Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Πάρτε τώρα μέτρα για την πανδημία-Καμιά αναστολή εργασίας

Η πλήρης απουσία μέτρων, όπως διαφαίνεται στην εγκύκλιο με αρ. πρωτ. Δ1α/Γ.Π.οικ.50908/7-9-2022 ΚΥΑ (Β’ 4695), συμπυκνώνεται στο παρακάτω σημείο:

«Για την επιστροφή στο σχολείο των επιβεβαιωμένων περιστατικών δεν απαιτείται η διενέργεια νέου εργαστηριακού διαγνωστικού τεστ ούτε η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης».

Με δυο λόγια, ένας μαθητής που επιβεβαιωμένα αποτελεί κρούσμα, επιστρέφει μετά από 5 ημέρες εάν βελτιωθεί λίγο η υγεία του! Αντίθετα, επιβάλλεται η υποχρέωση διενέργειας εργαστηριακών διαγνωστικού έλεγχου (rapid test ή PCR test) των μη εμβολιασμένων και μη νοσήσαντων εκπαιδευτικών, τα οποία τεστ πληρώνουν από την τσέπη τους. Πολύ περισσότερο, «στους εκπαιδευτικούς και τα μέλη Ε.Ε.Π. -Ε.Β.Π. επιβάλλεται κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής και ειδικής διάταξης, το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας»!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Αύξηση των δαπανών για το δημόσιο σύστημα υγείας, αύξηση των ΜΕΘ και των προσλήψεων του απαραίτητου υγειονομικού προσωπικού.
  • Δωρεάν rapid test & PCR test για όλες/όλους τις/τους εκπαιδευτικούς και μαθητές/μαθήτριες. Να σταματήσουν οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοί μας εκπαιδευτικοί να υποβάλλονται σε οικονομική αφαίμαξη με την υποχρεωτική υποβολή τους σε rapid test covid 19. Δεν αποδεχόμαστε σε καμία περίπτωση να τεθούν συνάδελφοί μας σε αναστολή εργασίας.
  • Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας σε όλα τα σχολεία.
  • Ανοιχτά και ασφαλή σχολεία με ολιγομελή τμήματα.
  • Να γυρίσουν πίσω στις δουλειές τους στα Δημόσια Νοσοκομεία οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί.
O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας
Δημήτρης Μαριόλης              Σπύρος Ντελέζος