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων θα βρίσκει απέναντί της την αποφασιστική απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ «Κώστας Βάρναλης»

ΘΕΜΑ: «ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ»

 

Σχετικά με την αναφορά της Διευθύντριας του 12ου Δημ. Σχ. Αθηνών σε βάρος 20 εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας.

 

Με την ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Π.Ε. (αρ.πρ. 6/7-3-2022) ενημερωθήκαμε ότι η διευθύντρια του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών έχει προχωρήσει από τις 23/12 σε αναφορά για 20 συναδέλφους του σχολείου προς τη Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας (για απείθεια, υπέρβαση καθήκοντος κ.λπ.), η οποία με τη σειρά της προχώρησε σε προκαταρκτική έρευνα. Τα «παραπτώματα» για τα οποία εγκαλούνται οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών είναι ότι υπερασπίζονται τα εντελώς αυτονόητα σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου, τις συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, τα δικαιώματα των παιδιών, το δικαίωμα ύπαρξης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ενάντια σε κάθε αυθαίρετη και αντιδημοκρατική επιλογή.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Δυτικής Αττικής «Κώστας Βάρναλης» καταδικάζει αυταρχικές λογικές που επιδιώκουν να αντικαταστήσουν τη δημοκρατία των Συλλόγων Διδασκόντων με εκφοβιστικές διαδικασίες αναφορών προς την Διοίκηση και εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στους/στις 20 συναδέλφισσες/φους του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών. Καλούμε, έστω και τώρα, τη Διευθύντρια της σχολικής μονάδας να αποσύρει την αναφορά της, να αναγνωρίσει τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου της όπως η Ένωση Γονέων 7ου Διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων αλλά και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν πράξει και να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της σχολικής κοινότητας στην οποία υπηρετεί. Τα όποια προβλήματα προκύπτουν στις σχολικές μας μονάδες δεν επιλύονται ούτε με αυταρχισμό ούτε με αυθαίρετες αποφάσεις αλλά με διάλογο ανάμεσα σε όλα τα μέρη της σχολικής κοινότητας, ομαλή λειτουργία του Συλλόγου Διδασκόντων, δημοκρατικό πνεύμα, διασφάλιση του παιδαγωγικού και συναδελφικού κλίματος.

 

Επιπλέον, εκφράζουμε την απορία μας για την απαίτηση της Διευθύντριας να ζητήσουν εγγράφως συγγνώμη 7 συνάδελφοι για να αποσυρθεί η αναφορά για 20, όπως και για την αναφορά της σε «παράπλευρες απώλειες» κάποιας πολεμικής διαμάχης. Το σχολείο δεν είναι πεδίο μάχης μεταξύ των συναδέλφων, αλλά χώρος δημοκρατικής λειτουργίας, συναδελφικότητας, αλληλεγγύης, όπου πρέπει να διαμορφώνεται το κατάλληλο κλίμα συνεργασίας για να επιτελέσει τον ύψιστο σκοπό της διαπαιδαγώγησης ελεύθερων και κριτικά σκεπτόμενων συνειδήσεων.

 

Επισημαίνουμε τις βαρύτατες ευθύνες που φέρει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Π.Ε.) Α΄ Αθήνας η οποία ενώ έχει πλήρη εικόνα του σχολείου και των παθογενειών της Διεύθυνσής του, ενώ έχει σαφή επίγνωση για την εικόνα του σχολείου στις διάφορες σχετικές υπηρεσίες, επιλέγει να προχωρήσει σε προκαταρκτική έρευνα. Η ίδια η διενέργεια της προκαταρκτικής έρευνας έχει αρνητικότατες συνέπειες στο κλίμα του σχολείου, οξύνοντας τα προβλήματα που ήδη υπάρχουν και διαμορφώνοντας ένα εκρηκτικό κλίμα.

 

Σε κάθε περίπτωση, κάθε έκφραση διοικητικού αυταρχισμού και αυθαιρεσίας, κάθε απόπειρα παραβίασης στοιχειωδών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων θα βρίσκει απέναντί της την αποφασιστική απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Σχετικά με την αναφορά της Διευθύντριας του 12ουΔημ. Σχ. Αθηνών σε βάρος 20 εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας

 

Με την ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Π.Ε. (αρ.πρ. 6/7-3-2022) ενημερωθήκαμε ότι η διευθύντρια του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών έχει προχωρήσει από τις 23/12 σε αναφορά για 20 συναδέλφους του σχολείου προς τη Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας (για απείθεια, υπέρβαση καθήκοντος κ.λπ.), η οποία με τη σειρά της προχώρησε σε προκαταρκτική έρευνα. Τα «παραπτώματα» για τα οποία εγκαλούνται οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών είναι ότι υπερασπίζονται τα εντελώς αυτονόητα σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου, τις συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, τα δικαιώματα των παιδιών, το δικαίωμα ύπαρξης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ενάντια σε κάθε αυθαίρετη και αντιδημοκρατική επιλογή.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Χαϊδαρίου καταδικάζει αυταρχικές λογικές που επιδιώκουν να αντικαταστήσουν την δημοκρατία των Συλλόγων Διδασκόντων με εκφοβιστικές διαδικασίες αναφορών προς την Διοίκηση και εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στους/στις 20 συναδέλφους του 12ουΔημ. Σχολείου Αθηνών. Καλούμε, έστω και τώρα, τη Διευθύντρια της σχολικής μονάδας να αποσύρει την αναφορά της, να αναγνωρίσει τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου της όπως η Ένωση Γονέων 7ου Διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων αλλά και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν πράξει και να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της σχολικής κοινότητας στην οποία υπηρετεί. Τα όποια προβλήματα προκύπτουν στις σχολικές μας μονάδες δεν επιλύονται ούτε με αυταρχισμό ούτε με αυθαίρετες και μονοπρόσωπες αποφάσεις αλλά με διάλογο ανάμεσα σε όλα τα μέρη της σχολικής κοινότητας, ομαλή λειτουργία του Συλλόγου Διδασκόντων, δημοκρατικό πνεύμα, διασφάλιση του παιδαγωγικού και συναδελφικού κλίματος.

Επιπλέον, εκφράζουμε την απορία μας για την απαίτηση της Διευθύντριας να ζητήσουν εγγράφως συγγνώμη 7 συνάδελφοι για να αποσυρθεί η αναφορά για 20, όπως και για την αναφορά της σε «παράπλευρες απώλειες» κάποιας πολεμικής διαμάχης. Το σχολείο δεν είναι πεδίο μάχης μεταξύ των συναδέλφων, αλλά χώρος δημοκρατικής λειτουργίας, συναδελφικότητας, αλληλεγγύης, όπου πρέπει να διαμορφώνεται το κατάλληλο κλίμα συνεργασίας για να επιτελέσει τον ύψιστο σκοπό της διαπαιδαγώγησης ελεύθερων και κριτικά σκεπτόμενων συνειδήσεων.

Σε κάθε περίπτωση, κάθε έκφραση διοικητικού αυταρχισμού και αυθαιρεσίας, κάθε απόπειρα παραβίασης στοιχειωδών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων θα βρίσκει απέναντί της την αποφασιστική απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος.

 

ΕΛΜΕ ΛΗΜΝΟΥ – ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

Θέμα: Σχετικά με την αναφορά της Διευθύντριας του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών σε βάρος 20 εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας.

