Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ – ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Tο απόγευμα της Δευτέρας ( 5/9), το φοιτητικό κίνημα απέτρεψε για μια ακόμη φορά την αιφνιδιαστική απόπειρα εισόδου της αστυνομίας μέσα στα πανεπιστήμια, σύμφωνα με το νόμο Κεραμέως- Χρυσοχοίδη. Εκατοντάδες, ίσως και πάνω από χίλιοι/ες, φοιτήτριες και φοιτητές κατόρθωσαν σε μία ώρα περίπου να στήσουν ζωντανό φράγμα με την παρουσία τους στην είσοδο της αστυνομίας σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ. Τα σχέδια της κυβέρνησης για την κατάργηση του ασύλου και την πλήρη εκχώρηση των ΑΕΙ στις αγορές( έως και τη διοίκηση τους παραδίδει, καταργώντας έτσι και το αυτοδιοίκητο των ιδρυμάτων), βρίσκουν το φοιτητικό κίνημα αλλά και τη μεγάλη πλειοψηφία της πανεπιστημιακής κοινότητας απέναντι τους.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι προς τους φοιτητικούς συλλόγους που στέκονται εδώ και δύο χρόνια σταθερός και πραγματικός αντίπαλος της κυβέρνησης. Τα πανεπιστήμια είναι δημόσια και θα παραμείνουν δημόσια !!!

Το πρωί της Τρίτης (6/9) στις 8 πμ οι φοιτητικοί σύλλογοι καλούν σε νέα συγκέντρωση στην είσοδο της Πανεπιστημιούπολης στην Ούλαφ Πάλμε. Ο Σύλλογός μας θα είναι εκεί συμπαραστάτης στον κοινό και δίκαιο αγώνα !

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΕΙ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ !!!

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας
Δημήτρης Μαριόλης              Σπύρος Ντελέζος