Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΨΗΦΙΣΜΑ για τον απεργό πείνας και δίψας Γιάννη Μιχαηλίδη

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης βρίσκεται για άλλη μια φορά σε απεργίας πείνας (και δίψας), διεκδικώντας το δικαίωμά του για:

  1. υφ’ όρον απόλυση,
  2. χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας.

Έχει ξεπεράσει τις 30 ημέρες απεργίας πείνας, με τον οργανισμό του να είναι ήδη εξαιρετικά επιβαρυμένος από την απεργία του καλοκαιριού του 2022, διάρκειας 68 ημερών.

Τότε, διεκδικούσε την αποφυλάκισή του και φέτος στις αρχές Μαΐου ξεκίνησε εκ νέου απεργία πείνας, όταν το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού δεν του χορήγησε εκπαιδευτική άδεια την οποία δικαιούται.

Ταυτόχρονα, παρά το γεγονός ότι είναι πλέον κρατούμενος στον Κορυδαλλό, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Άμφισσας δεν έχει ακόμα αποφανθεί για τα προηγούμενα αιτήματά του για χορήγηση τακτικής άδειας και υφ’ όρον απόλυσης για το διάστημα που ήταν κρατούμενος στις φυλακές Μαλανδρίνου, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προχωρήσει σε κατάθεση νέων αιτημάτων.

Όπως τονίζει ο συνήγορός του «Μετά την απόρριψη και αυτού του αιτήματος, ο ίδιος βρίσκεται εκ νέου σε απεργία πείνας, με τον οργανισμό του ιδιαίτερα επιβαρυμένο από την προηγούμενη πολυήμερη απεργία του περασμένου καλοκαιριού.

Πρέπει να σταματήσει άμεσα αυτός ο νέος γραφειοκρατικός παραλογισμός, ώστε ο Γ. Μιχαηλίδης να μπορέσει να ζητήσει τακτική άδεια και υφ’ όρον απόλυση, την οποία δικαιούται από το 2021».

Να ικανοποιηθούν αμέσως τα δίκαια αιτήματα του Γ. Μιχαηλίδη!

 

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γ.Γραμματεας
Δημήτρης Μαριόλης                         Σπύρος Ντελέζος