 

Με την ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Π.Ε. (αρ.πρ. 6/7-3-2022) ενημερωθήκαμε ότι η διευθύντρια του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών έχει προχωρήσει από τις 23/12 σε αναφορά για 20 συναδέλφους του σχολείου προς τη Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας (για απείθεια, υπέρβαση καθήκοντος κ.λπ.), η οποία με τη σειρά της προχώρησε σε προκαταρκτική έρευνα. Τα «παραπτώματα» για τα οποία εγκαλούνται οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών είναι ότι υπερασπίζονται τα εντελώς αυτονόητα σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου, τις συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, τα δικαιώματα των παιδιών, το δικαίωμα ύπαρξης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ενάντια σε κάθε αυθαίρετη και αντιδημοκρατική επιλογή.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου καταδικάζει αυταρχικές λογικές που επιδιώκουν να αντικαταστήσουν την δημοκρατία των Συλλόγων Διδασκόντων με εκφοβιστικές διαδικασίες αναφορών προς την Διοίκηση και εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στους/στις 20 συναδέλφους του 12ουΔημ. Σχολείου Αθηνών. Καλούμε, έστω και τώρα, τη Διευθύντρια της σχολικής μονάδας να αποσύρει την αναφορά της, να αναγνωρίσει τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου της όπως η Ένωση Γονέων 7ου Διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων αλλά και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν πράξει και να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της σχολικής κοινότητας στην οποία υπηρετεί. Τα όποια προβλήματα προκύπτουν στις σχολικές μας μονάδες δεν επιλύονται ούτε με αυταρχισμό ούτε με αυθαίρετες και μονοπρόσωπες αποφάσεις αλλά με διάλογο ανάμεσα σε όλα τα μέρη της σχολικής κοινότητας, ομαλή λειτουργία του Συλλόγου Διδασκόντων, δημοκρατικό πνεύμα, διασφάλιση του παιδαγωγικού και συναδελφικού κλίματος.

Επιπλέον, εκφράζουμε την απορία μας για την απαίτηση της Διευθύντριας να ζητήσουν εγγράφως συγγνώμη 7 συνάδελφοι για να αποσυρθεί η αναφορά για 20, όπως και για την αναφορά της σε «παράπλευρες απώλειες» κάποιας πολεμικής διαμάχης. Το σχολείο δεν είναι πεδίο μάχης μεταξύ των συναδέλφων, αλλά χώρος δημοκρατικής λειτουργίας, συναδελφικότητας, αλληλεγγύης, όπου πρέπει να διαμορφώνεται το κατάλληλο κλίμα συνεργασίας για να επιτελέσει τον ύψιστο σκοπό της διαπαιδαγώγησης ελεύθερων και κριτικά σκεπτόμενων συνειδήσεων.

Σε κάθε περίπτωση, κάθε έκφραση διοικητικού αυταρχισμού και αυθαιρεσίας, κάθε απόπειρα παραβίασης στοιχειωδών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων θα βρίσκει απέναντί της την αποφασιστική απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Π. Ε.  ΑΙΓΑΛΕΩ                                                                          Αρ. Εξερχ: 48/Α/2022

          

           Ρ. Φεραίου 20

  ΤΗΛ.- FAX :  210-5906587                                                                                 Αιγάλεω   11/ 03/ 2022

                                                                                   Προς: Τα μέλη του Συλλόγου μας.

                                                                   Κοινοποίηση: Δ.Σ της Δ.Ο.Ε, Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. της χώρας

 

Θέμα: Συμπαραστεκόμαστε στους εκπαιδευτικούς του 12ουΔημ. Σχ. Αθηνών

Ενημερωθήκαμε με ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Π.Ε. (αρ.πρ. 6/7-3-2022) ότι η διευθύντρια του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών έχει προχωρήσει από τις 23/12 σε αναφορά για 20 συναδέλφους του σχολείου προς τη Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας (για απείθεια, υπέρβαση καθήκοντος κλπ.), η οποία με τη σειρά της προχώρησε σε προκαταρκτική έρευνα. Τα «παραπτώματα» για τα οποία εγκαλούνται οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών είναι ότι υπερασπίζονται τα εντελώς αυτονόητα σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου, τις συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, τα δικαιώματα των παιδιών, το δικαίωμα ύπαρξης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ενάντια σε κάθε αυθαίρετη και αντιδημοκρατική επιλογή.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Αιγάλεω καταδικάζει τις αυταρχικές λογικές που επιδιώκουν να αντικαταστήσουν την δημοκρατία των Συλλόγων Διδασκόντων με εκφοβιστικές διαδικασίες αναφορών προς την Διοίκηση και εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στους/στις 20 συναδέλφους του 12ουΔημ. Σχολείου Αθηνών.

Κάνουμε έκκληση στην Διευθύντρια της σχολικής μονάδας, στα πλαίσια της συναδελφικότητας και της κοινής λογικής, να αποσύρει την αναφορά της, να αναγνωρίσει τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου της όπως η Ένωση Γονέων 7ου Διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων αλλά και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν πράξει και να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της σχολικής κοινότητας στην οποία υπηρετεί.

Τα όποια προβλήματα προκύπτουν στις σχολικές μας μονάδες δεν επιλύονται ούτε με αυταρχισμό ούτε με αυθαίρετες και μονοπρόσωπες αποφάσεις αλλά με διάλογο ανάμεσα σε όλα τα μέρη της σχολικής κοινότητας, ομαλή λειτουργία του Συλλόγου Διδασκόντων, δημοκρατικό πνεύμα, διασφάλιση του παιδαγωγικού και συναδελφικού κλίματος.

Επιπλέον, εκφράζουμε την απορία μας για την απαίτηση της Διευθύντριας να ζητήσουν εγγράφως συγγνώμη 7 συνάδελφοι για να αποσυρθεί η αναφορά για 20, όπως και για την αναφορά της σε «παράπλευρες απώλειες» κάποιας πολεμικής διαμάχης. Το σχολείο δεν είναι πεδίο μάχης μεταξύ των συναδέλφων, αλλά χώρος δημοκρατικής λειτουργίας, συναδελφικότητας, αλληλεγγύης, όπου πρέπει να διαμορφώνεται το κατάλληλο κλίμα συνεργασίας για να επιτελέσει τον ύψιστο σκοπό της διαπαιδαγώγησης ελεύθερων και κριτικά σκεπτόμενων συνειδήσεων.

Κάθε έκφραση διοικητικού αυταρχισμού και αυθαιρεσίας, κάθε απόπειρα παραβίασης στοιχειωδών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων θα βρίσκει απέναντί της την αποφασιστική απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος.

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΠΡΩΤ/ΘΜΙΑΣ  ΕΚΠ/ΣΗΣ (Π.Ε.) ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΔΑΣΚΑΛΩΝ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ  ΚΑΙ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ)                                                                                            

                                                                             Αργοστόλι   12/3/2022

                                                                                                           Αρ. Πρωτ.     31                                                                                                          

                                                                                                                                                                                                                                             

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΩΝ 4 – ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Τ.Κ. 28100                                                                                                                                                       

ΤΗΛΦΑΞ: 26710 28463

Email:   syl.ekp.ath.ki@gmail.com                                                                                                           ΠΡΟΣ                                                                                                                                                                                                                           

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Βαρδαραμάτος Βαγγέλης                                                                                    Όλους τους συναδέλφους                                                                                                                                                                              

ΤΗΛ. 6987114032                                                                                                                            Α΄ Σύλλογος Αθηνών          

 

 

 

Θέμα: « Σχετικά με την αναφορά της Διευθύντριας του 12ου Δημ. Σχ. Αθηνών σε βάρος 20 εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας».

