ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μ.Τ.Π.Υ. Τρίτη 18.10.2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μ.Τ.Π.Υ.

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022, ώρα 13:00

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

 

Το νομοσχέδιο που έχει δώσει η κυβέρνηση για διαβούλευση επιχειρεί (άρθρο  35) να αναθέσει την κινητή και ακίνητη περιουσία του ΜΤΠΥ σε Α.Ε, δήθεν προς «αξιοποίηση». Η περιουσία του ταμείου έχει δημιουργηθεί από τον μόχθο και τις εισφορές των ασφαλισμένων και  σε καμία κυβέρνηση δεν θα επιτρέψουμε να βάλει χέρι σε αυτήν, δίνοντάς την  σε Ανώνυμες Εταιρείες για «διαχείριση» και μελλοντική χρεοκοπία.

Η ακίνητη περιουσία του Μ.Τ.Π.Υ., που αποτελείται από 11 ακίνητα, είναι σήμερα  πλήρως αξιοποιημένη  και αποφέρει στο ταμείο ένα σημαντικό ετήσιο έσοδο  από  μισθώματα.

Αυτό το σχέδιο νόμου προβλέπει επίσης  (άρθρα 31-34) υπερεξουσίες στον Διοικητή του Μ.Τ.Π.Υ. επί όλων των υπαλληλικών θεμάτων, δημιουργώντας στο εσωτερικό του ελληνικού δημοσίου μια ακόμη υπερδομή, πέρα και έξω από τις διατάξεις του υπαλληλικού κώδικα και τον δημοσιοϋπαλληλικό  έλεγχο.

Στηρίζουμε ολόπλευρα τις πρωτοβουλίες και τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν  οι εργαζόμενοι του Μ.Τ.Π.Υ. και η Ομοσπονδία τους και καλούμε τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους να δώσουν το «παρών» σήμερα, Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022, ώρα 13:00, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται στο κτίριο του Μ.Π.Τ.Υ. (Λυκούργου 12).

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δελτίο Τύπου – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μ.Τ.Π.Υ.

Νομοσχέδιο_ΣΧΝ-ΥΠΕΚΥ_6.10.2022