Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Μπλόκο στην αξιολόγηση και στους επιθεωρητές! Κανένας/μία εθελοντής/τρια!

  • Καμία μονιμοποίηση δεν προκύπτει από την παρατήρηση μίας διδασκαλίας! Απλώς ανοίγει ο δρόμος για τις επόμενες φάσεις, η ολοκλήρωση των οποίων προβλέπεται το 2024! Τότε που ήδη οι μεν νεοδιόριστοι του ’20 θα κλείνουν 4 χρόνια δόκιμοι και οι του ’21 θα κλείνουν 3!!!
  • Με την εθελοντική συμμετοχή ανοίγει ο δρόμος ενεργοποίησης της υπάρχουσας διάταξης του 1566/85 που προβλέπει παραπομπή στο ΠΥΣΠΕ για απόλυση στις 2 αρνητικές αξιολογήσεις! Ήδη έχουμε συνάδελφους νεοδιόριστους που κρίθηκαν αρνητικά!
  • Με την εθελοντική συμμετοχή δεν «ξεμπερδεύεις» με τη μονιμοποίηση, αλλά ανοίγεις την κερκόπορτα ώστε να θέσεις τον εαυτό σου αλλά και τους/τις συναδέλφους σου στη διαδικασία της ατομικής αξιολόγησης ανά 2-3 χρόνια, με βάση την οποία η ίδια η μονιμότητα ως έννοια θα καταργηθεί. Γι’ αυτό, δεν είναι προσωπική σου επιλογή αλλά αφορά όλη την εκπαιδευτική κοινότητα η είσοδος των αξιολογητών στα σχολεία!
  • Όπως μέχρι τώρα σε ανάγκασε το υπουργείο της «αριστείας» να κάνεις μία άσκοπη και αναχρονιστικού τύπου «επιμόρφωση», μόνο για να φαγωθούν κάποια κονδύλια, έτσι πιθανόν να κριθείς και ως μη ικανοποιητικός/ή, για να φαγωθούν και τα κονδύλια μιας ακόμη «επιμόρφωσης» που είναι ήδη έτοιμη για τους «μη ικανοποιητικούς»!
  • Συνάδελφε/ισσα μην αφήσεις όλη σου την προϋπηρεσία και την επιστημονική υπόσταση να κριθεί μέσω 63 (!) κριτηρίων μέσα σε μία διδακτική ώρα! Μην πιστεύεις σε «συμπάθειες», σε όλους/ες τα ίδια λένε! Θα τρέχεις να κεράσεις καφέ τον/την σύμβουλο για να σε συμπαθήσει; Και να λες στα παιδιά σου να «είναι καλά παιδιά σήμερα» για να μη γίνει κανένα λάθος που θα σου στοιχίσει; Τέτοιος εξευτελισμός μας περιμένει και χειρότερος!
  • Βάσει της πυραμίδας του ΙΕΠ για την αξιολόγηση, μεγάλο ποσοστό νεοδιόριστων είναι δρομολογημένο πως θα κριθούν αρνητικά! Κι αν πιστεύεις (ή σου έταξαν) πως στην πρώτη φάση εσύ θα είσαι ο/η εκλεκτός/ή, αυτό είναι μόνο το «τυράκι» για να μπεις εθελοντικά τώρα που οι περισσότεροι αρνούνται (82% του συνόλου του Συλλόγου μας και 74% των νεοδιόριστων).
  • Δώσε μαζί μας τη μάχη, έχεις πολλά περισσότερα να κερδίσεις! Μην σπάσεις την αλυσίδα των αγώνων που χρόνια δίνουμε μαζί και έφεραν και τη δική σου μονιμοποίηση μετά από τόσα χρόνια περιπλάνησης!

Οι πράξεις ακώλυτης μονιμοποίησης θα υπογραφούν και μάλιστα πολύ σύντομα,

ΜΟΝΟ με τον φραγμό στην αξιολόγηση-ιδιωτικοποίηση του δημόσιου σχολείου!

O πρόεδρος                                          Ο Γ. Γραμματέας
Δημήτρης Μαριόλης                                         Σπύρος Ντελέζος