 

Με την ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Π.Ε. (αρ.πρ. 6/7-3-2022) ενημερωθήκαμε ότι η διευθύντρια του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών έχει προχωρήσει από τις 23/12 σε αναφορά για 20 συναδέλφους του σχολείου προς τη Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας (για απείθεια, υπέρβαση καθήκοντος κ.λπ.), η οποία με τη σειρά της προχώρησε σε προκαταρκτική έρευνα. Τα «παραπτώματα» για τα οποία εγκαλούνται οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών είναι ότι υπερασπίζονται τα εντελώς αυτονόητα σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου, τις συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, τα δικαιώματα των παιδιών, το δικαίωμα ύπαρξης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ενάντια σε κάθε αυθαίρετη και αντιδημοκρατική επιλογή.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Κεφαλονιάς και Ιθάκης  καταδικάζει αυταρχικές λογικές που επιδιώκουν να αντικαταστήσουν την δημοκρατία των Συλλόγων Διδασκόντων με εκφοβιστικές διαδικασίες αναφορών προς την Διοίκηση και εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στους/στις 20 συναδέλφους του 12ου Δημ. Σχολείου Αθηνών. Καλούμε, έστω και τώρα, τη Διευθύντρια της σχολικής μονάδας να αποσύρει την αναφορά της, να αναγνωρίσει τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου της όπως η Ένωση Γονέων 7ου Διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων αλλά και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν πράξει και να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της σχολικής κοινότητας στην οποία υπηρετεί. Τα όποια προβλήματα προκύπτουν στις σχολικές μας μονάδες δεν επιλύονται ούτε με αυταρχισμό ούτε με αυθαίρετες και μονοπρόσωπες αποφάσεις αλλά με διάλογο ανάμεσα σε όλα τα μέρη της σχολικής κοινότητας, ομαλή λειτουργία του Συλλόγου Διδασκόντων, δημοκρατικό πνεύμα, διασφάλιση του παιδαγωγικού και συναδελφικού κλίματος.

Επιπλέον, εκφράζουμε την απορία μας για την απαίτηση της Διευθύντριας να ζητήσουν εγγράφως συγγνώμη 7 συνάδελφοι για να αποσυρθεί η αναφορά για 20, όπως και για την αναφορά της σε «παράπλευρες απώλειες» κάποιας πολεμικής διαμάχης. Το σχολείο δεν είναι πεδίο μάχης μεταξύ των συναδέλφων, αλλά χώρος δημοκρατικής λειτουργίας, συναδελφικότητας, αλληλεγγύης, όπου πρέπει να διαμορφώνεται το κατάλληλο κλίμα συνεργασίας για να επιτελέσει τον ύψιστο σκοπό της διαπαιδαγώγησης ελεύθερων και κριτικά σκεπτόμενων συνειδήσεων.

Σε κάθε περίπτωση, κάθε έκφραση διοικητικού αυταρχισμού και αυθαιρεσίας, κάθε απόπειρα παραβίασης στοιχειωδών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων θα βρίσκει απέναντί της την αποφασιστική απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος.

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΠΡΩΤ/ΘΜΙΑΣ  ΕΚΠ/ΣΗΣ Π.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ “Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ”

Σχετικά με την αναφορά της διευθύντριας του 12ου Δημ. Σχ. Αθηνών σε βάρος 20 εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας

 

Με την ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Π.Ε. ενημερωθήκαμε ότι η διευθύντρια του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών έχει προχωρήσει από τις 23/12 σε αναφορά για 20 συναδέλφους του σχολείου προς τη Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας (για απείθεια, υπέρβαση καθήκοντος κλπ.), η οποία με τη σειρά της προχώρησε σε προκαταρκτική έρευνα. Τα «παραπτώματα» για τα οποία εγκαλούνται οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών είναι ότι υπερασπίζονται τα εντελώς αυτονόητα σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου, τις συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, τα δικαιώματα των παιδιών, το δικαίωμα ύπαρξης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ενάντια σε κάθε αυθαίρετη και αντιδημοκρατική επιλογή.

Καταδικάζουμε αυταρχικές λογικές που επιδιώκουν να αντικαταστήσουν τη δημοκρατία των Συλλόγων Διδασκόντων με εκφοβιστικές διαδικασίες αναφορών προς τη Διοίκηση και εκφράζουμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη μας στους/στις 20 συναδέλφους του 12ουΔημ. Σχολείου Αθηνών. Καλούμε, έστω και τώρα, τη διευθύντρια της σχολικής μονάδας να αποσύρει την αναφορά της, να αναγνωρίσει τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου της όπως η Ένωση Γονέων του 7ου Διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων αλλά και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν πράξει και να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της σχολικής κοινότητας στην οποία υπηρετεί. Τα όποια προβλήματα προκύπτουν στις σχολικές μας μονάδες δεν επιλύονται ούτε με αυταρχισμό ούτε με αυθαίρετες και μονοπρόσωπες αποφάσεις αλλά με διάλογο ανάμεσα σε όλα τα μέρη της σχολικής κοινότητας, ομαλή λειτουργία του Συλλόγου Διδασκόντων, δημοκρατικό πνεύμα, διασφάλιση του παιδαγωγικού και συναδελφικού κλίματος.

Επιπλέον, εκφράζουμε την απορία μας για την απαίτηση της διευθύντριας να ζητήσουν εγγράφως συγγνώμη επτά συνάδελφισσες/οι για να αποσυρθεί η αναφορά για είκοσι, όπως και για την αναφορά της σε «παράπλευρες απώλειες» κάποιας πολεμικής διαμάχης. Το σχολείο δεν είναι πεδίο μάχης μεταξύ των συναδέλφων, αλλά χώρος δημοκρατικής λειτουργίας, συναδελφικότητας, αλληλεγγύης, όπου πρέπει να διαμορφώνεται το κατάλληλο κλίμα συνεργασίας για να επιτελέσει τον ύψιστο σκοπό της διαπαιδαγώγησης ελεύθερων και κριτικά σκεπτόμενων συνειδήσεων.

Σε κάθε περίπτωση, κάθε έκφραση διοικητικού αυταρχισμού και αυθαιρεσίας, κάθε απόπειρα παραβίασης στοιχειωδών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων θα βρίσκει απέναντί της την αποφασιστική απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος.

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ηρώ Κωνσταντοπούλου»

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΖΕΦΥΡΙΟΥ – ΦΥΛΗΣ

 SITE     www.pefilis.gr                                                                            Άνω Λιόσια 13.03.2022

 email:   syllogosfilis@gmail.com

Προς:   Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.

Σχετικά με την αναφορά της διευθύντριας του 12ου Δημ. Σχ. Αθηνών σε βάρος 20 εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας

Με την ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Π.Ε. ενημερωθήκαμε ότι η διευθύντρια του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών έχει προχωρήσει από τις 23/12 σε αναφορά για 20 συναδέλφους του σχολείου προς τη Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας (για απείθεια, υπέρβαση καθήκοντος κλπ.), η οποία με τη σειρά της προχώρησε σε προκαταρκτική έρευνα. Τα «παραπτώματα» για τα οποία εγκαλούνται οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών είναι ότι υπερασπίζονται τα εντελώς αυτονόητα σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου, τις συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, τα δικαιώματα των παιδιών, το δικαίωμα ύπαρξης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ενάντια σε κάθε αυθαίρετη και αντιδημοκρατική επιλογή.

Καταδικάζουμε αυταρχικές λογικές που επιδιώκουν να αντικαταστήσουν τη δημοκρατία των Συλλόγων Διδασκόντων με εκφοβιστικές διαδικασίες αναφορών προς τη Διοίκηση και εκφράζουμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη μας στους/στις 20 συναδέλφους του 12ουΔημ. Σχολείου Αθηνών. Καλούμε, έστω και τώρα, τη διευθύντρια της σχολικής μονάδας να αποσύρει την αναφορά της, να αναγνωρίσει τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου της όπως η Ένωση Γονέων του 7ου Διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων αλλά και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν πράξει και να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της σχολικής κοινότητας στην οποία υπηρετεί. Τα όποια προβλήματα προκύπτουν στις σχολικές μας μονάδες δεν επιλύονται ούτε με αυταρχισμό ούτε με αυθαίρετες και μονοπρόσωπες αποφάσεις αλλά με διάλογο ανάμεσα σε όλα τα μέρη της σχολικής κοινότητας, ομαλή λειτουργία του Συλλόγου Διδασκόντων, δημοκρατικό πνεύμα, διασφάλιση του παιδαγωγικού και συναδελφικού κλίματος.

