ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ Την Πέμπτη 17/3 στις 16.00, στο 26ο Γυμνάσιο Αθηνών Μαρασλή και Σουηδίας

Συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά με τους συλλόγους γονέων, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους μόνιμους κατοίκους

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ
ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ!

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ  26οΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥΣ

 

Είναι ανάλγητοι! Δεν «ακούν», δεν σέβονται τη βροντερή και δίκαιη φωνή των μαθητών, των γονιών, των εκπαιδευτικών, των κατοίκων για να παραμείνει και να αναβαθμιστεί το 26ο Γυμνάσιο, για όλα τα παιδιά της περιοχής. Με απύθμενο θράσος αγνοούν το  στοιχειώδες δικαίωμα πρόσβασης όλων των μαθητών/τριών στο σχολείο της γειτονιάς τους. Αυτονόητο δικαίωμα που διεκδικείται με μαζικές κινητοποιήσεις συλλόγων Γονέων, εκπαιδευτικών σωματείων, μαθητών, κατοίκων της περιοχής, με παρεμβάσεις κομμάτων, δημοσιεύματα στον τύπο. Σχετική απόφαση πάρθηκε και από το Δήμο Αθηναίων.

Οι αρχικές διαρροές από το Υπουργείο μετά τις μαζικές αντιδράσεις, ότι δεν θα μετατραπεί το 26ο Γυμνάσιο σε Πειραματικό, ήταν μια καλοστημένη μεθόδευση εφησυχασμού. Σήμερα 10/3 δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ που περιλαμβάνει λίστα με 8 νέα σχολεία που μετατρέπονται σε Πειραματικά σχολεία από το σχολικό έτος 2022-2023, ανάμεσα τους και το 26ο Γυμνάσιο Αθηνών. Θυμίζουμε ότι προηγήθηκε εισήγηση του ΔΔΕ Α΄ Αθήνας Λ.Μαντζου, προφανώς σε συνεννόηση με το ΥΠΑΙΘ, εν αγνοία της σχολικής μονάδας.

Αν πραγματοποιηθεί αυτή η μετατροπή θα έχει σαν αποτέλεσμα από του χρόνου να μείνουν  χωρίς σχολική στέγη οι μαθητές και οι μαθήτριες του 14ου, του 15ου, του 16ου και του 74ου δημοτικού σχολείου. 

Δεν θα περάσει!

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, είμαστε πολλοί, ενωμένοι και αποφασισμένοι! Μαζί με τους συλλόγους γονέων, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους κατοίκους της γειτονιάς, συνεχίζουμε αποφασιστικά και δυναμώνουμε τον αγώνα μας!

Δεν θα κλείσει το τελευταίο Γυμνάσιο της γειτονιάς!
Καμιά γειτονιά χωρίς σχολείο!

 

Α΄ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ

Β΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ

Γ΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ

Ε΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ

Ζ΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΤ΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ

Α΄ Σύλλογος Αθηνών Εκπαιδευτικών ΠΕ

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Η Αθηνά»