Εξελίξεις σε σχέση με τις τοποθετήσεις στην Α΄ Αθήνας – Δελτίο τύπου των Συλλόγων Π.Ε.

Μετά την πραξικοπηματική παρέμβαση του περιφερειακού διευθυντή στο ΠΥΣΠΕ, μπλοκαρίστηκαν σήμερα το πρωί οι διαδικασίες ανακοίνωσης των τοποθετήσεων. Η αντίδραση του εκπαιδευτικού κινήματος ήταν άμεση. Κινητοποίηση εκατοντάδων εκπαιδευτικών στην Περιφερειακή Διεύθυνση και κατάληψη του χώρου.

Αργά το απόγευμα και ενώ η συγκέντρωση στο ΑΠΥΣΠΕ συνεχιζόταν και αποφασιζόταν η αγωνιστική κλιμάκωση για τις επόμενες ώρες και ημέρες, το υπουργείο υποχώρησε και δεσμεύτηκε για την τοποθέτηση όλων των εκπαιδευτικών της Α΄ Αθήνας.

Συνάδελφοι βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση, ενημερωνόμαστε διαρκώς και αναμένουμε τη δημοσιοποίηση των τοποθετήσεων από το ΠΥΣΠΕ για να εξασφαλίσουμε την τελική νίκη αυτής της αγωνιστικής διεκδίκησης που κλείνει μια εβδομάδα πλέον.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Π.Ε. ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΠΥΣΠΕ

 

Δευτέρα 10/9

Με νίκη έληξε η κατάληψη του ΑΠΥΣΠΕ Αττικής.

Καμιά μετακίνηση εκπαιδευτικού από την Α΄Αθήνας.

Οι τοποθετήσεις θα ανακοινωθούν κανονικά μέχρι σήμερα το βράδυ.

 

 Η άμεση αντίδραση των εκπαιδευτικών και των συλλόγων τους με καθημερινές παραστάσεις διαμαρτυρίας, καταλήψεις και με κορύφωση την κατάληψη του Α’ ΠΥΣΠΕ την Παρασκευή και την κατάληψη σήμερα Δευτέρα της περιφερειακής διεύθυνσης Αττικής ανέτρεψε τα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας και του περιφερειακού διευθυντή Κουμέντου για ανάκληση των τοποθετήσεων και μετακίνηση 100 εκπαιδευτικών σε άλλα ΠΥΣΠΕ.

  Είναι πλέον φανερό. Μόνο η καθημερινή ετοιμότητα και οι συλλογικοί αποφασιστικοί και μαζικοί αγώνες μπορούν να προστατεύσουν και να νικήσουν.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς σε επαγρύπνηση για το συγκεκριμένο ζήτημα μέχρι τη δημόσια ανακοίνωση των τοποθετήσεων.

Οι σύλλογοι εκπ/κών Π.Ε.

«Α’ Αθηνών», «Αριστοτέλης», «Παρθενώνας»