Επιπλέον, εκφράζουμε την απορία μας για την απαίτηση της διευθύντριας να ζητήσουν εγγράφως συγγνώμη επτά συναδέλφισσες/οι για να αποσυρθεί η αναφορά για είκοσι, όπως και για την αναφορά της σε «παράπλευρες απώλειες» κάποιας πολεμικής διαμάχης. Το σχολείο δεν είναι πεδίο μάχης μεταξύ των συναδέλφων, αλλά χώρος δημοκρατικής λειτουργίας, συναδελφικότητας, αλληλεγγύης, όπου πρέπει να διαμορφώνεται το κατάλληλο κλίμα συνεργασίας για να επιτελέσει τον ύψιστο σκοπό της διαπαιδαγώγησης ελεύθερων και κριτικά σκεπτόμενων συνειδήσεων.

Σε κάθε περίπτωση, κάθε έκφραση διοικητικού αυταρχισμού και αυθαιρεσίας, κάθε απόπειρα παραβίασης στοιχειωδών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων θα βρίσκει απέναντί της την αποφασιστική απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος.

ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ-ΦΥΛΗΣ

13/3/22

 

Σχετικά με την αναφορά της διευθύντριας του 12ουΔημ. Σχ. Αθηνών σε βάρος 20 εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας

Με την ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Π.Ε. (αρ.πρ. 6/7-3-2022) ενημερωθήκαμε ότι η διευθύντρια του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών έχει προχωρήσει από τις 23/12 σε αναφορά για 20 συναδέλφους του σχολείου προς τη Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας (για απείθεια, υπέρβαση καθήκοντος κλπ.), η οποία με τη σειρά της προχώρησε σε προκαταρκτική έρευνα. Τα «παραπτώματα» για τα οποία εγκαλούνται οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών είναι ότι υπερασπίζονται τα εντελώς αυτονόητα σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου, τις συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, τα δικαιώματα των παιδιών, το δικαίωμα ύπαρξης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ενάντια σε κάθε αυθαίρετη και αντιδημοκρατική επιλογή.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής καταδικάζει αυταρχικές λογικές που επιδιώκουν να αντικαταστήσουν την δημοκρατία των Συλλόγων Διδασκόντων με εκφοβιστικές διαδικασίες αναφορών προς την Διοίκηση και εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στους/στις 20 συναδέλφους του 12ουΔημ. Σχολείου Αθηνών. Καλούμε, έστω και τώρα, τη Διευθύντρια της σχολικής μονάδας να αποσύρει την αναφορά της, να αναγνωρίσει τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου της όπως η Ένωση Γονέων 7ου Διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων αλλά και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν πράξει και να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της σχολικής κοινότητας στην οποία υπηρετεί. Τα όποια προβλήματα προκύπτουν στις σχολικές μας μονάδες δεν επιλύονται ούτε με αυταρχισμό ούτε με αυθαίρετες και μονοπρόσωπες αποφάσεις αλλά με διάλογο ανάμεσα σε όλα τα μέρη της σχολικής κοινότητας, ομαλή λειτουργία του Συλλόγου Διδασκόντων, δημοκρατικό πνεύμα, διασφάλιση του παιδαγωγικού και συναδελφικού κλίματος.

Επιπλέον, εκφράζουμε την απορία μας για την απαίτηση της Διευθύντριας να ζητήσουν εγγράφως συγγνώμη 7 συνάδελφοι για να αποσυρθεί η αναφορά για 20, όπως και για την αναφορά της σε «παράπλευρες απώλειες» κάποιας πολεμικής διαμάχης. Το σχολείο δεν είναι πεδίο μάχης μεταξύ των συναδέλφων, αλλά χώρος δημοκρατικής λειτουργίας, συναδελφικότητας, αλληλεγγύης, όπου πρέπει να διαμορφώνεται το κατάλληλο κλίμα συνεργασίας για να επιτελέσει τον ύψιστο σκοπό της διαπαιδαγώγησης ελεύθερων και κριτικά σκεπτόμενων συνειδήσεων.

Σε κάθε περίπτωση, κάθε έκφραση διοικητικού αυταρχισμού και αυθαιρεσίας, κάθε απόπειρα παραβίασης στοιχειωδών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων θα βρίσκει απέναντί της την αποφασιστική απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ

Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ                                                                                        

«ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ»

 Ν. Κολυβά 136                                                                                                                                                               Τηλ: 2695028854                                                                                                                                                          email : solomosd1@gmail.com

                              Ζάκυνθος 15/3/2022

 

 

Αρ.πρωτ: 66

Προς: Σχολικές Μονάδες &

Μέλη Συλλόγου-ΔΠΕΖ

ΚΟΙΝ: ΣΕΠΕ –ΔΟΕ

 

 

 

ΘΕΜΑ: Σχετικά με την αναφορά της διευθύντριας του 12ου Δημ. Σχ.   

          Αθηνών σε βάρος 20 εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας

 

Με την ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Π.Ε.(αρ.πρ.6/7-3-2022) ενημερωθήκαμε ότι η διευθύντρια του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών έχει προχωρήσει από τις 23/12 σε αναφορά για 20 συναδέλφους του σχολείου προς τη Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας (για απείθεια, υπέρβαση καθήκοντος κλπ.), η οποία με τη σειρά της προχώρησε σε προκαταρκτική έρευνα. Τα «παραπτώματα» για τα οποία εγκαλούνται οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών είναι ότι υπερασπίζονται τα εντελώς αυτονόητα σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου, τις συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, τα δικαιώματα των παιδιών, το δικαίωμα ύπαρξης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ενάντια σε κάθε αυθαίρετη και αντιδημοκρατική επιλογή.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου «Δ.Σολωμός» καταδικάζει αυταρχικές λογικές που επιδιώκουν να αντικαταστήσουν τη δημοκρατία των Συλλόγων Διδασκόντων με εκφοβιστικές διαδικασίες αναφορών προς τη Διοίκηση και εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στους/στις 20 συναδέλφους του 12ουΔημ. Σχολείου Αθηνών. Καλούμε, έστω και τώρα, τη διευθύντρια της σχολικής μονάδας να αποσύρει την αναφορά της, να αναγνωρίσει τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου της όπως η Ένωση Γονέων του 7ου Διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων αλλά και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν πράξει και να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της σχολικής κοινότητας στην οποία υπηρετεί. Τα όποια προβλήματα προκύπτουν στις σχολικές μας μονάδες δεν επιλύονται ούτε με αυταρχισμό ούτε με αυθαίρετες και μονοπρόσωπες αποφάσεις αλλά με διάλογο ανάμεσα σε όλα τα μέρη της σχολικής κοινότητας, ομαλή λειτουργία του Συλλόγου Διδασκόντων, δημοκρατικό πνεύμα, διασφάλιση του παιδαγωγικού και συναδελφικού κλίματος.

Επιπλέον, εκφράζουμε την απορία μας για την απαίτηση της διευθύντριας να ζητήσουν εγγράφως συγγνώμη επτά συνάδελφισσες/οι για να αποσυρθεί η αναφορά για είκοσι, όπως και για την αναφορά της σε «παράπλευρες απώλειες» κάποιας πολεμικής διαμάχης. Το σχολείο δεν είναι πεδίο μάχης μεταξύ των συναδέλφων, αλλά χώρος δημοκρατικής λειτουργίας, συναδελφικότητας, αλληλεγγύης, όπου πρέπει να διαμορφώνεται το κατάλληλο κλίμα συνεργασίας για να επιτελέσει τον ύψιστο σκοπό της διαπαιδαγώγησης ελεύθερων και κριτικά σκεπτόμενων συνειδήσεων.

Σε κάθε περίπτωση, κάθε έκφραση διοικητικού αυταρχισμού και αυθαιρεσίας, κάθε απόπειρα παραβίασης στοιχειωδών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων θα βρίσκει απέναντί της την αποφασιστική απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος.

