Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Συγκέντρωση χρημάτων για αλληλεγγύη στη Θεσσαλία

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Οι πλημμύρες στη Θεσσαλία, οι απώλειες ανθρώπινων ζωών, η εκτεταμένη καταστροφή της φύσης, οι ανυπολόγιστες ζημιές σε κατοικίες, υποδομές, καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες, ακόμη και η απίστευτη έκταση της συμφοράς, δεν ήταν μια μεγάλη ατυχία, αλλά αποτέλεσμα της πολύχρονης κρατικής και κυβερνητικής αδιαφορίας. Τις συνέπειες, αλλά και την κρατική αδιαφορία, βιώνουν ήδη με οδυνηρό τρόπο οι κάτοικοι της περιοχής.

Σχολεία, γυμναστήρια, ξενοδοχεία, ακόμα και στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων (Κουτσόχερο) χρησιμοποιούνται για να στεγάσουν τους πλημμυροπαθείς, ενώ δεκάδες σχολικά κτίρια είναι πλέον ακατάλληλα για χρήση.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, το ΔΣ του Συλλόγου αποφάσισε να οργανώσει καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα:

  1. Το Δ.Σ. θα συμβάλλει με το ποσό των 300 ευρώ.
  2. Καλούμε τους συναδέλφους σε κάθε σχολική μονάδα να συγκεντρώσουν (για παράδειγμα με ένα κουτί αλληλεγγύης) όσα χρήματα επιθυμεί να συνεισφέρει κάθε εκπαιδευτικός και σε συνεννόηση με τα μέλη του ΔΣ που ενημερώνουν κάθε σχολείο και την ταμία του Συλλόγου (Άντα Παραφόρου, τηλ. 6974021731) να τα αποδώσουν στον Σύλλογο λαμβάνοντας τη σχετική απόδειξη που θα αναρτήσουν στον πίνακα ανακοινώσεων ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια σε όλη τη διαδικασία. Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 17 Οκτωβρίου.
  3. Το συνολικό ποσό θα ανακοινωθεί από το Δ.Σ. και θα κατατεθεί στους Συλλόγους ΠΕ της Θεσσαλίας.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, η συλλογικότητα η δύναμή μας.

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης                         Σπύρος Ντελέζος