Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Να παγώσουν οι τιμές, όχι οι άνθρωποι

Οι εκπαιδευτικοί, όπως και ολόκληρος ο λαός, βρισκόμαστε αντιμέτωποι/ες με τη βαθιά ταξική επίθεση της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα. Το κύμα ακρίβειας και πληθωρισμού στη χώρα μας αλλά και παγκόσμια, σε συνδυασμό με την ανεργία και τον πόλεμο, δημιουργούν πρωτόγνωρες καταστάσεις. Οι ανατιμήσεις στην ενέργεια (ηλεκτρισμός, φυσικό αέριο) αλλά και σε βασικά προϊόντα διατροφής και κοινωνικά αγαθά λεηλατούν το πενιχρό λαϊκό εισόδημα, τα οποία μαζί με τους καθηλωμένους μισθούς πείνας, την ελαστική εργασία, την ανεργία, βυθίζουν όλους/όλες σε καθεστώς ακόμα μεγαλύτερης φτώχειας. Κοινωνικές δομές και υπηρεσίες διαλύονται και ιδιωτικοποιούνται, δημόσιες επιχειρήσεις, όπως η ΔΕΗ, ξεπουλιούνται για να αποτελέσουν νέες πηγές κερδοφορίας, κι από την άλλη η κυβέρνηση της ΝΔ με την πολιτική της προσπαθεί να ξεγελάσει με κουπόνια ελεημοσύνης, που δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη και με τα οποία απλώς επιδοτεί με δημόσιο χρήμα τους μεγαλοκαρχαρίες της ενέργειας, των σουπερμάρκετ, των πετρελαίων για να διαιωνίζουν την κερδοφορία τους εις βάρος μας. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, οι συναδέλφισσες και συνάδελφοί μας αναπληρωτ(ρι)ές και νεοδιόριστοι/ες, οι οποίοι/ες παραμένουν σε πολλές περιοχές ακόμη απλήρωτοι/ες, την ώρα που κλήθηκαν να βρουν νέο σπίτι (νοίκια, ρεύμα κλπ), μετακινούνται συνεχώς, καθιστώντας το ζήτημα της επιβίωσης τους εκρηκτικό.

 

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

ΕΙΡΗΝΗ, ΨΩΜΙ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

  • Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς/συντάξεις για κάλυψη των απωλειών των μνημονίων, του τιμάριθμου και της ακρίβειας, για ζωή με αξιοπρέπεια. Συνεχής αύξηση-αναπροσαρμογή των μισθών/συντάξεων με βάση τον τιμάριθμο. Κανένας μισθός κάτω από 1000 ευρώ, επιστροφή 13ου και 14ου στο δημόσιο και κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Επαναφορά του επιδόματος ειδικής αγωγής. Αφορολόγητο 12000 ευρώ και 4000 για κάθε παιδί.
  • Μέτρα κατά της ακρίβειας. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής. Διατίμηση στα τιμολόγια του ρεύματος και των καυσίμων και όλα τα βασικά αγαθά με κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για τους εργαζόμενους, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Πλαφόν στις τιμές πετρελαίου, βενζίνης και ρεύματος. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος με αναδρομική ισχύ.
  • Άμεση καταβολή των συντάξεων στους συνταξιούχους. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών/αντισυνταξιοδοτικών νόμων. Έκτακτες κρατικές επιχορηγήσεις για τα ταμεία – πίσω τα κλεμμένα.
  • Αύξηση των δαπανών για Υγεία, Παιδεία κοινωνικές ανάγκες. Όχι για τους εξοπλισμούς. Άμεση αύξηση της χρηματοδότησης για τα σχολεία, καμία ανοχή σε νέες περικοπές.

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ

Δεν περιμένουμε τίποτα από κανέναν σωτήρα, δεν τηρούμε στάση αναμονής, βγαίνουμε στο προσκήνιο με τους αγώνες μας:

  1. Προτείνουμε πλατιά αγωνιστική συνεννόηση και ευρύ μέτωπο αγώνα, τόσο σε κεντρικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο γειτονιών-δήμων.
  2. Στις 7 Οκτώβρη, ημέρα που οι αρχηγοί χωρών της ΕΕ ανακοινώνουν μέτρα – κοροϊδία και λαιμητόμο – για την ενέργεια – συγκέντρωση στις 7μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ
  3. Συμμετέχουμε καθολικά στη Γενική Απεργία της 9ης Νοέμβρη
  4. Στηρίζουμε-υπογράφουμε-διαδίδουμε το κείμενο υπογραφών των 25 εκπαιδευτικών σωματείων για αυξήσεις στους μισθούς/συντάξειςπου ήδη υπογράφεται από 2100 εκπαιδευτικούς.

για να υπογράψετε το κείμενο πατήστε ΕΔΩ

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας
Δημήτρης Μαριόλης              Σπύρος Ντελέζος