                                                              ΤΟ Δ.Σ.

         Η πρόεδρος                                                                     Ο γραμματέας

        Λάζου Έφη                                                                    Κεφαλάς Πάνος

ΓΛΥΦΑΔΑ 14-03-2022
Aρ. Πρωτ. : 73-/14-03-2022

Προς : Mέλη μας
Κοιν.: ΔΟΕ
Α’ Σύλλογος Αθηνών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
Γλυφάδας, Βάρης, Βούλας,
Βουλιαγμένης

Παλμύρας & Ανδρέα Παπανδρέου 42,
16561, Γλυφάδα
τηλ. : 6932249854 και 6932352772
syllogos.glyfada@gmail.com
http://syllogos-glyfada3b.weebly.com

Θέμα: “Σχετικά με την αναφορά της διευθύντριας του 12 ου Δημ.
Σχ. Αθηνών σε βάρος 20 εκπαιδευτικών της σχολικής
μονάδας ”
Με την ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Π.Ε. ενημερωθήκαμε ότι η
διευθύντρια του 12 ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών έχει προχωρήσει από
τις 23/12 σε αναφορά για 20 συναδέλφους του σχολείου προς τη
Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας (για απείθεια, υπέρβαση καθήκοντος κλπ.), η
οποία με τη σειρά της προχώρησε σε προκαταρκτική έρευνα. Τα
«παραπτώματα» για τα οποία εγκαλούνται οι συναδέλφισσες και οι
συνάδελφοι του 12 ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών είναι ότι
υπερασπίζονται τα εντελώς αυτονόητα σχετικά με τη λειτουργία του
σχολείου, τις συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, τα δικαιώματα
των παιδιών, το δικαίωμα ύπαρξης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
ενάντια σε κάθε αυθαίρετη και αντιδημοκρατική επιλογή.
Καταδικάζουμε αυταρχικές λογικές που επιδιώκουν να αντικαταστήσουν
τη δημοκρατία των Συλλόγων Διδασκόντων με εκφοβιστικές διαδικασίες
αναφορών προς τη Διοίκηση και εκφράζουμε τη στήριξη και την
αλληλεγγύη μας στους/στις 20 συναδέλφους του 12 ου Δημ. Σχολείου
Αθηνών.
Καλούμε, έστω και τώρα, τη διευθύντρια της σχολικής μονάδας να
αποσύρει την αναφορά της, να αναγνωρίσει τον Σύλλογο Γονέων του
σχολείου της όπως η Ένωση Γονέων του 7 ου Διαμερίσματος Δήμου
Αθηναίων αλλά και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν πράξει και να
συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της σχολικής κοινότητας στην οποία
υπηρετεί. Τα όποια προβλήματα προκύπτουν στις σχολικές μας μονάδες
δεν επιλύονται ούτε με αυταρχισμό ούτε με αυθαίρετες και
μονοπρόσωπες αποφάσεις αλλά με διάλογο ανάμεσα σε όλα τα μέρη της
σχολικής κοινότητας, ομαλή λειτουργία του Συλλόγου Διδασκόντων,
δημοκρατικό πνεύμα, διασφάλιση του παιδαγωγικού και συναδελφικού
κλίματος.
Επιπλέον, εκφράζουμε την απορία μας για την απαίτηση της
διευθύντριας να ζητήσουν εγγράφως συγγνώμη επτά συνάδελφισσες/οι
για να αποσυρθεί η αναφορά για είκοσι, όπως και για την αναφορά της
σε «παράπλευρες απώλειες» κάποιας πολεμικής διαμάχης. Το σχολείο
δεν είναι πεδίο μάχης μεταξύ των συναδέλφων, αλλά χώρος
δημοκρατικής λειτουργίας, συναδελφικότητας, αλληλεγγύης, όπου
πρέπει να διαμορφώνεται το κατάλληλο κλίμα συνεργασίας για να
επιτελέσει τον ύψιστο σκοπό της διαπαιδαγώγησης ελεύθερων και
κριτικά σκεπτόμενων συνειδήσεων.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
ΒΥΡΩΝΑ – ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ
«ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ»

Για την αναφορά της Διευθύντριας του 12ου Δημ. Σχ. Αθηνών σε βάρος 20 εκπαιδευτικών του σχολείου

https://www.sylimvrioti.gr/apofaseis-gs-ds/apofaseis-ds-pros-meli-2/eggrafa21-23/2833–12-20-1332022

Με την ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Π.Ε. (αρ. πρ. 6/7-3-2022) ενημερωθήκαμε ότι η διευθύντρια του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών έχει προχωρήσει από τις 23/12 σε αναφορά για 20 συναδέλφους του σχολείου προς τη Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας (για απείθεια, υπέρβαση καθήκοντος κ.λπ.), η οποία με τη σειρά της προχώρησε σε προκαταρκτική έρευνα. Τα «παραπτώματα» για τα οποία εγκαλούνται οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών είναι ότι υπερασπίζονται τα εντελώς αυτονόητα σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου, τις συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, τα δικαιώματα των παιδιών, το δικαίωμα ύπαρξης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ενάντια σε κάθε αυθαίρετη και αντιδημοκρατική επιλογή.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου καταδικάζει αυταρχικές λογικές που επιδιώκουν να αντικαταστήσουν τη δημοκρατία των Συλλόγων Διδασκόντων με εκφοβιστικές διαδικασίες αναφορών προς την Διοίκηση και εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στους/στις 20 συναδέλφισσες/φους του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών. Καλούμε, έστω και τώρα, τη Διευθύντρια της σχολικής μονάδας να αποσύρει την αναφορά της, να αναγνωρίσει τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου της όπως η Ένωση Γονέων 7ου Διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων αλλά και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν πράξει και να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της σχολικής κοινότητας στην οποία υπηρετεί. Τα όποια προβλήματα προκύπτουν στα σχολεία μας δεν επιλύονται με αυταρχισμό και με αυθαίρετες αποφάσεις αλλά μέσα σε συναδελφικό και παιδαγωγικό κλίμα στα πλαίσια του Συλλόγου Διδασκόντων.

Επιπλέον, εκφράζουμε την απορία μας για την απαίτηση της Διευθύντριας να ζητήσουν εγγράφως συγγνώμη 7 συνάδελφοι για να αποσυρθεί η αναφορά για 20, όπως και για την αναφορά της σε «παράπλευρες απώλειες» κάποιας πολεμικής διαμάχης. Το σχολείο δεν είναι πεδίο μάχης μεταξύ των συναδέλφων, αλλά χώρος δημοκρατικής λειτουργίας, συναδελφικότητας, αλληλεγγύης, όπου πρέπει να διαμορφώνεται το κατάλληλο κλίμα συνεργασίας για να επιτελέσει την παιδαγωγική διαδικασία και να διαπαιδαγωγήσει ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

Επισημαίνουμε τις βαρύτατες ευθύνες που φέρει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Π.Ε.) Α΄ Αθήνας η οποία ενώ έχει πλήρη εικόνα του σχολείου και των παθογενειών της Διεύθυνσής του, ενώ έχει σαφή επίγνωση για την εικόνα του σχολείου στις διάφορες σχετικές υπηρεσίες, επιλέγει να προχωρήσει σε προκαταρκτική έρευνα. Η ίδια η διενέργεια της προκαταρκτικής έρευνας έχει αρνητικότατες συνέπειες στο κλίμα του σχολείου, οξύνοντας τα προβλήματα που ήδη υπάρχουν και διαμορφώνοντας ένα εκρηκτικό κλίμα.

Σε κάθε περίπτωση, κάθε έκφραση διοικητικού αυταρχισμού και αυθαιρεσίας, κάθε απόπειρα παραβίασης στοιχειωδών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων θα βρίσκει απέναντί της την αποφασιστική απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε  ΝΗΣΙΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ                         Αίγινα, 14/3/2022

                                                                                                        Α.Πρ..27

 

 

Θέμα: « Σχετικά με την αναφορά της Διευθύντριας του12ουΔημ. Σχ. Αθηνών σε βάρος 20 εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας».

