Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ – Ο ΑΜΠΙΓΙΕΡ

ΘΕΑΤΡΟ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ, Ακαδημίας 3

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στις 6μ.μ

Στη σκιά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, πίσω από τις ιστορίες των παρασκηνίων ενός ετοιμόρροπου θεάτρου της αγγλικής επαρχίας, η ακλόνητη σχέση ενός μεγάλου ηθοποιού (Σερ) με τον αμπιγιέρ του (Νόρμαν) και των υπόλοιπων μελών του θιάσου, δημιουργούν ένα παιχνίδι ανάμεσα σε εξουσιαστή και εξουσιαζόμενο.

Το κλασικό έργο ο «Αμπιγιέρ» του Ρόναλντ Χάργουντ, μέσα από τον μικρόκοσμο των συντελεστών-ηθοποιών ενός θιάσου, έρχεται αντιμέτωπο με τα μεγάλα και διαχρονικά προβλήματα όλων των ανθρώπινων σχέσεων. Ο αιώνιος φόβος της μοναξιάς, η ανάγκη μας για αφοσίωση, πίστη και αυταπάρνηση στον άλλον, δημιουργούν μοιραία σχέσεις αλληλεξάρτησης. Η ισορροπία όμως έρχεται πάντοτε με την αναπόφευκτη σύγκρουση ζωής και θανάτου.

Σε μια εποχή που η κοινωνία μεταβάλλεται και ο ρόλος μας μέσα σε αυτήν αμφισβητείται, συγκρούεται και επαναδιαπραγματεύεται, η Τέχνη μπορεί και μας δείχνει το δρόμο, να σκεφτούμε, να προβληματιστούμε και τελικά να παρέμβουμε με καταλυτικό τρόπο στην πραγματικότητα.

«Γιατί μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πως την πραγματικότητα να αλλάξουμε…»

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ 12 ευρώ

Δηλώσεις συμμετοχής: Άντα Παραφόρου 697 402 1731 με SMS ή μήνυμα στο VIBER.

Έχει γίνει κράτηση για 60 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και είναι καλό να δηλώσετε συμμετοχή ως τις 23 Δεκεμβρίου για να ξέρουμε περίπου τον αριθμό και να ενημερώσουμε το θέατρο έγκαιρα για την περίπτωση που πρέπει να αλλάξει η κράτηση.

 

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας
Δημήτρης Μαριόλης              Σπύρος Ντελέζος