Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: Εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στη 12χρονη από τον Κολωνό, θύμα παιδοβιασμού, στα ανήλικα αδέλφια της και την οικογένειά της

Είναι γνωστή η υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, (περιοχή που τα σχολεία της ανήκουν στον Αριστοτέλη). Ο Ηλίας Μίχος, επιχειρηματίας στην περιοχή, µε κατάστηµα στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στη Δράμας, συνελήφθη στα Σεπόλια για κατ’ επανάληψη βιασμό του 12χρονου κοριτσιού και κατ’ επανάληψη έκδοσή του σε ενδιαφερόμενους βιαστές.
Στο κατάστημα που διατηρούσε εργαζόταν η μητέρα της 12χρονης, ενώ κατά διαστήματα και το ίδιο το κορίτσι πήγαινε εκεί για να βοηθήσει τη μητέρα του. Κατά την δικογραφία, ο 53χρονος τη βίαζε και μάλιστα κατέγραφε τις αρρωστημένες πράξεις του, τις οποίες στην συνέχεια αναρτούσε σε ιστότοπο. Από εκεί ο 53χρονος, εντόπιζε άλλους άνδρες που βίαζαν την ανήλικη έναντι αμοιβής. 213 ακόμα, ενδιαφέρθηκαν να βιάσουν το 12χρονο κορίτσι.
Το κράτος και οι μηχανισμοί του, φρόντισαν να προφυλακίσουν άμεσα και από τους πρώτους τη μητέρα της 12χρονης, παρά την κατηγορηματική τοποθέτηση στις καταθέσεις της 12χρονης, αλλά και των υπολοίπων µελών της οικογένειας ότι δεν γνώριζε τίποτα, διαλύοντας μια φτωχή 8μελη οικογένεια. Από τότε οι έρευνες προχωράνε µε ρυθμό χελώνας και µε άρωμα συγκάλυψης όσων εμπλέκονται.
Η οικογένεια και τα παιδιά έχουν διαλυθεί ψυχικά. Οι ανάγκες είναι μεγάλες, οικονομικές, δικαστικές και ψυχολογικές και υπάρχει πλήρης απουσία στήριξης από τις δομές του κράτους, της 12χρονης, θύμα παιδοβιασμών, των άλλων ανήλικων παιδιών της οικογένειας και των φροντιστών τους.
Ο Σύλλογός μας εκφράζει έμπρακτα την αλληλεγγύη του ενισχύοντας με το συμβολικό ποσό των 100 ευρώ τον Σύλλογο Π.Ε. Αριστοτέλη που έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλία αλληλεγγύης και οικονομικής στήριξης της οικογένειας για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες που καθημερινά προκύπτουν.

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας
Δημήτρης Μαριόλης              Σπύρος Ντελέζος