Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Ακυρώνουμε τις εξετάσεις PISA – Κήρυξη τετράωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Συναδέλφισσες/οι,
Το Υπουργείο Παιδείας για άλλη μια φορά έδειξε ποιο είναι το πραγματικό του πρόσωπο. Για άλλη μία φορά καταφεύγει στα δικαστήρια για να κηρύξει παράνομη, χρησιμοποιώντας το νόμο Χατζηδάκη, τη στάση εργασίας της ΔΟΕ για την ακύρωση των εξετάσεων PISA. Όμως με απειλές, βία, καταστολή, εκβιασμούς, τρομοκρατία, δικαστήρια και εκφοβισμό ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ!!
    Το Δ.Σ. του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε. κηρύσσει νέα 4ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για το πρώτο 4ωρο του πρωινού προγράμματος της Τετάρτης 10 Μαΐου 2023, ημέρα διεξαγωγής των εξετάσεων PISA, προκειμένου να ακυρώσουμε τις εξετάσεις κατηγοριοποίησης και αποκλεισμού.
     Η παρούσα αποτελεί ενημερωτική ειδοποίηση και προς την Α΄ Διεύθυνση Π.Ε. Αθήνας.
Επισυνάπτουμε την σχετική ανακοίνωση της Δ.Ο.Ε. και ενημερώνουμε τις/τους συναδέλφους/ισσες – μέλη του Συλλόγου μας – ότι, στην περίπτωση που η τετράωρη στάση που έχει προκηρυχθεί από την Δ.Ο.Ε. χαρακτηριστεί ως παράνομη από το δικαστήριο στο οποίο προσέφυγε η κα Υπουργός Παιδείας, φοβούμενη τις αντιδράσεις του κλάδου μας, μπορούν να κάνουν χρήση της στάσης εργασίας (όσες ώρες χρειάζονται) που προκηρύχθηκε από τον Σύλλογό μας προκειμένου να ακυρώσουμε τις εξετάσεις PISA.
    Επιπλέον, σας ενημερώνουμε ότι ήδη έχει αποφασίσει η Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας στην περίπτωση που κριθεί, με απόφαση του δικαστηρίου, παράνομη η προκήρυξη στάσης εργασίας της ΔΟΕ.
 Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα όλων των μαθητών/τριών στην ολόπλευρη μόρφωση, ενάντια στην κατηγοριοποίηση, τις χορηγίες και τη γνώση εμπόρευμα.
 Να μην επιτρέψουμε να «νεκρώσει» η γνώση, η κριτική σκέψη, κάθε ζωντανή λειτουργία του δημόσιου σχολείου και να μετατραπεί σε τυποποιημένη μετρήσιμη δεξιότητα.
 Δεν θα επιτρέψουμε ούτε αυτή τη χρονιά οι μαθητές και οι μαθήτριες μας να γίνουν τα πειραματόζωα που προστάζουν η ΕΕ-ΟΟΣΑ.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ-ΓΟΝΕΙΣ-ΜΑΘΗΤ(ΡΙ)ΕΣ ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ PISA, ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!
Γιατί αν γλυτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα…
O πρόεδρος                                          Ο Γ. Γραμματέας
Δημήτρης Μαριόλης                                         Σπύρος Ντελέζος