Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΟΛΟΙ/ΕΣ στην κινητοποίηση ΔΟΕ-ΟΛΜΕ την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, στις 13:00, στο Υπουργείο Παιδείας

ΑΚΩΛΥΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΤΩΡΑ!

ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΣΕΠ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Μετά τη μαζική κινητοποίηση και κατάληψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22/12 στην Α’ Διεύθυνση Αθήνας από τους Συλλόγους Π.Ε. και τον εμπαιγμό που εισπράξαμε από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης είναι φανερό ότι ο αγώνας πρέπει να κλιμακωθεί και να μαζικοποιηθεί ΑΜΕΣΑ.

Η ακύρωση της μονιμοποίησης των νεοδιόριστων συναδέλφων δεν πρέπει να περάσει! Επιχειρούν να εκβιάσουν τους/τις συναδέλφους μας ώστε να υποκύψουν στην ατομική αξιολόγηση και να περάσουν έτσι την αντιεκπαιδευτική πολιτική τους. Πρέπει να βρουν και πάλι τον κλάδο απέναντί τους, ενωμένο και αποφασισμένο! Υπενθυμίζουμε ότι 25 χρόνια τώρα με ψηφισμένους νόμους αξιολόγησης, πάντοτε η μονιμοποίηση των δόκιμων εκπαιδευτικών ήταν μια τυπική διεκπεραιωτική διαδικασία, κάτω από την πίεση του εκπαιδευτικού κινήματος.

 

Διεκδικούμε την άμεση και ακώλυτη μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων και την κατάργηση της περιόδου της δόκιμης διετίας. Η μονιμοποίηση να γίνεται ταυτόχρονα με τον διορισμό.

Επιδιώκουν να μας κάνουν ομήρους στα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια!

Καμία τέτοια πράξη δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη!

Δεν μας φοβίζουν μας εξοργίζουν!

Δηλώνουμε ότι δεν θα σταματήσουμε!

Συνεχίζουμε! Την απάντηση στις απειλές τους θα τις δώσει το εκπαιδευτικό κίνημα!

Οι νεοδιόριστοι/ες της Α’ Αθήνας είναι ΜΟΝΙΜΕΣ και ΜΟΝΙΜΟΙ! Τελεία και παύλα!

-Καμία σύνδεση της ατομικής αξιολόγησης με την μονιμοποίηση νεοδιόριστων και αναπληρωτών/τριών!

-Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου της αξιολόγησης!

-Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ τώρα!

ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΣΕΠ

Την ίδια στιγμή, η εξαγγελία άμεσης προώθησης νομοσχεδίου προς ψήφιση με θέμα «Νέα κριτήρια επιλογής εκπαιδευτικών», δηλαδή θεσμοθέτησης μεικτού συστήματος γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ και προσοντολογίου, αποτελεί αιτία πολέμου για το εκπαιδευτικό κίνημα. Μετά τη βιομηχανία μεταπτυχιακών και πιστοποιητικών κάθε είδους, με το προσοντολόγιο που προώθησε η προηγούμενη κυβέρνηση, τα οποία πληρώθηκαν πανάκριβα από τους/τις αναπληρωτές/τριες, σειρά έχουν και πάλι τα φροντιστήρια. Είναι ανάγκη τώρα, άμεσα, να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος μαζικών αγώνων. Διεκδικούμε:

  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών. Την κατάργηση του νόμου 4589/19 για το προσοντολόγιο. Άμεσος διορισμός/μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση ΤΩΡΑ αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία.
  • Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές. Καμιά απόλυση – κανένας αναπληρωτής χωρίς δουλειά. Δημιουργία οργανικών θέσεων για όλες τις υπάρχουσες ειδικότητες εκπαιδευτικών σε όλα τα σχολεία.

Μας κήρυξαν τον πόλεμο, απαντάμε μαχητικά και ενωτικά!

Με βάση τα παραπάνω καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση ΔΟΕ-ΟΛΜΕ την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, στις 13:00, στο Υπουργείο Παιδείας

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ έχει κηρύξει 3 ώρες διευκολυντική στάση εργασίας για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση. Ο Σύλλογός μας κηρύσσει από 1 έως 3 ώρες επιπλέον διευκολυντική στάση εργασίας.

Με το παρόν έγγραφο ειδοποιείται και η Διεύθυνση Α΄ Αθήνας Π.Ε. για την κήρυξη της στάσης εργασίας.

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας
Δημήτρης Μαριόλης              Σπύρος Ντελέζος