Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Καταγγέλλουμε την «πανευρωπαϊκή συνάντηση φασιστών» την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου στο Ν. Ηράκλειο

Αντιφασιστική Συγκέντρωση, 1/11, 18:00, ΗΣΑΠ Ν. Ηρακλείου

Καταγγέλλουμε την  «πανευρωπαϊκή συνάντηση φασιστών» την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου στο Ν. Ηράκλειο

Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον

καινούριο τάχα κάτι να μας φέρει

 

Το Δ.Σ. του Α΄ Συλλόγου Αθηνών καταγγέλλει την «πανευρωπαϊκή συνάντηση φασιστών» που προγραμματίζεται για την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου στο Ν. Ηράκλειο και καλεί την ίδια ημέρα σε αντιφασιστική συγκέντρωση, στις 18:00 στον ΗΣΑΠ Ν. Ηρακλείου.

Σήμερα, 10 χρόνια μετά από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και ενώ οι δίκες συνεχίζονται, το κράτος χρησιμοποιεί όλα τα μέσα καταστολής σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις εργαζομένων, συνταξιούχων, εκπαιδευτικών, μαθητών που διεκδικούν τα δικαιώματα τους ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει και συγκαλύπτει την ανεξέλεγκτη δράση των φασιστών. Το είδαμε με την ανεμπόδιστη κάθοδο των ναζί από τα βόρεια σύνορα της χώρας μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια όπου προχώρησαν στη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, όπως το είχαμε δει και στο παρελθόν σε όλες τις δολοφονικές και εγκληματικές δράσεις της Χρυσής Αυγής. Η έμπρακτη καταδίκη του φασισμού και του συστήματος που τον γεννά είναι μονόδρομος, είναι έντιμη στάση, είναι πολιτική επιλογή, δίνεται σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο και δεν μπορεί να περιμένει.

Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν

και χάνονται βαθιά στα περασμένα.

Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν,

μα όχι και το μίσος του για μένα.

Η εγκληματική φύση και δράση των φασιστών είναι ξεκάθαρη. Παρόλα αυτά  η κυβέρνηση προκλητικά τους αφήνει να δράσουν ανεξέλεγκτοι και να οργανώνουν αυτήν την «παρασύναξη».

Είναι πρόκληση στην περιοχή του αιματοβαμμένου μπλόκου της Καλογρέζας, όπου 22 παλικάρια έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα ενάντια στους ναζί κατακτητές και τους ντόπιους ταγματασφαλίτες, στο Ν. Ηράκλειο όπου η Ηλέκτρα Αποστόλου πέρασε πολλά χρόνια της ζωής και του αγώνα και που βασανίστηκε και εκτελέστηκε από τους κατακτητές, να έρχονται σήμερα οι απόγονοι των Ναζί και να καλούν σε συγκέντρωση! Τους προειδοποιούμε: Να μην τολμήσουν να εμφανιστούν σε αυτές τις περιοχές γιατί εδώ είναι ο τόπος της αντίστασης και της προσφυγιάς, του αγώνα και της θυσίας!

Ο φασισμός επιχειρεί να κερδίσει το λαό και τη νεολαία με δημαγωγικό τρόπο, επικαλείται τις πιο καυτές τους ανάγκες. Όμως, όποια μάσκα κι αν φορέσει, ο φασισμός είναι η πιο βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους, χρηματοδοτείται και υποστηρίζεται αδρά από τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και αποτελεί την πιο επιθετική εμπροσθοφυλακή τους.

Ο φασισμός νικιέται στο δρόμο και στις γειτονιές κι έχουμε πάλι πολλή δουλειά. Όμως θα μας βρουν και πάλι μπροστά τους: να υπερασπιζόμαστε τα προσφυγόπουλα όπως οι δασκάλες στο Πέραμα που όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στις φασιστικές συμμορίες. Θα μας βρουν και πάλι μπροστά τους, δίπλα στη μάνα του Παύλου Φύσσα, μπροστά σε κάθε αντιφασιστικό αγώνα.

 

Το φασισμό βαθιά κατάλαβε τον

δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης                         Σπύρος Ντελέζος