Ανακοίνωση γονέων και κηδεμόνων για το ατύχημα της αναπληρώτριας νηπιαγωγού που έσπασε το πόδι της

Ανακοίνωση γονέων και κηδεμόνων 4ου Νηπιαγωγείου Ζωγράφου

Την Δευτέρα 27/11 μάθαμε ότι η νηπιαγωγός του τμήματος μας, που βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια, θα τεθεί σε καθεστώς περικοπής της μισθοδοσίας και της προϋπηρεσίας της. Η νηπιαγωγός βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια από τις 13/11, επειδή έσπασε το πόδι της, κατά τη διάρκεια της επιτέλεσης των καθηκόντων της στο τμήμα των παιδιών μας. Αν και δηλώθηκε ως εργατικό ατύχημα, ως όφειλε, πλέον βρίσκεται υπό καθεστώς τρομοκράτησης μιας και ως αναπληρώτρια δεν δικαιούται πάνω από 15 μέρες αναρρωτική άδεια. Από τη στιγμή που η νηπιαγωγός είναι αδύνατο να επιστρέψει στη δουλειά της είναι ανεπίτρεπτο να τίθεται το ζήτημα της ανάρρωσης της με εκβιαστικούς όρους. Η εκπαιδευτικός, ως εργαζόμενη, που έχει αναλάβει την διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας, δεν γίνεται να βρίσκεται μπροστά σε αυτή την απειλή!
Σε ένα σχολείο που οι κτιριακές του υποδομές είναι ακατάλληλες, θεωρούμε πως είμαστε τυχεροί που κάποιο από τα παιδιά μας δεν είχε κάποιο παρόμοιο ατύχημα!
Οι γονείς και κηδεμόνες του τμήματος, που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, δηλώνουμε πως δεν θα δεχτούμε να γίνει καμία περικοπή αποδοχών και προϋπηρεσίας για την νηπιαγωγό. Ως γονείς και κηδεμόνες και ως μέλη της κοινωνίας δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτή την εκβιαστική κατάσταση.
Ζητάμε από τη Διεύθυνση του σχολείου, τη δημοτική αρχή, τις δημοτικές παρατάξεις και το Υπουργείο Παιδείας να πάρουν θέση και να προβούν σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για να δικαιωθεί η νηπιαγωγός μας. Δηλώνουμε τη συμπαράσταση μας και θα σταθούμε στο πλευρό της μέχρι να δικαιωθεί. Παράλληλα ζητάμε να παρθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, που απαιτούνται, για να μπορέσει να γίνει το σχολείο μας ασφαλές για όλη την σχολική κοινότητα.

BRAUSHI NAJADA
ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΕΙΡΗΝΗ
ΒΑΝΔΩΡΟΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ
ΓΚΑΡΓΚΑΝΑ ΗΛΙΑΝΑ
ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΑΠΙΤΣΙΝΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΚΑΤΣΑΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΜΙΧΑΙΛΟΒΙΤΣ ΜΙΛΙΤΣΑ
ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ ΝΙΚΗ
ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΑΤΑΛΙΑ
ΠΙΣΤΙΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΠΟΥΠΟΥΝΑΚΗ-ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ
ΠΡΟΚΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
ΣΕΡΤΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ
ΤΡΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΤΕΡΕΖΑ
ΦΙΛΙΠΠΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΧΟΝΔΡΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