Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική ΟΛΟΙ-ΕΣ στην ΠΟΡΕΙΑ του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ! (πλ. Κλαυθμώνος, 15:30)

Η 9η Νοέμβρη άνοιξε έναν δρόμο. Ο λαϊκός παράγοντας βγήκε μαζικά στους δρόμους, συμμετείχε στην απεργία, διαδήλωσε, δήλωσε εμφατικά την παρουσία του και την κάθετη αντίθεσή του στην κυβέρνηση και στις αντιλαϊκές πολιτικές της ακρίβειας, της λιτότητας, των περικοπών των κοινωνικών δαπανών, των αντιασφαλιστικών νόμων, της εμπορευματοποίησης της παιδείας και της υγείας.

Η εκπαίδευση είχε τη δική της ιδιαίτερη παρουσία σε αυτό το γεγονός. Τα ποσοστά απεργίας στην Α΄ Διεύθυνση Αθήνας προσεγγίζουν το 50%, πάνω από 3000 απεργοί. Τα εκπαιδευτικά μπλοκ ήταν μαζικά και μαχητικά σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Η πορεία του Πολυτεχνείου αποτελεί το επόμενο αγωνιστικό ορόσημο, μετά την απεργία της 9ης Νοέμβρη και τις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους Συλλόγους Π.Ε. και τις ΕΛΜΕ να διαδηλώσουμε με τα πανό των Συλλόγων μας πίσω από τα φοιτητικά μπλοκ.

Καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν μαζικά, στο πανό του Συλλόγου, πίσω από τα φοιτητικά μπλοκ, στην πλ. Κλαυθμώνος στις 15:30.

 

Το Πολυτεχνείο τους ενοχλεί!

Είναι το ορόσημο, είναι ο δρόμος για τους νέους γι’ αυτό και είναι επικίνδυνο.

Δεν μπόρεσαν να υποτάξουν το απελευθερωτικό πνεύμα του, να το ενσωματώσουν.

Το Πολυτεχνείο  ανήκει σε όλους εκείνους που συνεχίζουν να αγωνίζονται. Όπως τότε, απέναντι στην πανίσχυρη χούντα, ξεπερνώντας και παραμερίζοντας τις «φωνές της λογικής» και τις πολιτικές γραμμές συμβιβασμού με τη δικτατορία για τον «σταδιακό εκδημοκρατισμό του καθεστώτος». Απέναντι στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο. Έτσι και σήμερα. Καμία αναμονή, καμία εκλογική αυταπάτη. Ο λαός με τους αγώνες του θα σώσει τον λαό. Σωτήρες δεν υπάρχουν.

Το Πολυτεχνείο είναι η ζώσα μνήμη 

Αντιστέκεται από μόνο του στη φθορά του χρόνου και σε κάθε μορφή εξουσίας.

Σήμερα είναι χρέος του καθενός και της καθεμίας, σε συνθήκες φίμωσης, σε συνθήκες ελεύθερης πτώσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων, να ζει ελεύθερα, ως πνεύμα αντιλογίας, να στέκεται μπροστά σε κάθε μορφής τανκ. Τα συνθήματα για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Για να πιάσει τόπο η απεργία της 9ης Νοέμβρη και να μετατραπεί η κοινωνική οργή που εκφράστηκε στα απεργιακά συλλαλητήρια σε λαϊκό ξεσηκωμό, απαιτείται διάρκεια, σχέδιο και προοπτική. Απαιτείται αγωνιστικός σχεδιασμός και ευρύτατο μέτωπο δυνάμεων που θα στοχεύει στην ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών και των πολιτικών τους διαχειριστών. Για να μην παγώσουν οι εργαζόμενοι, τα σχολεία μας, ο λαός, αλλά τα κέρδη τους. Για να μπορούμε να ζούμε μια ζωή με αξιοπρέπεια. Για να ορθώσει ο λαός το ανάστημά του στον πόλεμο, στην εμπλοκή της χώρας μας μέσω του ΝΑΤΟ, στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Για τη δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία. Για τα δημοκρατικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, την υπεράσπιση των σωματείων μας ενάντια στον νόμο Χατζηδάκη. Για σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους.

Συνεχίζουμε τον αγώνα με τη μαζική συμμετοχή μας στην ΠΟΡΕΙΑ του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Καλούμε σε άμεσες αγωνιστικές πρωτοβουλίες συντονισμού το αμέσως επόμενο διάστημα για να συνεχιστεί ο αγώνας.

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Σπύρος Ντελέζος