Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Πρόσκληση σε Τακτική ΓΣ και εκλογές αντιπροσώπων για την 91η ΓΣ της ΔΟΕ

Τρίτη 24/5, 18.30, Τακτική ΓΣ του Συλλόγου, 1ο-19ο Δ.Σχ. Ζωγράφου

Τετάρτη 25/5, 10.00 – 19.00, εκλογές για την 91η Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

  • Οι συνάδελφοι των σχολικών μονάδων Ζωγράφου και του 1ου ΚΕΔΑΣΥ Αθηνών ψηφίζουν στο θέατρο ΑΛΕΚΑ (3ης Ορεινής Ταξιαρχίας)
  • Οι συνάδελφοι των σχολικών μονάδων Αμπελοκήπων, του 10ου Ειδ. Σχ. Αθηνών και των Πειραματικών Σχολείων ψηφίζουν στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών (Σούτσου 46)

ΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗ Γ.Σ. ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ

 

Ημερήσια Διάταξη Γενικής Συνέλευσης

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σύμφωνα με τα  άρθρα 12,13,14,15, 16, 17, 18 και 19 του καταστατικού του Συλλόγου, καλούμε όλα τα μέλη μας στην Τακτική Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Μάη και ώρα 18.30μ.μ. στο 1ο – 19ο Δημ. Σχολείο Ζωγράφου με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

  • Εκλογή Προεδρείου
  • Τοποθετήσεις για τα πεπραγμένα του ΔΣ της ΔΟΕ και προτάσεις για την 91η Γ.Σ. της ΔΟΕ
  • Ψηφοφορίες για την έγκριση των πεπραγμένων του ΔΣ της ΔΟΕ και προτάσεις προς την 91η Γ.Σ. της ΔΟΕ
  • Ψηφίσματα

 

  • Εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων

Για τη συμμετοχή στις εκλογές οι συνάδελφοι είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να είναι οικονομικά τακτοποιημένοι στο Σύλλογο. Στα ψηφοδέλτια μπορούμε να βάλουμε από 0 έως 5 σταυρούς.

Διευκρινίσεις για τη Γενική Συνέλευση και τις αρχαιρεσίες

  1. Ο Σύλλογός μας αιτήθηκε την άδεια που δικαιούται για τη Γ.Σ. και τις αρχαιρεσίες, ωστόσο, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης απάντησε προφορικά ότι απόφαση του ΥΠΑΙΘ είναι να μην δοθούν άδειες για τις Γ.Σ. των εκπαιδευτικών. Απευθύνουμε έκκληση για μαζική συμμετοχή, ώστε να δοθεί η καλύτερη απάντηση στη συνολική επίθεση που δέχεται το συνδικαλιστικό κίνημα.
  2. Οι συνάδελφοι που επέλεξαν να συμμετέχουν σε γειτονικούς Συλλόγους στις αρχαιρεσίες για ΔΣ της φετινής σχολικής χρονιάς, δεν μπορούν να μετακινηθούν και να συμμετέχουν σε αυτές τις αρχαιρεσίες του δικού μας Συλλόγου, όπως είχαμε ενημερώσει με σχετική ανακοίνωσή μας. Εξαιρούνται από αυτή την κατηγορία, όσοι-ες συνάδελφοι μετακινήθηκαν από την υπηρεσία κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, υπηρετούν μόνο σε σχολικές μονάδες ευθύνης μας και δεν έχουν παρά μόνο τη δυνατότητα συμμετοχής στο δικό μας Σύλλογο πλέον.
  3. Στη Γενική Συνέλευση δεν θα κληθούν και δεν θα δοθεί ο λόγος σε μέλη ΔΟΕ, ΑΔΕΔΥ, ΙΠΕΜ – ΔΟΕ, αιρετούς, που δεν είναι μέλη του Συλλόγου μας.
  4. Η συνδρομή για τη συνδικαλιστική χρονιά 2021-22 ανέρχεται στα 27 €. Επισημαίνουμε ότι τα 22 από τα 27 € είναι το τμήμα της συνδρομής που οφείλουμε να καταθέσουμε στη ΔΟΕ για κάθε μέλος μας – διαφορετικά δεν γινόμαστε δεκτοί στις διαδικασίες της Ομοσπονδίας – και μόνο τα 5 € μένουν στο ταμείο του Συλλόγου μας. Από τα 22 € που εισπράττει η Ομοσπονδία, τα 2€ αφορούν συγκεκριμένο ταμείο που ενισχύει οικονομικά συναδέλφους που αδίκως διώκονται πειθαρχικά. Η συνδρομή της νέας συνδικαλιστικής χρονιάς 2021-22 έχει κρατηθεί από την ενιαία αρχή πληρωμών.
  5. Οι συνάδελφοι που μισθοδοτούνται από άλλες Διευθύνσεις, όπως είχαμε ενημερώσει από το Νοέμβρη του 2021, για να μην πληρώσουν δεύτερη φορά τη συνδρομή τους στην περιοχή που διατηρούν την οργανική τους θέση, σκόπιμο θα ήταν να ενημερώσουν – ακόμα και γραπτά εάν απαιτείται – τον εκκαθαριστή τους και το Σύλλογο Π.Ε. της περιοχής, ότι ανήκουν στο Σύλλογό μας και επομένως ζητούν να μην παρακρατηθεί η συνδρομή τους από τη μισθοδοσία τους. Να ενημερώσουμε ότι, ακόμα και τώρα, εάν η συνδρομή τους κρατήθηκε, μπορούν να ζητήσουν να τους επιστραφεί. Ακολούθως, θα πρέπει να πληρώσουν τη συνδρομή τους για την τρέχουσα συνδικαλιστική χρονιά στην ταμία του Συλλόγου μας έως και την Τετάρτη 25 Μάη. Με την ίδια διαδικασία θα πληρώσουν τη συνδρομή τους οι συνάδελφοι του ΚΕΔΑΣΥ που δεν μισθοδοτούνται από την ενιαία αρχή πληρωμών.
  6. Συνάδελφοι που επέλεξαν να μην είναι μέλη του συλλόγου την συνδικαλιστική χρονιά 2021-2022, αν τώρα θέλουν να συμμετέχουν στις εκλογές θα πρέπει να πληρώσουν την συνδρομή τους.

