Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Πρόταση για άμεση συνεδρίαση της ΔΕΠ Ζωγράφου

8/9/2022

 Αριθ.πρωτ: 27

Προς:

ΔΕΠ Δήμου Ζωγράφου

Δ.Σ. ΔΟΕ

Μέλη μας

Θέμα: Έκτακτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας

Η αρχή της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκει όλα τα σχολεία, και κυρίως αυτά  της Πρωτοβάθμιας, σε δεινή οικονομική θέση. Μια θέση που, σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις, θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο όπως και όλης της κοινωνίας, λόγω της ακρίβειας, της αύξησης των τιμών και βεβαίως λόγω της ενεργειακής κρίσης που πλήττει τόσο τις οικογένειες ,όσο και δημόσιες δομές όπως οι σχολικές μονάδες. Καλούμε λοιπόν την πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας να συγκαλέσει σε δια ζώσης έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής με αντίστοιχη με την συγκυρία ατζέντα. Προτείνουμε τα εξής θέματα:

  1. Επιπλέον χρηματοδότηση όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας για όλα τα αναλώσιμα υλικά. Οι τιμές αυξάνονται ραγδαία με αποτέλεσμα τα σχολεία να πιέζονται και με τη σειρά τους θα πιέσουν τις οικογένειες των μαθητών για την προμήθεια των απαραίτητων υλικών. Υποστηρίζουμε πως η Πρωτοβάθμια έχει περισσότερη ανάγκη, διότι η χρήση αυτών των υλικών είναι πολύ πιο διαδεδομένη και ,κυρίως, αναγκαία.

2.Την δέσμευση από την πλευρά του Δήμου ότι θα στηρίξει απολύτως τα σχολεία ώστε να μπορούν να εξασφαλίσουν πλήρως την αναγκαία θέρμανση για όλο τον χειμώνα.

  1. Την πορεία της υλοποίησης των αποφάσεων και δεσμεύσεων του Δήμου για την λειτουργία νέων χώρων για τα νηπιαγωγεία της πόλης μας, η έλλειψη των οποίων συνιστούν μεγάλο πρόβλημα για εκπαιδευτικούς και γονείς.
O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας
Δημήτρης Μαριόλης              Σπύρος Ντελέζος