Κοινή Ανακοίνωση των Συλλόγων ΠΕ Α’ Αθήνας

Α’ Σύλλογος Αθηνών, Αθηνά, Αριστοτέλης, Ηλιούπολη Παπαμαύρος, Ρ. Ιμβριώτη, Μακρυγιάννης, Παρθενώνας

11/2/2023

Ούτε στα σχολεία της Α’ Αθήνας ούτε ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ! Με email στα σχολεία εμφανίστηκε ο νέος σχολικός σύμβουλος των νηπιαγωγών γενικής καλώντας τις νεοδιόριστες ΠΕ60 σε συνάντηση για την ατομική αξιολόγηση – ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΩΡΑ!

Την Παρασκευή 10/2 ενημερωθήκαμε ότι ο σύμβουλος εκπαίδευσης των ΠΕ60 της Αργολίδας, που έχει υπό την ευθύνη του νηπιαγωγεία και της Α’ Αθήνας, στην Ν. Φιλαδέλφεια, στη Ν. Χαλκηδόνα και στο Γαλάτσι, καλεί τις νεοδιόριστες συναδέλφισσες σε συνάντηση την Δευτέρα 13/2 για ενημέρωση για την ατομική αξιολόγηση!

Με παρέμβαση των Συλλόγων Αριστοτέλη και Αθηνά που καλύπτουν τα σχολεία της περιοχής απαιτήθηκε η ΑΜΕΣΗ ακύρωση της συγκεκριμένης ενημέρωσης αλλά και οποιαδήποτε σκέψη για επόμενη! Δηλώθηκε ξεκάθαρα στον σύμβουλο να συνταχθεί με τις αποφάσεις του κλάδου διαφορετικά το εκπαιδευτικό κίνημα θα βρεθεί απέναντί του!

Με βάση το παραπάνω συμβάν ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους τα παρακάτω:

Οι αξιολογητές που κάνουν αυτές τις μέρες τις πρώτες απόπειρες να κλείσουν ραντεβού με τους/τις συναδέλφους/ισσες, ώστε να ξεκινήσουν την απαράδεκτη διαδικασία της ατομικής αξιολόγησης, παίρνουν την απάντηση που τους αντιστοιχεί από την αποφασιστική και μαχητική στάση του κλάδου. Στέλνουμε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, στην κυβέρνηση, στο Υπουργείο και τα παπαγαλάκια του: «η κατηγοριοποίηση των σχολείων και ο εξευτελισμός των εκπαιδευτικών δε θα περάσουν».

Με βάση την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΔΟΕ:

– Από τη Δευτέρα σε ΟΛΑ τα σχολεία ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΟΙ οι εκπαιδευτικοί (μόνιμοι, νεοδιόριστοι, αναπληρωτές) τη δήλωση συμμετοχής στην απεργία αποχή που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ, σε ένα ΕΝΙΑΙΟ έντυπο και το καταθέτουμε στο πρωτόκολλο του σχολείου.

– Δεν συμμετέχουμε σε καμία εξωδιδακτική διαδικασία σχετική με τη ατομική αξιολόγηση (ραντεβού με Σύμβουλο Εκπαίδευση, ενημέρωση ψηφιακής πλατφόρμας κ.τ.λ.).

– Αξιοποιούμε ΟΛΟΙ οι εκπαιδευτικοί τις 3ωρες στάσεις εργασίας της ΔΟΕ (καλύπτουν όλο το εργασιακό) για να μην μπουν οι αξιολογητές στις τάξεις μας.

– Απαιτούμε με όλα τα μέσα (παραστάσεις στις διευθύνσεις, εξώδικα διαμαρτυρίας κ.α.) να μονιμοποιηθούν άμεσα ΟΛΟΙ οι νεοδιόριστοι. Να μπει τέρμα στην ομηρία.

– Την Τετάρτη 15/2 απεργούμε ΟΛΟΙ, να μην ανοίξει κανένα σχολείο. Με ένα μεγάλο απεργιακό ποτάμι που θα κατακλύσει όλη τη χώρα βροντοφωνάζουμε: Δάσκαλος σκυφτός – αμόρφωτος λαός.

ΔΕΝ θα τους αφήσουμε να πατήσουν πόδι στα σχολεία μας! Όλα τα σωματεία της Α’ Αθήνας δηλώνουμε θα είμαστε εκεί, όπου ο συγκεκριμένος σύμβουλος και οποιοσδήποτε άλλος καλεί, μαζικά, αποφασιστικά, σε κάθε βήμα να μπλοκάρουμε κάθε απόπειρα.

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ! ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!