Δελτίο τύπου από την παράσταση διαμαρτυρίας στην Δ/νση Εκπ/σης Α’ Αθήνας στις 30/3/2023

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΜΕΙΩΤΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ

Δελτίο τύπου από την παράσταση διαμαρτυρίας στην Δ/νση Εκπ/σης Α’ Αθήνας στις 30/3/2023 των ΣΕΠΕ:

Α Αθηνών, Αθηνά, Αριστοτέλης, Ηλιούπολης «Παπαμαύρος», Ρόζα Ιμβριώτη, Παρθενώνας

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε ακόμα μία παράσταση-συγκέντρωση διαμαρτυρίας  των εφτά (7) Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. της Α΄ Αθήνας στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, ως συνέχεια της μαζικότατης και πολύωρης χθεσινής κινητοποίησης με κεντρικό αίτημα την ακώλυτη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων ενάντια στην πολιτική της αξιολόγησης.

Η συμμετοχή των συναδέλφων ήταν μαχητική με πολλούς νέους συναδέλφους να παίρνουν το λόγο και να υπερασπίζονται με θάρρος και επιχειρήματα  το εργασιακό τους δικαίωμα και το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης απέναντι στον εκπρόσωπο της διοίκησης και επίδοξο αξιολογητή τους.

Να σημειώσουμε ότι το αίτημα της μονιμοποίησης όλων των νεοδιόριστων τέθηκε και στην πρωινή συνεδρίαση του υπηρεσιακού συμβουλίου της ίδιας μέρας, στην οποία περευρέθηκαν εκπρόσωποι των Συλλόγων και τρία εκ των πέντε τακτικών μελών κατέθεσαν αίτημα για ένταξη προς συζήτηση του θέματος σε νέα συνεδρίαση.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Α΄ Αθήνας στην μεσημεριανή κινητοποίηση, συνέχισε να μη δίνει καμιά εξήγηση για την διαδικασία ακύρωσης των διαπιστωτικών πράξεων των νεοδιόριστων που ακολούθησε, ενώ ΔΕΝ δεσμεύτηκε ότι θα γίνει συνεδρίαση του υπηρεσιακού συμβουλίου με θέμα τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων. Ο Διευθυντής δήλωσε ενοχλημένος που οι κινητοποιήσεις των Συλλόγων,  τον αποσπούν από τη δουλειά του σε μια δύσκολη περίοδο συνεντεύξεων των διευθυντών. Έγινε σαφές από τη μεριά των σωματείων ότι η δύσκολη περίοδος αφορά τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς που κρατιούνται όμηροι μετά  την ακύρωση της μονιμοποίησής του από τον ίδιο αλλά  και όλους τους εκπαιδευτικούς που παρακολουθούν τη διάλυση του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών τους δικαιωμάτων με τη διαδικασία της αξιολόγησης. Του έγινε ξανά σαφές ότι η ευθύνη που φέρει και αυτός και το υπηρεσιακό συμβούλιο για την ανάκληση των μονιμοποιήσεων είναι τεράστια.

Δηλώσαμε ότι θα είμαστε συνεχώς εκεί μέχρι να νικήσουμε.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους/ισσες σε εγρήγορση για την επόμενη κινητοποίηση στη Δ/νση το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η αξιολόγηση δεν θα περάσει

Η ακώλυτη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων συναδέλφων θα επιβληθεί από τους μαζικούς αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος

Ο αγώνας αυτός ζητάει συνέχεια!