 

Με την ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Π.Ε. (αρ.πρ. 6/7-3-2022) ενημερωθήκαμε ότι η διευθύντρια του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών έχει προχωρήσει από τις 23/12 σε αναφορά για 20 συναδέλφους του σχολείου προς τη Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας (για απείθεια, υπέρβαση καθήκοντος κ.λπ.), η οποία με τη σειρά της προχώρησε σε προκαταρκτική έρευνα. Τα «παραπτώματα» για τα οποία εγκαλούνται οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών είναι ότι υπερασπίζονται τα εντελώς αυτονόητα σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου, τις συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, τα δικαιώματα των παιδιών, το δικαίωμα ύπαρξης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ενάντια σε κάθε αυθαίρετη και αντιδημοκρατική επιλογή.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. νησιών Αργοσαρωνικού  καταδικάζει αυταρχικές λογικές που επιδιώκουν να αντικαταστήσουν την δημοκρατία των Συλλόγων Διδασκόντων με εκφοβιστικές διαδικασίες αναφορών προς την Διοίκηση και εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στους/στις 20 συναδέλφους του 12ουΔημ. Σχολείου Αθηνών. Καλούμε, έστω και τώρα, τη Διευθύντρια της σχολικής μονάδας να αποσύρει την αναφορά της, να αναγνωρίσει τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου της όπως η Ένωση Γονέων 7ου Διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων αλλά και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν πράξει και να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της σχολικής κοινότητας στην οποία υπηρετεί. Τα όποια προβλήματα προκύπτουν στις σχολικές μας μονάδες δεν επιλύονται ούτε με αυταρχισμό ούτε με αυθαίρετες και μονοπρόσωπες αποφάσεις αλλά με διάλογο ανάμεσα σε όλα τα μέρη της σχολικής κοινότητας, ομαλή λειτουργία του Συλλόγου Διδασκόντων, δημοκρατικό πνεύμα, διασφάλιση του παιδαγωγικού και συναδελφικού κλίματος.

Επιπλέον, εκφράζουμε την απορία μας για την απαίτηση της Διευθύντριας να ζητήσουν εγγράφως συγγνώμη 7 συνάδελφοι για να αποσυρθεί η αναφορά για 20, όπως και για την αναφορά της σε «παράπλευρες απώλειες» κάποιας πολεμικής διαμάχης. Το σχολείο δεν είναι πεδίο μάχης μεταξύ των συναδέλφων, αλλά χώρος δημοκρατικής λειτουργίας, συναδελφικότητας, αλληλεγγύης, όπου πρέπει να διαμορφώνεται το κατάλληλο κλίμα συνεργασίας για να επιτελέσει τον ύψιστο σκοπό της διαπαιδαγώγησης ελεύθερων και κριτικά σκεπτόμενων συνειδήσεων.

Σε κάθε περίπτωση, κάθε έκφραση διοικητικού αυταρχισμού και αυθαιρεσίας, κάθε απόπειρα παραβίασης στοιχειωδών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων θα βρίσκει απέναντί της την αποφασιστική απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος.

 

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΞΑΝΘΗΣ

 

 

Ξάνθη,  15  Μαρτίου  2022

Αρ. Πρωτ.:  61

Ταχ. Δ/νση :      Μπρωκούμη 21

Τ.Κ. – Πόλη:       67131  Ξάνθη

Τηλ.                     2541024394

e-mail  :           did.syl.xanthi@gmail.com

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣ:

 

 

 

 

Μέλη Συλλόγου

ΔΟΕ

 

 

ΚΟΙΝ:

 

Θέμα: «Σχετικά με την αναφορά της διευθύντριας του 12ου Δημ. Σχ. Αθηνών σε βάρος  είκοσι (20) εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας».

 

Με την ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Π.Ε. (αρ.πρ. 6/7-3-2022) ενημερωθήκαμε ότι η διευθύντρια του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών έχει προχωρήσει από τις 23/12 σε αναφορά για 20 συναδέλφους του σχολείου προς τη Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας (για απείθεια, υπέρβαση καθήκοντος κλπ.), η οποία με τη σειρά της προχώρησε σε προκαταρκτική έρευνα. Τα «παραπτώματα» για τα οποία εγκαλούνται οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών είναι ότι υπερασπίζονται τα εντελώς αυτονόητα σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου, τις συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, τα δικαιώματα των παιδιών, το δικαίωμα ύπαρξης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ενάντια σε κάθε αυθαίρετη και αντιδημοκρατική επιλογή.

Το Δ.Σ. του  Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης  καταδικάζει αυταρχικές λογικές που επιδιώκουν να αντικαταστήσουν την δημοκρατία των Συλλόγων Διδασκόντων με εκφοβιστικές διαδικασίες αναφορών προς την Διοίκηση και εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στους/στις 20 συναδέλφους του 12ου Δημ. Σχολείου Αθηνών.  Καλούμε, έστω και τώρα, τη Διευθύντρια της σχολικής μονάδας να αποσύρει την αναφορά της. Τα όποια προβλήματα προκύπτουν στις σχολικές μας μονάδες δεν επιλύονται ούτε με αυταρχισμό ούτε με αυθαίρετες και μονοπρόσωπες αποφάσεις, αλλά με διάλογο ανάμεσα σε όλα τα μέρη της σχολικής κοινότητας, ομαλή λειτουργία του Συλλόγου Διδασκόντων, δημοκρατικό πνεύμα, διασφάλιση του παιδαγωγικού και συναδελφικού κλίματος.

Επιπλέον, εκφράζουμε την απορία μας για την απαίτηση της Διευθύντριας να ζητήσουν εγγράφως συγγνώμη 7 συνάδελφοι για να αποσυρθεί η αναφορά για 20, όπως και για την αναφορά της σε «παράπλευρες απώλειες» κάποιας πολεμικής διαμάχης. Το σχολείο δεν είναι πεδίο μάχης μεταξύ των συναδέλφων, αλλά χώρος δημοκρατικής λειτουργίας, συναδελφικότητας, αλληλεγγύης, όπου πρέπει να διαμορφώνεται το κατάλληλο κλίμα συνεργασίας για να επιτελέσει τον ύψιστο σκοπό της διαπαιδαγώγησης ελεύθερων και κριτικά σκεπτόμενων συνειδήσεων.

Σε κάθε περίπτωση, κάθε έκφραση διοικητικού αυταρχισμού και αυθαιρεσίας, κάθε απόπειρα παραβίασης στοιχειωδών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων θα βρίσκει απέναντί της την αποφασιστική απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος.

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας»

Σχετικά με την αναφορά της Διευθύντριας του 12ου Δημ. Σχ. Αθηνών σε βάρος 20 εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας.

 

Με την ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Π.Ε. (αρ.πρ. 6/7-3-2022) ενημερωθήκαμε ότι η διευθύντρια του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών έχει προχωρήσει από τις 23/12 σε αναφορά για 20 συναδέλφους του σχολείου προς τη Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας (για απείθεια, υπέρβαση καθήκοντος κ.λπ.), η οποία με τη σειρά της προχώρησε σε προκαταρκτική έρευνα. Τα «παραπτώματα» για τα οποία εγκαλούνται οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών είναι ότι υπερασπίζονται τα εντελώς αυτονόητα σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου, τις συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, τα δικαιώματα των παιδιών, το δικαίωμα ύπαρξης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ενάντια σε κάθε αυθαίρετη και αντιδημοκρατική επιλογή

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας» καταδικάζει αυταρχικές λογικές που επιδιώκουν να αντικαταστήσουν τη δημοκρατία των Συλλόγων Διδασκόντων με εκφοβιστικές διαδικασίες αναφορών προς την Διοίκηση και εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στους/στις 20 συναδέλφισσες/φους του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών. Καλούμε, έστω και τώρα, τη Διευθύντρια της σχολικής μονάδας να αποσύρει την αναφορά της, να αναγνωρίσει τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου της όπως η Ένωση Γονέων 7ου Διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων αλλά και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν πράξει και να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της σχολικής κοινότητας στην οποία υπηρετεί. Τα όποια προβλήματα προκύπτουν στις σχολικές μας μονάδες δεν επιλύονται ούτε με αυταρχισμό ούτε με αυθαίρετες αποφάσεις αλλά με διάλογο ανάμεσα σε όλα τα μέρη της σχολικής κοινότητας, ομαλή λειτουργία του Συλλόγου Διδασκόντων, δημοκρατικό πνεύμα, διασφάλιση του παιδαγωγικού και συναδελφικού κλίματος.

