Σημαντική νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος : τοποθετήθηκαν όλοι-ες οι συνάδελφοι στην Α΄ Αθήνας !

Το ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας ολοκλήρωσε σήμερα τις τοποθετήσεις όλων ανεξαιρέτως των δασκάλων σε σχολεία της διεύθυνσης. Η επιδίωξη των μηχανισμών του υπουργείου να μετακινήσουν υποχρεωτικά 100 δασκάλους σε άλλες διευθύνσεις αναχαιτίσθηκε, όπως και οι προσπάθειες για συμπτύξεις τμημάτων. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί αναμφίβολα μια σημαντική νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος και είναι αποτέλεσμα της πολυήμερης κινητοποίησης των Συλλόγων Π.Ε. και των εκπαιδευτικών από την προηγούμενη Τρίτη μέχρι σήμερα Κυριακή 9/9, στο χώρο του ΠΥΣΠΕ. Κινητοποίηση που είχε μαζικό, κινηματικό και μαχητικό χαρακτήρα και κορυφώθηκε με την κατάληψη της Παρασκευής.

Η νίκη αυτή, στους δύσκολους καιρούς της κρίσης, του μνημονίου και της αδιάκοπης επίθεσης συγκυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ στα δικαιώματά μας, στέλνει το μήνυμα ότι η συλλογικότητα, ο αγώνας, η αντίσταση, η αλληλεγγύη και η αξιοπρέπεια μπορούν να έχουν άμεσα αποτελέσματα στις ζωές των εργαζομένων. Στέλνει ακόμα το μήνυμα ότι οι μάχες δεν κερδίζονται με αντιπαράθεση δι’ αντιπροσώπων αλλά με τη μαζική, ζωντανή και διαρκή συμμετοχή των εκπαιδευτικών/εργαζομένων της βάσης.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς σε συνεχή επαγρύπνηση για τα ζητήματα των τοποθετήσεων, των συμπτύξεων και συνολικά των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Καλούμε επίσης τους συναδέλφους που τοποθετήθηκαν, να ελέγξουν την τοποθέτησή τους, διεκδικώντας και τη δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί πρόβλημα να προχωρήσουν σε ενστάσεις και να ενημερώσουν τους Συλλόγους τους.

 Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Α΄ ΑΘΗΝΩΝ», «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», «Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ»