Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ!

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, εν μέσω προεκλογικής περιόδου στην οποία υποτίθεται πως σταματούν όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές, δίνουν εντολές για συνέχιση της επιχείρησης  ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών από τους συμβούλους-αξιολογητές που ανοιχτά προωθούν την αντιεκπαιδευτική πολιτικής τους, με σκοπό τη δημιουργία τετελεσμένων.

Η αξιολόγησή τους είναι φιάσκο, έχουν πλέον αποκαλυφθεί. Οι αξιολογητές σε όλη τη χώρα εφαρμόζουν απαράδεκτες εν κρυπτώ διαδικασίες  και επιμένουν να προχωρήσουν την αξιολόγηση αντιμετωπίζοντας τους νεοδιόριστους σαν αριθμούς τους οποίους πρέπει να παρουσιάσουν ότι αξιολόγησαν.

Δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε! Να σταματήσουν να ενοχλούν και να ασκούν πίεση σε συναδέλφους. Να σταματήσουν τα τεχνάσματα για δήθεν επικοινωνία με τους συναδέλφους γιατί πλέον έχουν αποκαλυφθεί. Τους προειδοποιούμε  ότι  η απόφαση του κλάδου είναι ισχυρή και θα μας βρίσκουν  συνεχώς μπροστά τους.

Το εκπαιδευτικό κίνημα με τους αγώνες του και τις καθημερινές παρεμβάσεις, σε όλη τη χώρα, τους στέλνει το μήνυμα ότι είναι ανεπιθύμητοι. Με ισχυρό το όπλο της απεργίας αποχής και τις στάσεις εργασίας συνεχίζουμε τον αγώνα.

Το ΔΣ του Συλλόγου μαζί με την Επιτροπή αγώνα και περιφρούρησης, απέτρεψε το προηγούμενο διάστημα τόσο συναντήσεις πρώτης γνωριμίας όσο και διαδικασίες αξιολόγησης. Καλούμε σε μαζική συμπόρευση σε αυτόν τον αγώνα ώστε να μην προχωρήσει καμία διαδικασία αξιολόγησης, ούτε της προσυνεννόησης, ούτε της παρακολούθησης δειγματικής διδασκαλίας. Οι νεοδιόριστοι, οι σύλλογοι διδασκόντων και οι συνάδελφοι να ενημερώνουν το ΔΣ για τις επισκέψεις συμβούλων.

Τo ΔΣ του Συλλόγου μας, από κοινού με τους άλλους Συλλόγους απαιτούμε από τη Διεύθυνση εκπαίδευσης και το ΠΥΣΠΕ να προχωρήσουν στη  μονιμοποίηση των νεοδιόριστων.

Δεν έχουμε αυταπάτες, δεν περιμένουμε σωτήρες, συνεχίζουμε και εντείνουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση και γενικά την αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική.

Καλούμε σε διαρκή επαγρύπνηση, σε καθολική συμμετοχή στις στάσεις εργασίας και στις κινητοποιήσεις σε επίπεδο σχολείων. Κανένας αξιολογητής/καμιά αξιολογήτρια στα σχολεία μας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ!

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ!

O πρόεδρος                                          Ο Γ. Γραμματέας
Δημήτρης Μαριόλης                                         Σπύρος Ντελέζος