Επιπλέον, εκφράζουμε την απορία μας για την απαίτηση της Διευθύντριας να ζητήσουν εγγράφως συγγνώμη 7 συνάδελφοι για να αποσυρθεί η αναφορά για 20, όπως και για την αναφορά της σε «παράπλευρες απώλειες» κάποιας πολεμικής διαμάχης. Το σχολείο δεν είναι πεδίο μάχης μεταξύ των συναδέλφων, αλλά χώρος δημοκρατικής λειτουργίας, συναδελφικότητας, αλληλεγγύης, όπου πρέπει να διαμορφώνεται το κατάλληλο κλίμα συνεργασίας για να επιτελέσει τον ύψιστο σκοπό της διαπαιδαγώγησης ελεύθερων και κριτικά σκεπτόμενων συνειδήσεων.

Επισημαίνουμε τις βαρύτατες ευθύνες που φέρει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Π.Ε.) Α΄ Αθήνας η οποία ενώ έχει πλήρη εικόνα του σχολείου και των παθογενειών της Διεύθυνσής του, ενώ έχει σαφή επίγνωση για την εικόνα του σχολείου στις διάφορες σχετικές υπηρεσίες, επιλέγει να προχωρήσει σε προκαταρκτική έρευνα. Η ίδια η διενέργεια της προκαταρκτικής έρευνας έχει αρνητικότατες συνέπειες στο κλίμα του σχολείου, οξύνοντας τα προβλήματα που ήδη υπάρχουν και διαμορφώνοντας ένα εκρηκτικό κλίμα.

Σε κάθε περίπτωση, κάθε έκφραση διοικητικού αυταρχισμού και αυθαιρεσίας, κάθε απόπειρα παραβίασης στοιχειωδών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων θα βρίσκει απέναντί της την αποφασιστική απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος.

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Μακρυγιάννης»

Με το έγγραφό του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Π.Ε. (αρ. πρ. 6/7-3-2022) το Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε. “Ο Μακρυγιάννης” ενημερώθηκε ότι η διευθύντρια του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών έχει προχωρήσει από τις 23 Δεκεμβρίου σε αναφορά για 20 συναδέλφους του σχολείου προς τη Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας, η οποία με τη σειρά της προχώρησε σε προκαταρκτική έρευνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Π.Ε.  οι συνάδελφοι του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών εγκαλούνται γιατί υπερασπίζονται τα αυτονόητα σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου, τις συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, τα δικαιώματα των παιδιών και το δικαίωμα ύπαρξης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Τα όποια προβλήματα προκύπτουν στις σχολικές μας μονάδες πρέπει να επιλύονται με διάλογο μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας, ομαλή λειτουργία του Συλλόγου Διδασκόντων, δημοκρατικό πνεύμα και διασφάλιση του παιδαγωγικού και συναδελφικού κλίματος.

Το σχολείο δεν είναι “πεδίο μάχης” μεταξύ των συναδέλφων, αλλά χώρος δημοκρατικής λειτουργίας, συναδελφικότητας, αλληλεγγύης και κάθε έκφραση διοικητικού αυταρχισμού και αυθαιρεσίας, κάθε απόπειρα παραβίασης στοιχειωδών δικαιωμάτων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας μας βρίσκει αντίθετους.

 

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Π.Ε. “Ο Μακρυγιάννης” καλεί τη Διευθύντρια της σχολικής μονάδας να αποσύρει την αναφορά της συμβάλλοντας στην ομαλή λειτουργία της σχολικής κοινότητας και, παράλληλα εκφράζει τη στήριξή του και την αλληλεγγύη του στους/στις 20 συναδέλφους του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών.

 

ΕΛΜΕ Ημαθίας

Με την ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Π.Ε. (αρ.πρ. 6/7-3-2022) ενημερωθήκαμε ότι
η διευθύντρια του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών έχει προχωρήσει από τις 23/12 σε αναφορά
για 20 συναδέλφους του σχολείου προς τη Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας (για απείθεια, υπέρβαση
καθήκοντος κ.λπ.), η οποία με τη σειρά της προχώρησε σε προκαταρκτική έρευνα. Τα «παραπτώματα» για τα οποία εγκαλούνται οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι του 12ου Δημοτικού
Σχολείου Αθηνών είναι ότι υπερασπίζονται τα εντελώς αυτονόητα σχετικά με τη λειτουργία του
σχολείου, τις συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, τα δικαιώματα των παιδιών, το δικαίωμα
ύπαρξης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ενάντια σε κάθε αυθαίρετη και αντιδημοκρατική επιλογή.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ημαθίας καταδικάζει αυταρχικές λογικές που επιδιώκουν να αντικαταστήσουν την δημοκρατία των Συλλόγων Διδασκόντων με εκφοβιστικές διαδικασίες αναφορών
προς την Διοίκηση και εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στους/στις 20 συναδέλφους
του 12ουΔημ. Σχολείου Αθηνών. Καλούμε, έστω και τώρα, τη Διευθύντρια της σχολικής μονάδας
να αποσύρει την αναφορά της και να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της σχολικής κοινότητας
στην οποία υπηρετεί. Τα όποια προβλήματα προκύπτουν στις σχολικές μας μονάδες δεν επιλύονται ούτε με αυταρχισμό ούτε με αυθαίρετες και μονοπρόσωπες αποφάσεις αλλά με διάλογο
ανάμεσα σε όλα τα μέρη της σχολικής κοινότητας, ομαλή λειτουργία του Συλλόγου Διδασκόντων,
δημοκρατικό πνεύμα, διασφάλιση του παιδαγωγικού και συναδελφικού κλίματος.
Επιπλέον, εκφράζουμε την απορία μας για την απαίτηση της Διευθύντριας να ζητήσουν
εγγράφως συγγνώμη 7 συνάδελφοι για να αποσυρθεί η αναφορά για 20, όπως και για την αναφορά της σε «παράπλευρες απώλειες» κάποιας πολεμικής διαμάχης. Το σχολείο δεν είναι πεδίο
μάχης μεταξύ των συναδέλφων, αλλά χώρος δημοκρατικής λειτουργίας, συναδελφικότητας, αλληλεγγύης, όπου πρέπει να διαμορφώνεται το κατάλληλο κλίμα συνεργασίας για να επιτελέσει
τον ύψιστο σκοπό της διαπαιδαγώγησης ελεύθερων και κριτικά σκεπτόμενων συνειδήσεων.
Σε κάθε περίπτωση, κάθε έκφραση διοικητικού αυταρχισμού και αυθαιρεσίας, κάθε
απόπειρα παραβίασης στοιχειωδών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων θα βρίσκει απέναντί της την αποφασιστική απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ημαθίας

 

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ 12ου  Δ.ΣΧ. ΑΘΗΝΩΝ

 

Με την ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Π.Ε. (αρ.πρ. 6/7-3-2022) ενημερωθήκαμε ότι η διευθύντρια του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών έχει προχωρήσει από τις 23/12 σε αναφορά για 20 συναδέλφους του σχολείου προς τη Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας (για απείθεια, υπέρβαση καθήκοντος κ.λπ.), η οποία με τη σειρά της προχώρησε σε προκαταρκτική έρευνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου Αθήνας, τα «παραπτώματα» για τα οποία εγκαλούνται οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών είναι ότι υπερασπίζονται τα εντελώς αυτονόητα σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου, τις συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, τα δικαιώματα των παιδιών και το δικαίωμα ύπαρξης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Θεωρούμε ότι τα όποια προβλήματα προκύπτουν στις σχολικές μας μονάδες δεν επιλύονται ούτε με αυταρχισμό ούτε με αυθαίρετες αποφάσεις αλλά με διάλογο ανάμεσα σε όλα τα μέρη της σχολικής κοινότητας, με την ομαλή λειτουργία του Συλλόγου Διδασκόντων, με δημοκρατικό πνεύμα και με τη διασφάλιση του παιδαγωγικού και συναδελφικού κλίματος.

