Τετάρτη 29/11, 18:30, Τακτική ΓΣ του Συλλόγου, 8ο-106ο Δ.Σχ. Αθηνών – Πέμπτη 30/11, 9.30 – 18.30, εκλογές για το νέο Δ.Σ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Τετάρτη 29/11, στις 18:30, θα πραγματοποιηθεί η Τακτική εκλογοαπολογιστική ΓΣ του Συλλόγου, στην αίθουσα εκδηλώσεων των 8ου-106ου Δ.Σχ. Αθηνών.

Την Πέμπτη 30/11, από τις 9.30 έως τις 18.30, θα πραγματοποιηθούν εκλογές για το νέο Δ.Σ.

Η προθεσμία για την υποβολή των ψηφοδελτίων λήγει την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, στις 24.00 στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συλλόγου.

Οι αρχαιρεσίες θα πραγματοποιηθούν :

α) Για τα σχολεία των Αμπελοκήπων, τα σχολεία των Νοσοκομείων, το 1ο ΚΕΔΑΣΥ και τα Πειραματικά, στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών, Δημ. Σούτσου 46, Αθήνα

β) Για τα σχολεία του Ζωγράφου, στον δημοτικό κινηματογράφο ΑΛΕΚΑ, 3ης Ορεινής Ταξιαρχίας, Ζωγράφου

Επομένως, οι συνάδελφοι θα κατανεμηθούν στις καταστάσεις με κριτήριο το σχολείο βάσης τους.

Για τη συμμετοχή στις εκλογές απαραίτητη είναι η αστυνομική ταυτότητα.

Επισημαίνουμε ότι η Διεύθυνση Εκπαίδευσης (με άνωθεν εντολές του Υπουργείου Παιδείας) δεν έδωσε άδεια ούτε για τη ΓΣ ούτε για τις εκλογές (για την ακρίβεια δεν απάντησε καν στο αίτημα που από 1ης Νοεμβρίου καταθέσαμε) κάτι που αποτελεί μία ακόμα απόδειξη ότι κεντρικός στόχος της κυβέρνησης σε αυτή την περίοδο είναι η χειραγώγηση και η διάλυση των συνδικάτων με κεντρικό εργαλείο τον αντεργατικό ν. Χατζηδάκη.

Απευθύνουμε έκκληση σε όλες και όλους τους συναδέλφους, να εκτιμήσουν την κρισιμότητα της περιόδου και να συμμετάσχουν μαζικά στη Γενική μας Συνέλευση και τις εκλογές υποστηρίζοντας έμπρακτα την υπεράσπιση του σωματείου μας.

Τα σχολεία-εκλογικά τμήματα έχουν επιλεγεί με κριτήριο τη γεωγραφική διασπορά τους, έτσι ώστε να μπορούν οι συνάδελφοι, σε μικρό χρονικό διάστημα, από το σχολείο τους, να φτάσουν μέχρι το εκλογικό τμήμα.

Απευθύνουμε έκκληση στους/στις συναδέλφους, να αξιοποιήσουν τα κενά τους ή να προσέλθουν νωρίτερα όσοι σχολάνε πιο νωρίς για να ψηφίσουν, όπως επίσης και όσους/ες μένουν κοντά στα εκλογικά τμήματα να προτιμήσουν απογευματινές ώρες έτσι ώστε κατά τη διάρκεια του σχολάσματος (13.15) να προσέλθουν μόνο οι συνάδελφοι που μένουν μακριά. Με στόχο και πάλι να αποφευχθεί η αναμονή στα εκλογικά τμήματα.

