Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ 2022 9:00 π.μ. – ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Εφετείο Αθηνών (Κυρίλλου Λουκάρεως 14)

Στάση εργασίας κήρυξε η ΑΔΕΔΥ προκειμένου  να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, του Λεκανοπεδίου, να  δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας,  την Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2022, από την αρχή της βάρδιας έως τις 11:00πμ και τους καλεί να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Εφετείο Αθηνών, ώρα 9:00πμ.

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022 στο Εφετείο Αθηνών επαναλαμβάνεται η δίκη της ναζιστικής οργάνωσης, δύο χρόνια μετά την πρωτόδικη καταδίκη του φασιστικού μορφώματος (7/10/2020).

Οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής πρέπει να παραμείνουν στη φυλακή.

Δεν ξεχνάμε ότι η Χρυσή Αυγή είναι δύναμη του συστήματος, της  μεγαλοεργοδοσίας εναντίον του λαού και του λαϊκού κινήματος. Αποτελεί το  μακρύ χέρι τους, που οργανώνει και εκτελεί εγκληματικές ενέργειες σε βάρος του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις αποτελούν σημαντικό σταθμό του κοινού αγώνα ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών ενάντια στους πολέμους και τις επεμβάσεις της Δύσης που παράγουν νέα κύματα ξεριζωμένων ανθρώπων, καθώς και απέναντι στη μνημονιακή πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων που οδηγούν σε εξαθλίωση και απελπισία χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά και θρέφουν τον φασισμό που ψαρεύει σε θολά νερά πολιτικό ακροατήριο ντυμένος με αντισυστημική προβιά. Η αντιφασιστική οργή είναι το μόνο που μπορεί να μας δώσει την νίκη και την προοπτική για έναν κόσμο χωρίς τον φόβο και το σκοτάδι του.

Η ιδεολογία της συγκεκριμένης οργάνωσης όπλισε το χέρι των φασιστών να επιτίθενται με μίσος και να δολοφονούν μετανάστες, αντιφασίστες, συνδικαλιστές και αγωνιστές των κινημάτων.  Γι’ αυτό ο λαός και η νεολαία απαιτούν να παραμείνουν οι φασίστες στη φυλακή.

Δεν ξεχνάμε ότι στις 30/9/2022 που συνεδρίαζε το Εφετείο με την ανοχή της έδρας (αστική δικαιοσύνη) και φυσικά της αστυνομίας οι φασίστες χαιρετούσαν ναζιστικά και επιδείκνυαν προεκλογικά τρικάκια την ίδια στιγμή που οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν περικυκλώσει τη Μάγδα Φύσσα και το υπόλοιπο ακροατήριο.

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση της 7ης/10/2020 στις 09.00 π.μ. έξω από το Εφετείο.

Δεν αφήνουμε κανένα περιθώριο υπονόμευσης της πρωτόδικης απόφασης.

Καλούμε σε συγκέντρωση στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα, που καταθέτει στο δικαστήριο αύριο 7/10.

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας
Δημήτρης Μαριόλης              Σπύρος Ντελέζος