Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Ψήφισμα καταγγελίας της απρόκλητης αστυνομικής επίθεσης στην πορεία

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη και προσχεδιασμένη επίθεση των ΜΑΤ στο μπλοκ των εργαζομένων δικυκλιστών (Σωματείο Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλων). Δυστυχώς για την κυβέρνηση και το Υπουργείο «Προστασίας του Πολίτη», τα βίντεο που έχουν κατακλύσει το Διαδίκτυο μαρτυρούν και στον πλέον δύσπιστο ότι οι αστυνομικές δυνάμεις επιτίθενται με μένος και βαρβαρότητα στους διαδηλωτές, έχουν δε προαποφασίσει και προσχεδιάσει σε ποιο συγκεκριμένο μπλοκ διαδηλωτών θα επιτεθούν. Πρόκειται για τον Σ.Β.Ε.Ο.Δ., ένα από τα πιο δραστήρια και αγωνιστικά, ταξικά σωματεία, που δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στον χώρο των κούριερ με μεγάλους και νικηφόρους αγώνες ενάντια στην εργοδοσία σε έναν κλάδο ιδιαίτερα εκτεθειμένο στον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία των αφεντικών.

Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου, με ΜΑΤ έξω από χώρους δουλειάς, με κουκουλοφόρους-ασφαλίτες πίσω από ΜΑΤ σε διατεταγμένη υπηρεσία στη Θεσσαλονίκη, με την αναίτια κι απρόκλητη επίθεση σε διαδηλωτές στην Αθήνα, με οχήματα της αστυνομίας να πέφτουν με δολοφονικό τρόπο πάνω σε διαδηλωτές, είναι ενδεικτικά ενός κράτους που είναι ικανό να επιστρατεύει μέσα και μηχανισμούς καταστολής, αλλά εντελώς ανίκανο να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή,  εντελώς ανίκανο να λειτουργήσει στα πλαίσια της δημοκρατίας και εναντιωμένο ακόμη και στα πιο απλά, συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών του, όπως το δικαίωμα στη διαδήλωση.

Η απάντηση στην καταστολή και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης είναι ο μαζικός λαϊκός αγώνας, είναι οι δεκάδες χιλιάδες απεργοί διαδηλωτές στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα που επιμένουν να αγωνίζονται για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών.

Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στα μέλη του Σ.Β.Ε.Ο.Δ. και δηλώνουμε ότι η κρατική και αστυνομική βαρβαρότητα δεν μπορούν να σταματήσουν τους αγώνες του λαού και της νεολαίας.

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας
Δημήτρης Μαριόλης              Σπύρος Ντελέζος