Διευκρινίσεις για τη Γενική Συνέλευση και τις αρχαιρεσίες

Οι συνάδελφοι – μέλη του Συλλόγου μας, που υπηρετούν σε σχολεία του Συλλόγου αλλά και σε σχολεία άλλων Συλλόγων έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν να είναι μέλη του Συλλόγου μας και να συμμετέχουν στις διαδικασίες. Ομοίως, οι συνάδελφοι μέλη του Συλλόγου μας που έχουν οργανική στο Σύλλογό μας και υπηρετούν τη φετινή χρονιά σε σχολεία άλλων Συλλόγων έχουν το ίδιο δικαίωμα. Αυτές οι κατηγορίες συναδέλφων θα πρέπει να επιλέξουν το Σύλλογο που θα συμμετέχουν για τη φετινή συνδικαλιστική χρονιά – η επιλογή τους δεσμεύει και για τις εκλογές του Ιουνίου για την εκλογή αντιπροσώπων στη ΔΟΕ. Οι συνάδελφοι που υπηρετούν σε σχολεία ευθύνης μας και έχουν αποσπασθεί από τη β΄θμια εκπαίδευση, έχουν το δικαίωμα να παραμείνουν μέλη των ΕΛΜΕ τους. Έχουν το δικαίωμα ωστόσο, εάν το επιθυμούν, να  εγγραφούν στο Σύλλογό μας για τη φετινή συνδικαλιστική χρονιά 2023 – 24. Είναι αυτονόητο ότι σε αυτή την περίπτωση πρέπει να διαγραφούν από την ΕΛΜΕ τους και να πληρώσουν συνδρομή στο Σύλλογό μας  για να είναι ταμειακά εντάξει και να έχουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Σημειώνουμε ότι ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με τους όμορους Συλλόγους και ΕΛΜΕ θα προχωρήσει σε διασταύρωση των στοιχείων από τους εκλογικούς καταλόγους για να αποφευχθούν περιπτώσεις διπλοψηφιών. Επίσης, συνάδελφοι που θα επιλέξουν να συμμετέχουν σε άλλο σωματείο στις παρούσες εκλογές θα πρέπει να συμμετέχουν εκεί και στις εκλογές αντιπροσώπων του Ιουνίου.

Στη Γενική Συνέλευση δεν θα κληθούν και δεν θα δοθεί ο λόγος σε μέλη ΔΟΕ, ΑΔΕΔΥ, ΙΠΕΜ – ΔΟΕ, αιρετούς, που δεν είναι μέλη του Συλλόγου μας. Η Γενική Συνέλευση είναι άλλωστε εκλογοαπολογιστική, εκλέγεται ΔΣ και ΕΕ για την επόμενη διετία και πρόγραμμα δράσης για την επόμενη χρονιά.

Για να συμμετέχουν στις εκλογές οι συνάδελφοι/ισσες θα πρέπει να είναι οικονομικά τακτοποιημένοι/ες. Οι μόνιμοι/ες συνάδελφοι που δεν επιθυμούν να είναι μέλη του Συλλόγου μας θα πρέπει να απαντήσουν αρνητικά στο ηλεκτρονικό μήνυμα που έχει σταλεί ήδη στα σχολεία. Σε κάθε περίπτωση, εάν δεν απαντήσουν αρνητικά και επιπλέον, συμμετέχουν στις εκλογές της 30ης Νοέμβρη, η συνδρομή τους θα παρακρατηθεί. Οι αναπληρωτές, με βάση πάγιες αποφάσεις του Συλλόγου και της ΔΟΕ, πληρώνουν μειωμένη συνδρομή (15 ευρώ) έως και τη Γ.Σ. του Ιουνίου. Οι Αναπληρωτές Μειωμένου Ωραρίου, πληρώνουν μειωμένη συνδρομή (10 ευρώ).  Οι αναπληρωτές/αναπληρώτριες θα πρέπει έως και την ημέρα των εκλογών να πληρώσουν τη συνδρομή τους. Η συνδρομή για τη συνδικαλιστική χρονιά 2023 – 2024 ανέρχεται στα 27 €. Επισημαίνουμε ότι τα 22 από τα 27€ είναι το τμήμα της συνδρομής που οφείλουμε να καταθέσουμε στη ΔΟΕ για κάθε μέλος μας – διαφορετικά δεν γινόμαστε δεκτοί στις διαδικασίες της Ομοσπονδίας – και μόνο τα 5 € μένουν στο ταμείο του Συλλόγου μας.

