Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Μαζικοί διορισμοί, οργανικές θέσεις για όλες τις ειδικότητες

Ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών θεωρώντας ότι η νέα σχολική χρονιά πρέπει να βρει όλα τα σχολεία μας στελεχωμένα με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό και με κάλυψη όλων των κενών δασκάλων, νηπιαγωγών και όλων των ειδικοτήτων σε γενική και ειδική αγωγή, επισημαίνει με βάση τις πάγιες θέσεις των ΓΣ τις κυριότερες  διεκδικήσεις μας γύρω από το ζήτημα των διορισμών. Διεκδικούμε:

  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών. Την κατάργηση του νόμου 4589/19 για το προσοντολόγιο. Άμεσο διορισμό ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση ΤΩΡΑ αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία.
  • Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές. Καμιά απόλυση – κανένας αναπληρωτής χωρίς δουλειά. Δημιουργία οργανικών θέσεων για όλες τις υπάρχουσες ειδικότητες εκπαιδευτικών σε όλα τα σχολεία. Πρόσληψη – τοποθέτηση, σε μία φάση, δασκάλων, νηπιαγωγών και εκπαιδευτικών όλων των υπαρχουσών ειδικοτήτων σε όλα τα σχολεία. Ανάρτηση όλων των κενών ώστε να αντιστοιχεί ένας/μία εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης για ένα παιδί! Κανένα μοίρασμα ωρών παράλληλης στήριξης.
  • Πλήρης εξομοίωση όλων των αδειών σε σχέση με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς (κανονικές, αναρρωτικές, μητρότητας, επαπειλούμενης κύησης, φοιτητικές κλπ) με αποδοχές, προσμέτρηση της προϋπηρεσίας και των ενσήμων. Επίδομα ανεργίας για όλους μετά τη λήξη της σύμβασής τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των αναπληρωτών με αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας τους και πέρα από τα 7 έτη.

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Σπύρος Ντελέζος