Κοινό κάλεσμα συλλόγων Α’ Αθήνας: Α΄ Σύλλογος Αθηνών, Αθηνά και Αριστοτέλης – Παράσταση Διαμαρτυρίας Δευτέρα 4/9 στην ΔΙΠΕ Ά Αθήνας -Το ΥΠΑΙΘΑ εφαρμόζει το απόλυτο πετσόκομμα στις προσλήψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία!

 

Καλύπτει με ελάχιστο ποσοστό των εγκεκριμένων παράλληλων Στηρίξεων

 

Καμία περικοπή – μοίρασμα παράλληλης στήριξης! Απαιτούμε προσλήψεις και τοποθετήσεις 1-1! Δεν θα επιτρέψουμε τη σφαγή σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς! Καμία απόκρυψη – κάλυψη όλων των κενών!

 

Ξανά το ΥΠΑΙΘ με περίσσιο θράσος και αλαζονεία  πετσοκόβει με τον χειρότερο τρόπο τις προσλήψεις αναπληρωτ(ρι)ών της παράλληλης στήριξης μιλώντας πλέον για μια σφαγή άνευ προηγουμένου! Τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και οι οικογένειές τους απειλούνται με το να μην λάβουν την στήριξη0 που χρειάζονται καθώς το ΥΠΑΙΘ εφαρμόζει τον απόλυτο κόφτη στις παράλληλες στηρίξεις (ΠΣ), πετσοκόβοντάς τες ανοίγοντας το Κουτί της Πανδώρας για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, προκαλώντας συγχρόνως χάος στα σχολεία . Ήδη στην Ά Αθήνας από 1.300 εγκεκριμένα αιτήματα (για δημοτικά και νηπιαγωγεία) από το ΚΕΔΑΣΥ έστειλαν  μόνο 593 προσλήψεις ΠΕ70 και Πε60. Αυτό σημαίνει ότι το ΥΠΑΙΘΑ έχει σκοπό να καλύψει μόνο το 41% των αναγκών. Αντιλαμβανόμαστε ότι πρακτικά και μιλώντας με αριθμούς κάθε εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης θα αναλαμβάνει πολλά παιδιά ταυτόχρονα σε κάθε τμήμα (Αν σε ένα τμήμα υπάρχουν δυο, τρία , τέσσερα ή παραπάνω παιδιά που χρειάζονται ΠΣ θα τοποθετείται ένας εκπαιδευτικός για όλα τα παιδιά!). Ακόμα χειρότερα ο εκπαιδευτικός της Π.Σ. θα μοιράζεται και σε διαφορετικά τμήματα, ενώ σε Νηπιαγωγεία μπορεί να μοιράζεται και σε περισσότερα σχολεία

 

Παλιά μου τέχνη κόσκινο και ακόμα χειρότερα δηλαδή για ΥΠΑΙΘ, αφού τα προηγούμενα χρόνια αντιπαλεύαμε την τακτική του ΥΠΑΙΘ και των Δ/νσεωνΕκπ/σης να επιτρέπουν το μοίρασμα της παράλληλης στήριξης του εκπαιδευτικού σε δυο παιδιά, με αποτέλεσμα ένα παιδί να έχει δυο ή και τρεις διαφορετικούς εκπαιδευτικούς ΠΣ για να συμπληρώνεται η πλήρης ΠΣ που δικαιούταν. Η τακτική της εξοικονόμησης προσωπικού επιδιώχθηκε και το τα προηγούμενα χρόνια με το «πλαφόν» στις παράλληλες στηρίξεις με προφορική εντολή στις δνσειςεκπ/σης από την Κεραμέως αλλά και επί υπουργίας του Γαβρόγλου του ΣΥΡΙΖΑ με πλαφόν σε σχ. Νοσηλευτές και ΕΒΠ. Απρόκλητα το Υπουργείο συμβάλει με αυτόν τον τρόπο και στην ιδιωτικοποίηση πλευρών της δημόσιας εκπαίδευσης, αφού εξαναγκάζει τους γονείς να αναζητήσουν μόνοι τους την πλήρη στήριξη των παιδιών τους σε ιδιωτικές παράλληλες στηρίξεις και βοηθητικό/ ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, διογκώνοντας έτσι την μαύρη εργασία μέσα στα δημόσια σχολεία. Την ίδια στιγμή, τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά το βάρος της ιδιωτικής στήριξης μένουν χωρίς καμία στήριξη και χωρίς την εκπαίδευση που δικαιούνται. Ταυτόχρονα το πετσόκομμα των παράλληλων στηρίξεων σημαίνει λιγότερες προσλήψεις εκπαιδευτικών πετώντας στον Καιάδα και σε μια ατελείωτη αναμονή αναπληρωτές  εκπαιδευτικούς  που είναι στους πίνακες και ζουν εδώ και πολλά χρόνια με το καθεστώς της ανασφάλειας και της εργασιακής ομηρίας  με την αγωνία να υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια για το πού θα δουλέψουν , σε ποια περιοχή , πότε και αν θα προσληφθούν

 

Δεν θα επιτρέψουμε αυτή την απαράδεκτη τακτική! Τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών μπροστά! Είμαστε εξοργισμένοι/ες, μαθητ(ρι)ες, εκπαιδευτικοί και γονείς!

Απατούμε ΚΑΝΕΝΑ κόψιμο στα αιτήματα της ΠΣ. Η παράλληλη στήριξη δίνεται ένας-προς-έναν εκπαιδευτικό και παιδί και οποιοσδήποτε άλλος τρόπος τοποθέτησης των εκπαιδευτικών είναι ευθεία βολή στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητ(ρι)ών.

 

Απαιτούμε ΚΑΝΕΝΑ κόψιμο στα αιτήματα της ΠΣ. Η παράλληλη στήριξη δίνεται ένας-προς-έναν εκπαιδευτικό και παιδί και οποιοσδήποτε άλλος τρόπος τοποθέτησης των εκπαιδευτικών είναι ευθεία βολή στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητ(ρι)ών.

 

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 4/9 13:30 στην Διεύθυνση Ά Αθήνας ( Χίου 16-18 )

Δεν θα επιτρέψουμε τη σφαγή σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς