Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Καλούμε σε πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ, το Σάββατο 19/11 στις 5.30 μ.μ.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή-αντιεκπαιδευτική πολιτική:

Καλούμε σε πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ, το Σάββατο 19/11 στις 5.30 μ.μ.

Συνδικάτο οικοδόμων Αθήνας  (Βερανζέρου 1, Αθήνα)

Η 9η Νοέμβρη άνοιξε έναν δρόμο. Ο λαϊκός παράγοντας βγήκε μαζικά στους δρόμους, συμμετείχε στην απεργία, διαδήλωσε, δήλωσε εμφατικά την παρουσία του και την κάθετη αντίθεσή του στην κυβέρνηση και στις αντιλαϊκές πολιτικές της ακρίβειας, της λιτότητας, των περικοπών των κοινωνικών δαπανών, των αντιασφαλιστικών νόμων, της εμπορευματοποίησης της παιδείας και της υγείας.

Η εκπαίδευση είχε τη δική της ιδιαίτερη παρουσία σε αυτό το γεγονός. Τα ποσοστά απεργίας δείχνουν μια δυναμική και μια διάθεση για αγώνα. Τα εκπαιδευτικά μπλοκ ήταν μαζικά και μαχητικά σε όλες τις πόλεις της χώρας.

 

Για να πιάσει τόπο η απεργία της 9ης Νοέμβρη και να μετατραπεί η κοινωνική οργή που εκφράστηκε στα απεργιακά συλλαλητήρια σε λαϊκό ξεσηκωμό, απαιτείται διάρκεια, σχέδιο και προοπτική. Απαιτείται αγωνιστική-απεργιακή κλιμάκωση και ευρύτατο μέτωπο δυνάμεων που θα στοχεύει στην ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών και των πολιτικών τους διαχειριστών. Για να μην παγώσουν οι εργαζόμενοι, τα σχολεία μας, ο λαός, αλλά τα κέρδη τους. Για να μπορούμε να ζούμε μια ζωή με αξιοπρέπεια. Για να ορθώσει ο λαός το ανάστημά του στον πόλεμο, στην εμπλοκή της χώρας μας μέσω του ΝΑΤΟ, στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Για τη δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία. Για τα δημοκρατικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, την υπεράσπιση των σωματείων μας ενάντια στον νόμο Χατζηδάκη. Για σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους.

 

Καλούμε τους Συλλόγους Π.Ε. και τις ΕΛΜΕ σε πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού, το Σάββατο 19/11 με το πλαίσιο δράσης και αποφάσεις τους, για να οργανώσουμε την κλιμάκωση και παραπέρα δράση της πάλη μας.

Για τους συναδέλφους της επαρχίας, εκπροσώπους σωματείων, που θα πάρουν απόφαση συμμετοχής στη σύσκεψη και δεν μπορούν να μετακινηθούν στην Αθήνα,  υπάρχει πρόβλεψη διαδικτυακής σύνδεσης και παρέμβασης στο παρακάτω  Link

https://us06web.zoom.us/j/84730251947

 

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Σπύρος Ντελέζος