Α΄ Σύλλογος Αθηνών: 12 Δεκέμβρη πανελλαδική μέρα δράσης στο ΥΠΑΙΘ στις 2μμ Μονιμοποίηση τώρα όλων των νεοδιόριστων – καμιά ανάκληση μονιμοποίησης

Την Δευτέρα 5/12 πραγματοποιήθηκε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΙΠΕ Α’ Αθήνας και στον Δντη Εκπ/σης, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι Σύλλογοι Π.Ε. της Α΄ Αθήνας και δεκάδες εκπαιδευτικοί!

Στην παράσταση διαμαρτυρίας έγινε σαφές στον Δντη Εκπ/σης ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να ανακαλέσει τις διαπιστωτικές πράξεις των νεοδιόριστων του 2020 που εκδόθηκαν μετά την προηγούμενη κινητοποίησή μας στη Διεύθυνση, ότι οι εκπαιδευτικοί, χρόνια αναπληρωτές/τριες, που με αγώνες διορίστηκαν, είτε το ‘20, το ‘21 ή το ‘22, είναι μόνιμοι/ες και όχι «δόκιμοι», και ότι το εκπαιδευτικό κίνημα δεν θα επιτρέψει, όπως το κάνει άλλωστε ήδη, την εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης με δούρειο ίππο τις μονιμοποιήσεις των νεοδιόριστων.

Ο διευθυντής εκπ/σης δεν μας παρείχε καμία δέσμευση, απαντώντας ότι περιμένει τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ. Υπενθυμίζουμε ότι η Α’ Αθήνας έχει υπογράψει τις διαπιστωτικές πράξεις των μονιμοποιήσεων των νεοδιόριστων του 2020 από τις 29/9/2022 και από τότε μέχρι τώρα δεν έχει υπάρχει καμία νομοθετική ή άλλη τροπολογία που να αλλάζει τα δεδομένα των μονιμοποιήσεων, μόνο οι προφορικές δηλώσεις της υφυπουργού Μακρή στη Βουλή.

 

Την ίδια στιγμή, σε ιστοσελίδα φιλική προς το ΥΠΑΙΘ, διαρρέει ότι ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ έδωσε εντολή στους Διευθυντές Εκπαίδευσης οι οποίοι υπέγραψαν μονιμοποιήσεις νεοδιόριστων εκπαιδευτικών να τις ανακαλέσουν άμεσα και επανέλαβε ότι οι μονιμοποιήσεις των νεοδιόριστων θα γίνουν αφού πρώτα γίνει η ατομική αξιολόγησή τους σημειώνοντας ότι η ατομική αξιολόγηση θα ξεκινήσει από τους 25.000 εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν τελευταία.

 

Ο εκβιασμός και η ομηρία δεν θα περάσουν!

Κλιμακώνουμε άμεσα τον αγώνα μας:

 

12 Δεκέμβρη πανελλαδική μέρα δράσης στο ΥΠΑΙΘ στις 2μμ και στις κατά τόπους ΔΙΠΕ, ΔΙΔΕ και Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπαίδευσης!

 

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ και τους Συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ να υιοθετήσουν την πρόταση αυτή και να βρεθούμε ξανά στον δρόμο για κρίσιμα εργασιακά μας ζητήματα.

 

Για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση κηρύσσουμε 1 έως 3 ώρες διευκολυντική απεργία. Με το παρόν ενημερώνεται και η Α΄ Διεύθυνση για την κήρυξη της στάσης εργασίας.

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας
Δημήτρης Μαριόλης              Σπύρος Ντελέζος