Οποιαδήποτε συνδρομή είναι σε εκκρεμότητα για οποιονδήποτε λόγο θα πρέπει να τακτοποιηθεί ως τις 25 Μάη. Σε κάθε περίπτωση, οι συνάδελφοι που συμμετείχαν στις εκλογές του Νοεμβρίου έχουν ηθική υποχρέωση να πληρώσουν τη φετινή συνδρομή τους στον Σύλλογό μας.

  1. Οι συνάδελφοι που υπηρετούν σε σχολεία ευθύνης μας και έχουν αποσπασθεί από τη β΄θμια εκπαίδευση, έχουν το δικαίωμα να παραμείνουν μέλη των ΕΛΜΕ τους. Έχουν το δικαίωμα ωστόσο, εάν το επιθυμούν, να εγγραφούν στο Σύλλογό μας για τη φετινή συνδικαλιστική χρονιά 2021-22. Είναι αυτονόητο ότι σε αυτή την περίπτωση πρέπει να διαγραφούν από την ΕΛΜΕ τους (εάν είναι μέλη κάποιας ΕΛΜΕ) και να πληρώσουν συνδρομή στο Σύλλογό μας, με τη διαδικασία που περιγράψαμε, για να είναι ταμειακά εντάξει και να έχουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Όσοι από τους συναδέλφους αυτούς επέλεξαν να συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες των ΕΛΜΕ τους, δεν μπορούν για τη φετινή σχολική χρονιά να μετακινηθούν και να συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες του δικού μας Συλλόγου, όπως είχαμε ενημερώσει με σχετική ανακοίνωσή μας. Για να αποφευχθούν περιπτώσεις διπλοψηφίας, θα υπάρχει σχετικό έγγραφο όπου οι συνάδελφοι θα δηλώσουν ότι δεν είναι μέλη κάποιας ΕΛΜΕ και ότι δεν ψήφισαν σε άλλο σωματείο για ΔΣ ή για αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΟΛΜΕ.

8. Οι αναπληρωτές, με βάση πάγιες αποφάσεις του Συλλόγου και της ΔΟΕ, πληρώνουν μειωμένη συνδρομή (15 ευρώ) έως και την 25η Μάη. Οι αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου πληρώνουν μειωμένη συνδρομή (7 ευρώ), ενώ οι αναπληρωτές τρίμηνων συμβάσεων πληρώνουν μειωμένη συνδρομή (1 ευρώ). Το ποσό της συνδρομής είναι καθορισμένο από τη ΔΟΕ και αποδίδεται σ’ αυτήν ολόκληρο.

 

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Σπύρος Ντελέζος