Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Πρόσκληση στον μεγάλο περίπατο στα νηπιαγωγεία του Ζωγράφου: Να λυθεί επιτέλους το κτιριακό πρόβλημα!

 

Κυριακή 12/11 στις 11πμ, αφετηρία: 8ο – 14ο Νηπιαγωγεία Ζωγράφου, 28ης Οκτωβρίου 6

οι είσοδοι του 8ου-14ου Νηπιαγωγείου Ζωγράφου, δεξιά και αριστερά της εισόδου πολυκατοικίας και το “προαύλιο” στην είσοδο της πολυκατοικίας!

Αγαπητοί γονείς και συνάδελφοι

Τα προβλήματα που ζουν συνολικά οι νηπιαγωγοί σε όλη την χώρα έχουν οξυνθεί σε απίστευτο βαθμό τα τελευταία χρόνια. Ένα εξοντωτικό ωράριο ( ίσως απ’ τα μεγαλύτερα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο), η απαράδεκτη με σύγχρονους παιδαγωγικούς όρους αναλογία εκπαιδευτικού προς παιδιά (1/25), οι ελλείψεις σε συναδέλφισσες ειδικής αγωγής για την στήριξη του κάθε τμήματος, απίστευτη γραφειοκρατία, οι πιέσεις που δεχόμαστε από τις διαρκείς απόπειρες του Υπουργείου να εφαρμόσει τον πειθαρχικό μηχανισμό της αξιολόγησης, χαμηλοί μισθοί σε μια θάλασσα ακρίβειας, τόσο όπου πολλές/οι δεν μπορούν καν να ικανοποιήσουν και τις στοιχειώδεις ανάγκες τους. Αν σε αυτά τα προβλήματα προσθέσουμε και τους εντελώς ακατάλληλους χώρους εργασίας, τότε κατανοούμε εύκολα την εκρηκτική κατάσταση που ζούμε οι νηπιαγωγοί σε περιοχές όπως ο Δήμος Ζωγράφου.

Οι κτιριακές υποδομές των νηπιαγωγείων είναι άθλιες. Κοντέινερ ελαφρού τύπου παντού, άλλα νηπιαγωγεία στεγάζονται στις εισόδους πολυκατοικιών και σε αίθουσες δημοτικών σχολείων. Χώροι παντελώς ακατάλληλοι. Η κατάσταση πια δεν πάει άλλο, ιδιαίτερα τώρα που εφαρμόζουμε την διετή υποχρεωτική φοίτηση.

Την Κυριακή 12/11 στις 11πμ στου Ζωγράφου διοργανώνουμε αυτή την πρωτότυπη διαμαρτυρία και ενημέρωση, έναν περίπατο σε χαρακτηριστικά νηπιαγωγεία στου Ζωγράφου, να περπατήσουμε στις διαδρομές που κάνουμε παιδιά και εκπαιδευτικοί και να γίνουν ευρύτερα γνωστά τα κτιριακά προβλήματα που υπάρχουν στον Δήμο Ζωγράφου.

Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ, την Ένωση Γονέων Ζωγράφου, την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, καθώς και τα μέλη του Συλλόγου μας να συμμετέχουν και να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία.

Είναι ένα στοίχημα για το μέλλον, για την ίδια την κοινωνία να δώσει επιτέλους στα νηπιαγωγεία την αξία που τους αναλογεί.

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης                         Σπύρος Ντελέζος