Η συνδρομή της νέας συνδικαλιστικής χρονιάς 2023– 24 θα κρατηθεί από την ενιαία αρχή πληρωμών την άνοιξη του 2024. Είναι προφανές ότι η ψήφος στις εκλογές για το ΔΣ δεσμεύει τους συναδέλφους να πληρώσουν τη συνδρομή τους.  Όποιος–α συνάδελφος δεν επιθυμεί να είναι μέλος του Συλλόγου μπορεί να το δηλώσει. Είναι αυτονόητο ότι, αν κάποιος–α συνάδελφος που υπηρετούσε τη συνδικαλιστική χρονιά 2022- 2023 στα σχολεία ευθύνης μας, ζήτησε τη διαγραφή του και/ή δεν πλήρωσε την περσινή συνδρομή του, θα πρέπει τώρα να επανεγγραφεί και να την πληρώσει έως και την ημέρα της ψηφοφορίας για να είναι ταμειακά εντάξει και να έχει δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Οι συνάδελφοι που μισθοδοτούνται από άλλες Διευθύνσεις για να μην πληρώσουν δεύτερη φορά τη συνδρομή τους στην περιοχή που διατηρούν την οργανική τους θέση, σκόπιμο θα ήταν να ενημερώσουν – ακόμα και γραπτά εάν απαιτείται – τον εκκαθαριστή τους και το Σύλλογο Π.Ε. της περιοχής, ότι ανήκουν στο Σύλλογό μας και επομένως ζητούν να μην παρακρατηθεί η συνδρομή τους από τη μισθοδοσία τους. Ακολούθως, θα πρέπει να πληρώσουν τη συνδρομή τους για την τρέχουσα συνδικαλιστική χρονιά στον ταμία του Συλλόγου μας έως και τη Γ.Σ. του Ιουνίου. Με την ίδια διαδικασία θα πληρώσουν τη συνδρομή τους οι συνάδελφοι του ΚΕΔΑΣΥ που δεν μισθοδοτούνται από την ενιαία αρχή πληρωμών.

Οι συνάδελφοι του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού (ΕΕΠ) έχουν το δικαίωμα, με βάση παλαιότερη απόφασή μας, να εγγραφούν στο Σύλλογό μας και να πάρουν μέρος στη Γενική Συνέλευση και τις αρχαιρεσίες με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις που έχουν και τα υπόλοιπα μέλη, αρκεί να μην είναι μέλη της ΠΟΣΕΕΠΕΑ. (Δεν μπορούν ωστόσο να ψηφίσουν για τις εκλογές αντιπροσώπων της ΔΟΕ). Για αυτούς τους λόγους, οι εν λόγω συνάδελφοι πληρώνουν μειωμένη συνδρομή (15 ευρώ).

Οι συνάδελφοι ειδικοτήτων που υπηρετούν και σε σχολεία των Αμπελοκήπων και σε σχολεία του Ζωγράφου πρέπει να ανατρέξουν στις εκλογικές καταστάσεις για να ενημερωθούν για το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν.

Πρόγραμμα της Γ.Σ.

Α. Εκλογή προεδρείου και εφορευτικών επιτροπών

Β. Οικονομικός απολογισμός του Διοικητικού Συμβουλίου – ψηφοφορία για την έγκρισή του

Γ. Απολογισμός πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου

Δ. Τοποθετήσεις για τα πεπραγμένα του Δ.Σ., το διεκδικητικό πλαίσιο, το πρόγραμμα δράσης του Συλλόγου και προτάσεις για τις συνδικαλιστική χρονιά 2023 -24 κατάθεση ψηφισμάτων

Ε. Το Δ.Σ. (κατά πλειοψηφία) θέτει στη Γ.Σ. το θέμα διαγραφές μελών στο πνεύμα της απόφασης της 83ης Γ.Σ. της ΔΟΕ «Σχετικά με την αποτροπή εφαρμογής της αξιολόγησης» πάντα μέσα στα πλαίσια του καταστατικού

ΣΤ. Δευτερολογία του προέδρου του Δ.Σ.

Ζ. Ψηφοφορίες για τα πεπραγμένα του Δ.Σ., τις προτάσεις για τη νέα συνδικαλιστική χρονιά και τα ψηφίσματα.

Ο πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας
Δημήτρης Μαριόλης               Σπύρος Ντελέζος