Το σχολείο δεν είναι πεδίο μάχης μεταξύ των συναδέλφων, αλλά χώρος δημοκρατικής λειτουργίας, συναδελφικότητας, αλληλεγγύης, όπου πρέπει να διαμορφώνεται το κατάλληλο κλίμα συνεργασίας για να επιτελέσει τον ύψιστο σκοπό της διαπαιδαγώγησης ελεύθερων και κριτικά σκεπτόμενων συνειδήσεων.

Ως εκ τούτου κάθε έκφραση διοικητικού αυταρχισμού και αυθαιρεσίας , κάθε απόπειρα παραβίασης στοιχειωδών δικαιωμάτων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας μας βρίσκει αντίθετους.

Καλούμε τη Δ/ντρια της σχολικής μονάδας να αποσύρει την αναφορά της , συμβάλλοντας στην ομαλή λειτουργία και παράλληλα εκφράζουμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη μας στις /στους συναδέλφους του 12ου Δ.Σ. Αθηνών.

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών :

  • Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων
  • Πάρου – Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος»
  •  Σύρου – Τήνου – Μυκόνου

 

 

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                                Άμφισσα    22-03-2022

(Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ 

Λεωφόρος Σαλώνων 48                                                                                    ΑΡ.ΠΡ: 9θ

33 100   Άμφισσα

ΤΗΛ. – ΦΑΞ : 2265 0 29679                                                                     ΠΡΟΣ: Συλλόγους Διδασκόντων

elmefokidas18@gmail.com                                                                         ΚΟΙΝ: ΟΛΜΕ

 

Σχετικά με την αναφορά της διευθύντριας του 12ουΔημ. Σχ. Αθηνών σε βάρος 20 εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας

Με την ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Π.Ε. (αρ.πρ. 6/7-3-2022) ενημερωθήκαμε ότι η διευθύντρια του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών έχει προχωρήσει από τις 23/12 σε αναφορά για 20 συναδέλφους του σχολείου προς τη Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας (για απείθεια, υπέρβαση καθήκοντος κλπ.), η οποία με τη σειρά της προχώρησε σε προκαταρκτική έρευνα. Τα «παραπτώματα» για τα οποία εγκαλούνται οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών είναι ότι υπερασπίζονται τα εντελώς αυτονόητα σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου, τις συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, τα δικαιώματα των παιδιών, το δικαίωμα ύπαρξης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ενάντια σε κάθε αυθαίρετη και αντιδημοκρατική επιλογή.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Φωκίδας καταδικάζει αυταρχικές λογικές που επιδιώκουν να αντικαταστήσουν την δημοκρατία των Συλλόγων Διδασκόντων με εκφοβιστικές διαδικασίες αναφορών προς την Διοίκηση και εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στους/στις 20 συναδέλφους του 12ουΔημ. Σχολείου Αθηνών. Καλούμε, έστω και τώρα, τη Διευθύντρια της σχολικής μονάδας να αποσύρει την αναφορά της, να αναγνωρίσει τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου της όπως η Ένωση Γονέων 7ου Διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων αλλά και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν πράξει και να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της σχολικής κοινότητας στην οποία υπηρετεί. Τα όποια προβλήματα προκύπτουν στις σχολικές μας μονάδες δεν επιλύονται ούτε με αυταρχισμό ούτε με αυθαίρετες και μονοπρόσωπες αποφάσεις αλλά με διάλογο ανάμεσα σε όλα τα μέρη της σχολικής κοινότητας, ομαλή λειτουργία του Συλλόγου Διδασκόντων, δημοκρατικό πνεύμα, διασφάλιση του παιδαγωγικού και συναδελφικού κλίματος.

Επιπλέον, εκφράζουμε την απορία μας για την απαίτηση της Διευθύντριας να ζητήσουν εγγράφως συγγνώμη 7 συνάδελφοι για να αποσυρθεί η αναφορά για 20, όπως και για την αναφορά της σε «παράπλευρες απώλειες» κάποιας πολεμικής διαμάχης. Το σχολείο δεν είναι πεδίο μάχης μεταξύ των συναδέλφων, αλλά χώρος δημοκρατικής λειτουργίας, συναδελφικότητας, αλληλεγγύης, όπου πρέπει να διαμορφώνεται το κατάλληλο κλίμα συνεργασίας για να επιτελέσει τον ύψιστο σκοπό της διαπαιδαγώγησης ελεύθερων και κριτικά σκεπτόμενων συνειδήσεων.

Σε κάθε περίπτωση, κάθε έκφραση διοικητικού αυταρχισμού και αυθαιρεσίας, κάθε απόπειρα παραβίασης στοιχειωδών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων θα βρίσκει απέναντί της την αποφασιστική απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος.

 

Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου

Κυρ 27 Μαρ, 11:59 π.μ. (πριν από 2 ημέρες)
Ψήφισμα του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου για την αναφορά της διευθύντριας του 12ου Δημ. Σχ. Αθηνών σε βάρος 20 εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας

 

Με ανακοίνωσή του ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών Π.Ε. (αρ. πρ. 6/7-3-2022) ενημέρωσε ότι η διευθύντρια του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών έχει προχωρήσει από τις 23/12 σε αναφορά για 20 συναδέλφους του σχολείου προς τη Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας (για απείθεια, υπέρβαση καθήκοντος κλπ.), η οποία με τη σειρά της προχώρησε σε προκαταρκτική έρευνα. Τα «παραπτώματα» για τα οποία εγκαλούνται οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών είναι ότι υπερασπίζονται τα αυτονόητα σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου, τις συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, τα δικαιώματα των παιδιών, το δικαίωμα ύπαρξης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ενάντια σε κάθε αυθαίρετη και αντιδημοκρατική επιλογή.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, καταδικάζει αυταρχικές λογικές που επιδιώκουν να αντικαταστήσουν τη δημοκρατία των Συλλόγων Διδασκόντων με εκφοβιστικές διαδικασίες αναφορών προς τη Διοίκηση και εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στους/στις 20 συναδέλφους του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών.

Καλούμε, τη Διευθύντρια της σχολικής μονάδας, έστω και τώρα, να αποσύρει την αναφορά της και να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της σχολικής κοινότητας στην οποία υπηρετεί. Τα όποια προβλήματα προκύπτουν στις σχολικές μας μονάδες δεν επιλύονται ούτε με αυταρχισμό, ούτε με αυθαίρετες και μονοπρόσωπες αποφάσεις αλλά με διάλογο ανάμεσα σε όλα τα μέρη της σχολικής κοινότητας, ομαλή λειτουργία του Συλλόγου Διδασκόντων, δημοκρατικό πνεύμα, διασφάλιση του παιδαγωγικού και συναδελφικού κλίματος.

Σε κάθε περίπτωση, κάθε έκφραση διοικητικού αυταρχισμού και αυθαιρεσίας, κάθε απόπειρα παραβίασης στοιχειωδών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων θα βρίσκει απέναντί της την αποφασιστική απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος.