Α΄ Σύλλογος Αθηνών: 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Όλοι και όλες στην κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘΑ την Πέμπτη 28/9 στις 14:00

  • Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές διεκδικούμε εδώ και τώρα κάλυψη όλων των πραγματικών κενών στα σχολεία
  • Δε θα περάσει η μεθόδευση του Υπουργείου Παιδείας να «εξαφανίσει» τις εκπαιδευτικές ανάγκες.
  • Να καλυφθούν όλα τα κενά στην παράλληλη στήριξη
  • Δε θα μπουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών στον «κόφτη» του Υπουργείου.
  • Να διορθωθούν άμεσα τα λάθη στους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ
  • Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών. Μονιμοποίηση τώρα όλων των νεοδιόριστων

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η κατάσταση με τα κενά των εκπαιδευτικών είναι οριακή! Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας από το καλοκαίρι και ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες, προσπαθούσε να φτιάξει μια πλαστή εικόνα όσον αφορά τη στελέχωση των σχολείων. Θυμίζουμε πως πέρσι δούλεψαν πάνω από 47.000 αναπληρωτές και φέτος προσλήφθηκαν στην πρώτη φάση 28.353. Δηλαδή η σχολική χρονιά ξεκίνησε ήδη με 20.000 κενά αφού οι διορισμοί που έγιναν καλύπτουν οριακά τις συνταξιοδοτήσεις!

Αυτή τη στιγμή το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να «κόψει» προσλήψεις αναπληρωτών «κόβοντας» τη μόρφωση των παιδιών!

  • Χωρίς καμία ντροπή επιτίθενται στα παιδιά με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Μειώνουν πάνω από το 60% τις προσλήψεις σε παράλληλες στηρίξεις, αλλάζουν με το έτσι θέλω και τη βοήθεια κάποιων Σχολικών Συμβούλων τη φύση της παράλληλης στήριξης και με πραξικοπηματικό τρόπο ζητάνε να παρακάμπτονται οι γνωματεύσεις των ΚΕΔΑΣΥ.
  • Συγχωνεύουν τμήματα και σχολεία αφού πρώτα τα έχουν «υποβαθμίσει» σε υποδομές, εκπαιδευτικούς, κλπ.
  • Δημιουργούν τμήματα των 25 και πλέον παιδιών και όπου αυτό δεν είναι δυνατόν μετακινούν παιδιά σε όμορα σχολεία ώστε τα τμήματα να μη «σπάσουν».
  • Δίνουν οδηγίες να καλύπτονται τα κενά «εκ των εν όντων», το ολοήμερο υπολειτουργεί, ενώ φτάνουν σε σημείο να αναγκάζουν εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης να αναλαμβάνουν τμήμα.
  • Εμφανίζουν ως υπαίτιους τους γονείς για τάχα «πλασματικά» κενά γιατί όπως υποστηρίζουν γράφουν αφειδώς τα παιδιά τους στο ολοήμερο.

Την ίδια στιγμή πολλές εκατοντάδες συνάδελφοι και συναδέλφισσες βρέθηκαν  στο έλεος των λαθών του συστήματος με αποτέλεσμα να μην εργάζονται μέχρι σήμερα

Ενώ χιλιάδες εκπαιδευτικοί που έχουν διοριστεί τις χρονιές 2020-2021-2022 και έχουν ολοκληρώσει την, από τον νόμο, διετία δόκιμης περιόδου, δεν έχουν ακόμα μονιμοποιηθεί εξαιτίας της επιδίωξης του ΥΠΑΙΘΑ να κατισχύσει την ατομική αξιολόγηση

 

Φτάνει πια! Δεν μπορείτε να παίζετε με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που στηρίζουν τόσα χρόνια τη λειτουργία των σχολείων.

Τα τραγικά κενά τα δημιουργεί η πολιτική περικοπών των κυβερνήσεων που προωθούν την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου με ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς, ενώ οι όποιοι διορισμοί γίνονται για να καλύπτονται ίσα ίσα οι συνταξιοδοτήσεις!

Το Δ.Σ. κηρύσσει στάση εργασίας 13:15 με 17:00 για το ολοήμερο ώστε να συμμετέχουν μαζικά οι συνάδελφοι στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας. Με το παρόν ενημερώνεται και η Α΄ Διεύθυνση Αθήνας

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Να γίνει άμεσα η Β’ Φάση πρόσληψης αναπληρωτών για κάλυψη όλων των πραγματικών κενών! Να μην οδηγηθεί στην απόλυση και ανεργία κανένας/μια συνάδελφος/ισσα
  • Στελέχωση όλων των τμημάτων ένταξης, κάθε μαθητής που χρίζει παράλληλης στήριξης να την έχει με βάση τις γνωματεύσεις.
  • Κάλυψη όλων των κενών ειδικοτήτων. Οργανικές θέσεις για όλες τις υπάρχουσες ειδικότητες σε όλα τα σχολεία
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία, άμεση πραγματοποίηση του συνόλου των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση. Κατάργηση του νόμου 4589/2019 Καμία σκέψη για γραπτό διαγωνισμό Α.Σ.Ε.Π. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών. Άμεσος διορισμός/Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση ΤΩΡΑ αποκλειστικά με το πτυχίο και την προϋπηρεσία.
  • Καλούμε το ΥΠΑΙΘΑ και τον ΑΣΕΠ, να προχωρήσουν στην άμεση λήψη όλων  των αναγκαίων μέτρων προκειμένου, με ενιαίο τρόπο, να λυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει στον ΟΠΣΥΔ, να δώσουν εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν στην αντιμετώπισή τους και να ανακοινοποιήσουν τους πίνακες με διόρθωση λαθών,  κάτι που έχει γίνει, άλλωστε, και στο παρελθόν.
  • Να μονιμοποιηθούν άμεσα όλοι οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί.

Καλούμε την ΟΛΜΕ και τους γονεϊκούς φορείς να συνδιοργανώσουμε την κινητοποίηση της 28ης Σεπτέμβρη.

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους και ιδιαίτερα όσους/ες είναι ακόμη άνεργοι, να συμμετέχουν μαζικά.

Αποφασιστικά και δυναμικά υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των μαθητών και των εκπαιδευτικών

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης                         Σπύρος Ντελέζος