ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ των Συλλόγων ΠΕ Αριστοτέλης, Α’ Αθηνών, Αθηνά Κινητοποίηση και Κατάληψη της διεύθυνσης Α’ Αθήνας 22.12.2022

Είμαστε σε πόλεμο! Πρώτη απάντηση στην πολιτική απόφαση του δ/ντή εκπαίδευσης να ανακαλέσει τις μονιμοποιήσεις των νεοδιόριστων του 2020!

Κινητοποίηση και κατάληψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22/12 στην Α’ Διεύθυνση Αθήνας από τους συλλόγους Αριστοτέλης, Α’ Αθηνών, Αθηνά, Ρόζα Ιμβριώτη, Ηλιούπολης, Μακρυγιάννης, “Παπαμαύρος”, Παρθενώνας. Η πρώτη απάντηση δόθηκε κι ήταν μαζική, αποφασιστική και μαχητική. Δε θα δεχτούμε τα τετελεσμένα, τους εκβιασμούς και την αυθαιρεσία. Παίρνουμε όλα τα συνδικαλιστικά, κινηματικά και νομικά μέτρα για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπ/κών. Στη μαζική παράσταση και κατάληψη που πραγματοποιήθηκε ο δ/ντης εκπ/σης δεν κατάφερε να διατυπώσει κανένα επιχείρημα. Αντιθέτως, αποδομήθηκαν όλα από τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους.

Τι θα μπορούσε άλλωστε να πει, αφού ο χειρισμός είναι κατάφορα παράνομος και υπηρετεί αποκλειστικά το σχέδιο του ΥΠΑΙΘ; Ο δντης εκπ/σης Κ. Μιχαηλίδης μια μέρα μετά την κινητοποίηση στις 5/12, σωματείων και εκπαιδευτικών στην Α’ Δ/νση, εν κρυπτώ και χωρίς να ενημερώσει τους συλλόγους, συγκάλεσε συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ και πήρε απόφαση για ανάκληση των μονιμοποιήσεων των νεοδιόριστων του 2020! Δεν ακολούθησε ούτε καν τη νόμιμη διαδικασία. Με εντελώς αδιαφανείς διαδικασίες κάλεσε το ΠΥΣΠΕ που ανακάλεσε τις μονιμοποιήσεις. Ενώ η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε στις 6/12, έμεινε στο συρτάρι για πάνω από 3 εβδομάδες και έγινε γνωστή στις 21/12, δυο μέρες πριν κλείσουν τα σχολεία για Χριστούγεννα για να παρεμποδιστεί η αντίδραση και η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών.

Σήμερα με την μαζική παρουσία μας και την κατάληψη των γραφείων της Α’ διεύθυνσης τονίσαμε και κάναμε σαφές στον  διευθυντή εκπαίδευσης ότι έχει προσωπική ευθύνη για την πολιτική πράξη και επιλογή του. Τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ που συνετέλεσαν σε αυτή την απόφαση είναι επίσης έκθετα και μέρος αυτής της πολιτικής απόφασης.

Λειτούργησαν σε διατεταγμένη από ΥΠΑΙΘ και Κεραμέως – Κόπτση πολιτική αποστολή, άκρως εχθρική προς τους εκπαιδευτικούς, χωρίς να υπάρχει καμία γραπτή οδηγία, «εντολή» ή διοικητική – νομική εξέλιξη. Χωρίς να έχει καμία υπηρεσιακή υποχρέωση, επιλέγει να συστρατευτεί με την πολιτική γραμμή του ΥΠΑΙΘ και της Κυβέρνησης, στον πόλεμο που έχουν κηρύξει στους εκπαιδευτικούς και το δημόσιο σχολείο! Δεν θα το επιτρέψουμε!

Επιδιώκουν να μας κάνουν ομήρους στα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια!

Καμία τέτοια πράξη δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη!

Δεν μας φοβίζουν μας εξοργίζουν!

Δηλώνουμε ότι δεν θα σταματήσουμε!

Συνεχίζουμε! Την απάντηση στις απειλές τους θα τις δώσει το εκπαιδευτικό κίνημα!

Οι νεοδιόριστοι/ες της Α’ Αθήνας είναι ΜΟΝΙΜΕΣ και ΜΟΝΙΜΟΙ! Τελεία και παύλα!

-Καμία σύνδεση της ατομικής αξιολόγησης με την μονιμοποίηση νεοδιόριστων και αναπληρωτών/τριών!

-Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου της αξιολόγησης!

-Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ τώρα!