Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Το Δ.Σ. του Α΄ Συλλόγου Αθηνών ΠΕ καταδικάζουμε για ακόμα μία φορά την, καταφανώς πια, συνδικαλιστική δίωξη της εκπαιδευτικού Ελένης Παπασταύρου, η υπόθεση της οποίας συνεχίζεται αφού το πόρισμα της ΕΔΕ προτείνει την πειθαρχική δίωξή της και η ίδια καλείται σε γραπτή απολογία τις επόμενες μέρες.

Πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό διοικητικής αυθαιρεσίας, αυταρχισμού και τρομοκράτησης συναδέλφων που έρχεται να προστεθεί στα πάρα πολλά άλλα τέτοιου είδους που έχουν  καταγγελθεί και από άλλους εκπαιδευτικούς συλλόγους πανελλαδικά εις βάρος εκπαιδευτικών οι οποίοι τάσσονται με τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών τους οργάνων και με το συμφέρον του κλάδου.

Η εκπαιδευτικός δεν έκανε τίποτα άλλο από το να υπερασπιστεί στο Σύλλογο Διδασκόντων της τις ειλημμένες αποφάσεις του Συλλόγου της, οι οποίες εναρμονίζονταν με τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου, τόσο της ΔΟΕ όσο και του Συλλόγου ΠΕ Ηρακλείου, ενάντια στη συστηματική και αυθαίρετη προσπάθεια της Διευθύντριας του σχολείου να τις ανατρέπει μονομερώς.

Η δίωξη της εκπαιδευτικού προχώρησε παρά την αντίθεση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δ. Θεοτοκόπουλος», τον ίδιο τον Σύλλογο Διδασκόντων του 14ου Δημοτικού Σχολείου που υπηρετεί και η ίδια, εργατικών σωματείων και φορέων αλλά και δεκάδων ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ σε όλη την Ελλάδα.

Δεν είναι τυχαίο ότι η εκπαιδευτικός πρωτοστατεί στην οργάνωση των αγώνων ενάντια στην περαιτέρω υποβάθμιση, υποχρηματοδότηση των σχολείων, ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών. Η δίωξή της γίνεται ακριβώς την περίοδο που συζητιέται και θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο Γεωργιάδη, το οποίο συμπληρώνοντας τον νόμο Χατζηδάκη εντείνει τις συνδικαλιστικές διώξεις και μετατρέπει σε ποινικό αδίκημα το δικαίωμα στην περιφρούρηση της απεργίας και προβλέπει μέχρι και ποινή φυλάκισης!

Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι η κορυφή του παγόβουνου μιας απαράδεκτης προσπάθειας της κυβέρνησης, του ΥΠΑΙΘ και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, με σκοπό τη φίμωση, τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό των εκπαιδευτικών για να μην απαντήσουν αγωνιστικά και οργανωμένα στην επίθεση που δέχονται στα δικαιώματά τους και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.  Για να μην  αμφισβητείται η πολιτική της παιδείας των πολλών ταχυτήτων και της ημιμάθειας, το σχολείο της «αξιολόγησης», της κατηγοριοποίησης και της ταξικής διαφοροποίησης, που διαμόρφωσαν οι αντιδραστικές νομοθετικές ρυθμίσεις όλων των κυβερνήσεων.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!!

Το Δ.Σ. του Α΄ Συλλόγου Αθηνών ΠΕ

  • Απαιτούμε να σταματήσει κάθε πειθαρχική δίωξη εις βάρος της συναδέλφου Ελένης Παπασταύρου!
  • Καλούμε τη ΔΟΕ να συνδράμει στη στήριξη της συναδέλφου με όλα τα μέσα!

Στηρίζουμε την κινητοποίηση την ημέρα κατάθεσης της απολογίας από τη συνάδελφο.

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης                         Σπύρος Ντελέζος