Α΄ Σύλλογος Αθηνών: συγκέντρωση και πορεία, το Σάββατο 18/3 στις 12.30 στο μετρό Πανόρμου

ΣΤΕΡΕΨΑΝ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΡΓΗ

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ Η ΖΩΗ!

 

(συγκέντρωση και πορεία, το Σάββατο 18/3 στις 12.30 στο μετρό Πανόρμου)

 

 

Η θλίψη και τα δάκρυά μας, τα ατελείωτα «γιατί» για το έγκλημα στα Τέμπη και το θάνατο τόσων ανθρώπων και νέων παιδιών, έγιναν οργή και η οργή μας έγινε απόφαση για ΑΓΩΝΑ. Το «ενός λεπτού σιγή» έχει γίνει «πολλών ημερών κραυγή». Από τον Έβρο ως την Κρήτη, από τη Θεσσαλονίκη έως την Αθήνα και από την Κέρκυρα έως τη Ρόδο ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. Γιατί, έπρεπε και πρέπει να γίνουμε των νεκρών η φωνή, έπρεπε και πρέπει να μη σιωπήσουμε για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα- ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ!

Το πολιτικό και κοινωνικό κατεστημένο είναι ένοχο για το έγκλημα στα Τέμπη. Οι πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων που ακολούθησαν όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις της μνημονιακής 14ετίας οδήγησαν στο έγκλημα στα Τέμπη. Το μαγικό χέρι της αγοράς, που θα έλυνε τα προβλήματα της παιδείας με την αξιολόγηση και την εμπορευματοποίηση, της υγείας, των μεταφορών, της ενέργειας, του νερού αποδείχτηκε ότι οδηγεί στη λεηλασία των λαϊκών δικαιωμάτων και αναγκών προς όφελος των ολιγαρχών του πλούτου. Οι ζωές μας γι’ αυτούς αξίζουν όσο ένα εισιτήριο για τρένα-σιδερένια φέρετρα.

 

Και τώρα που όλα αποκαλύφθηκαν με τον πιο τραγικό τρόπο, τώρα που ο λαϊκός παράγοντας βγαίνει με θόρυβο στο προσκήνιο, τώρα που ο θρήνος για τον ανθό της νεολαίας που χάθηκε άδικα έγινε λαϊκή οργή που σαρώνει τα πάντα, τώρα που ο ταξικός συσχετισμός άλλαξε, το πολιτικό σύστημα κλυδωνίζεται, τα επιτελεία σχεδιάζουν τη διαχείριση της πολιτικής κρίσης, οι κομματάρχες τρέχουν να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους, οι εκλογές αναβάλλονται μέχρι να συγκαλύψουν το έγκλημα και να μας κάνουν να ξεχάσουμε, οι μεγαλοδημοσιογράφοι υλοποιούν τη νέα τακτική συγκατάνευσης με το οργισμένο πόπολο, όλοι μαζί ζητούν σύνεση, υπομονή και σιωπή, ζητούν να επιστρέψουμε στο σπίτι μας και να αδειάσουν οι δρόμοι και οι πλατείες. Κι όμως, τώρα είναι που πρέπει να ξεσηκωθούμε σε έναν εξεγερτικό αγώνα διαρκείας, ενάντια στο πολιτικό κατεστημένο, στην κυβέρνηση, σε όλους όσους κυβέρνησαν ή φιλοδοξούν να κυβερνήσουν. Καμιά αναμονή, καμιά εκλογική αυταπάτη. Δεν θα λογαριαστούμε αργότερα, τώρα θα λογαριαστούμε, τώρα θα πληρώσουν όλοι τους. Γιατί οι ζωές μας αξίζουν, οι ζωές των παιδιών μας δεν είναι για πέταμα, γιατί έχουμε δικαιώματα, στη δουλειά, στη μόρφωση, για σταθερή και μόνιμη εργασία, για δημόσια υγεία, για δημόσιες υποδομές που θα εξασφαλίζουν ότι δεν ζούμε από τύχη.

 

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τη νεολαία, τους εργαζόμενους, τη Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, την Ένωση Γονέων 7ου Διαμερίσματος, τους Συλλόγους Γονέων, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και κάθε σωματείο και συλλογικότητα των Αμπελοκήπων σε κοινή συγκέντρωση και πορεία, το Σάββατο 18/3 στις 12.30 στο μετρό Πανόρμου.

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

 

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας
Δημήτρης Μαριόλης              Σπύρος Ντελέζος