Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του απεργού πείνας και δίψας Θάνου Χατζηαγγέλου

Το Δ.Σ. του Α΄ Συλλόγου Αθηνών εκφράζει την συμπαράστασή του στον απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου και απαιτεί την ικανοποίηση των αιτημάτων του.

Αναλυτικά:

Ενόψει της υποκριτικής «εορταστικής» φιέστας που πραγματοποιήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού στις 20/12 παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας και της Υπουργού Παιδείας με κάλαντα και κενές περιεχομένου δηλώσεις για την αξία της εκπαίδευσης στην «επανένταξη» των κρατουμένων στην κοινωνία – ή τουλάχιστον όσων επιβιώσουν από τον νέο απάνθρωπο σωφρονιστικό κώδικα, την έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, θέρμανσης, την απουσία στοιχειωδών συνθηκών υγιεινής και του άθλιου φαγητού – ο φυλακισμένος αναρχικός Θάνος Χατζηαγγέλου απήχθη αιφνιδιαστικά από το κελί του και μεταφέρθηκε στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών τα χαράματα της 19ης Δεκεμβρίου.

Ο Θάνος Χατζηαγγέλου ξεκίνησε την ίδια κιόλας ημέρα απεργία πείνας και δίψας, απαιτώντας τη γνωστοποίηση των πραγματικών λόγων της μεταγωγής του και την άμεση επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ζητάει δηλαδή να ακυρωθεί η εκδικητική μεταγωγή του από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές Νιγρίτας. Δεν ζητάει ούτε αποφυλάκιση ούτε κάποιο προνόμιο. Ζητάει το αυτονόητο.

Η κατάσταση της υγείας του είναι πλέον οριακή, αλλά οι αρμόδιες κρατικές αρχές αρνούνται εκδικητικά να ικανοποιήσουν το αίτημά του. Όπως επισημαίνει με ανακοίνωση της η ΟΕΝΓΕ, η ζωή του ασθενούς Αθ.Χ., ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας και δίψας, διατρέχει άμεσο κίνδυνο. Η κατάσταση της υγείας του είναι σε οριακό σημείο και επιβαρύνεται ώρα με την ώρα, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς του νοσοκομείου Σερρών.

«Ως γιατροί δεν μπορούμε να μένουμε παθητικοί θεατές όταν απειλείται η ζωή ενός ασθενούς μας. Ως γιατροί δεσμευόμαστε από τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας ο οποίος προβλέπει ρητά ότι ο γιατρός ΔΕΝ μπορεί να προβεί στην εκτέλεση οποιασδήποτε ιατρικής πράξης, αν ο ασθενής έχει την ικανότητα συναίνεσης και διαφωνεί, όπως στην περίπτωση του ασθενούς Αθ.Χ», λέει η ΟΕΝΓΕ, η οποία εκφράζει τη συμπαράστασή της στους συναδέλφους από το νοσοκομείο Σερρών, οι οποίοι κάνουν αυτό που υπαγορεύει η συνείδησή τους και ο κώδικας ιατρικής δεοντολογίας, όπως λένε τα μέλη της Ομοσπονδίας.

Η ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ, Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ, Η ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας
Δημήτρης Μαριόλης              Σπύρος Ντελέζος