Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Άμεση παύση των πειθαρχικών διώξεων εναντίον συναδέλφων που δεν έκαναν τηλεκπαίδευση τις ημέρες της χιονόπτωσης

Ο Διευθυντής Π.Ε. Β΄ Αθήνας, Μπαμπαρούτσης Χαράλαμπος,  σε ένα κρεσέντο  αυταρχισμού και τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών που έχει υιοθετήσει και  επιχειρεί  το Υπουργείο Παιδείας  για την επιβολή της αντιεπαιδευτικής πολιτικής του, παραπέμπει  στο Πειθαρχικό Συμβούλιο  3 συναδέλφισσες μας εκπαιδευτικούς σε σχολεία του Συλλόγου μας επειδή δεν έκαναν τηλεκπαίδευση κατά την περίοδο της κακοκαιρίας  των τριών ημερών του περασμένου Φεβρουαρίου που σχολικές μονάδες παρέμειναν κλειστές με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής.

Επισημαίνουμε ότι με την εντολή της Περιφέρειας οι  σχολικές  μονάδες στις οποίες οι συνάδελφισσές μας υπηρετούν παρέμειναν κλειστές και τις τρεις ημέρες της κακοκαιρίας  και ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στην παροχή τηλεργασίας  σε καμία περίπτωση δεν υποχρεώνει τους εκπαιδευτικούς να διαθέτουν τεχνολογικό εξοπλισμό για υπηρεσιακή χρήση στο σπίτι τους.

Οι συνάδελφισσές είχαν ενημερώσει για τη μη δυνατότητά τους για πραγματοποίηση τηλεκπαίδευσης τις Διευθύνσεις των Σχολείων τους.

Ο Σύλλογός ΠΕ «Περικλής» των οποίων είναι μέλη (αρ.πρωτ. 19/5-2-23) και η ΔΟΕ (αρ.πρωτ. 326 /5-2-23) με σχετικές ανακοινώσεις τους ξεκαθάρισαν ότι με σχολεία κλειστά δεν υπάρχουν συνθήκες για πραγματοποίηση τηλεκπαίδευσης, ούτε από τα σχολεία αφού είναι κλειστά, ούτε από τα σπίτια των εκπαιδευτικών αφού  η έλλειψη ή η αδυναμία χρήσης τεχνολογικών προσωπικών μέσων σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να οδηγήσει σε κανενός είδους «κυρώσεις» για συναδέλφισσες/φους.

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε εξηγήσει με σαφήνεια ότι τίποτε δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ζωντανή εκπαίδευση. Όσο κι αν το υπουργείο θέτει τις βάσεις για νομιμοποίηση και μονιμοποίηση της τηλεκπαίδευσης ως ισότιμης εκπαιδευτικής διαδικασίας, προχωρώντας με έναν ακόμη τρόπο στην αποδόμηση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικοί απαντάμε ότι  δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία, ούτε ένα παιδαγωγικό, εκπαιδευτικό, μορφωτικό επιχείρημα για να λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση όταν το σχολείο κλείσει υποχρεωτικά για μία ή λίγες μέρες.

Τώρα βρισκόμαστε μπροστά στο γεγονός μιας νέας επιθετικής στάσης της Διοίκησης απέναντι στους εκπαιδευτικούς με την πειθαρχική δίωξη των συναδέλφων μας.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και πρωτοφανή ενέργεια του Διευθυντή Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για παραπομπή των εκπαιδευτικών στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Ο Σύλλογός μας εκφράζει την αλληλεγγύη του στις συναδέλφισσες, δηλώνει κατηγορηματικά ότι οι διώξεις αυτές δεν αφορούν μόνο τις συγκεκριμένες συναδέλφισσές μας, τις οποίους στηρίζουμε με όλα τα μέσα, συνδικαλιστικά και νομικά αλλά αποτελεί δίωξη εναντίον του συνόλου των εκπαιδευτικών και ως τέτοια θα την αντιμετωπίσουμε και θα την αποκρούσουμε.

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ και τη ΔΟΕ να καταγγείλουν τη νέα επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών, να απαιτήσουν την άμεση παύση των πειθαρχικών διώξεων των συναδέλφων μας  και να αναλάβουν πρωτοβουλίες στήριξής  τους  με όλα τα μέσα, συνδικαλιστικά και νομικά.

Απαιτούμε την άμεση παύση των πειθαρχικών διώξεων των συναδέλφων μας

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Σπύρος Ντελέζος