Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ – συγκέντρωση διαμαρτυρίας, 20/11,11 π.μ., Πάρκο Γουδή

Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, ώρα 11 π.μ. Στο Πάρκο Γουδή

Τέρμα Γ. Παπανδρέου και Μ. Αλεξάνδρου

(Στο στέγαστρο του Δήμου Ζωγράφου)

ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ
ΥΨΗΛΟΥ ΚΑΙ ΠΥΚΝΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Α) Για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον πυρήνα του πάρκου, αφού έχει μεταβληθεί σε ένα απέραντο πάρκινγκ, κατά παράβαση του υπάρχοντος Προεδρικού Διατάγματος (ΦΕΚ 187/Δ/2011), που επιτρέπει μόνο πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους.
Για τη λεηλασία που επιτελείται στον πυρήνα του πάρκου: κατακερματισμός, συρματοπλέγματα, παράνομα κτίσματα, ασύμβατες για πάρκο χρήσεις, εμπορευματοποίηση, διαμπερής κυκλοφορία κλπ.

Για το σχέδιο του νέου Προεδρικού Διατάγματος το οποίο εμπεριέχει δυσμενέστερες διατάξεις, σε σχέση με το υπάρχον που αποσκοπούν να συγκαλύψουν και να νομιμοποιήσουν αυθαιρεσίες, οι οποίες είτε έχουν ήδη συντελεστεί είτε διευκολύνεται η πραγματοποίησή τους.

 

Β) ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ

Τη δημιουργία του Ενιαίου Μητροπολιτικού Πάρκου (δίχως στρατόπεδα, που σε μεγάλο βαθμό είναι ανενεργά, και τις άλλες μη συμβατές για πάρκο χρήσεις όπως: Μπάντμιντον, ΕΠΟ, Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, κλπ.), συνολικής έκτασης 4500 στρεμμάτων (ο πυρήνας του πάρκου είναι 1500 στρέμματα), που θα προσφέρει τεράστια οφέλη σε όλους τους κατοίκους της Αττικής: επικοινωνία, αναψυχή, πολιτιστική δραστηριότητα, αλλά και καταφυγή σε περίπτωση έκτακτων συνθηκών από φυσικές καταστροφές όπως σεισμούς, καύσωνες κλπ.
Μετά και το περιβαλλοντικό έγκλημα της τσιμεντοποίησης – εμπορευματοποίησης των μεγάλων ελεύθερων χώρων στον Ελαιώνα και το Ελληνικό, δεν πρέπει να χαθεί η τελευταία ευκαιρία για να αποκτήσει η Αττική ένα μεγάλο Μητροπολιτικό Πάρκο στην περιοχή Γουδή. Το Πάρκο Γουδή μας αφορά όλους! Αρκετά σχολεία της περιοχής μας πραγματοποιούν εκεί τους περιπάτους τους, είναι ο πιο σημαντικός χώρος πρασίνου της περιοχής κι από τους λίγους που έχουν μείνει στην Αθήνα.

ΤΑ ΠΑΡΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΣΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας
Δημήτρης Μαριόλης              Σπύρος Ντελέζος