Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Ακυρώνουμε τις πανεθνικές εξετάσεις (τύπου PISA) σε Στ΄ Δημοτικού και Γ΄ Γυμνασίου (Στάσεις εργασίας)

Οργανώνουμε αγώνα πολύπλευρης ενημέρωσης κι αντίστασης:

 

  1. Την Τετάρτη 18/5, συμμετέχουμε μαζικά, καθολικά στην τρίωρη στάση εργασίας της ΔΟΕ (τρεις πρώτες ώρες της πρωινής ζώνης) και στην τρίωρη στάση εργασίας του Α΄ Συλλόγου Αθηνών (τρεις τελευταίες ώρες της πρωινής ζώνης). Κάθε συνάδελφος μπορεί να συμμετέχει είτε στην πρώτη είτε στη δεύτερη είτε και στις δύο στάσεις εργασίας ανάλογα με το ωράριό του.
  2. Καλούμε όλους/όλες τους/τις εκπαιδευτικούς, που τους/τις εμπλέκει το ΥΠΑΙΘ στη διαδικασία, να μην επιτρέψουν να μετατραπεί η δουλειά τους σε «φροντιστήριο» προετοιμασίας των παιδιών! Να συνεχίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία στην τάξη τους, σύμφωνα με τις ανάγκες των μαθητ(ρι)ών τους.
  3. Έχουμε ήδη προγραμματίσει/υλοποιήσει κοινές συσκέψεις ενημέρωσης και συντονισμού με τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων, ανάρτηση πανό στα συγκεκριμένα σχολεία, διανομή γράμματος προς τους γονείς.
  4. Οργανώνουμε μαζί με τους γονείς, συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις έξω από τα σχολεία-εξεταστικά κέντρα το πρωί της 18ης Μάη με στόχο την προβολή των αιτημάτων μας και την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών.
  5. Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΙΕΠ (Τσόχα 36) στις 18/5, στις 2μ.μ.

 

Με το παρόν ενημερώνουμε και τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης για την κήρυξη της τρίωρης στάσης εργασίας.

Δεν επιτρέπουμε να γίνουν οι μαθητές μας και τα σχολεία μας πειραματόζωα ενός ολέθριου πειράματος διάλυσης, αξιολόγησης/κατηγοριοποίησης, ανταγωνισμού και ιδιωτικοποίησης του δημόσιου σχολείου

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Σπύρος Ντελέζος