Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Εβδομάδα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό – Δράσεις σε όλα τα σχολεία

Το Δ.Σ του Α΄ Συλλόγου Αθηνών καλεί σε Εβδομάδα Δράσης σε όλα τα σχολεία, ώστε να εκφραστεί η αλληλεγγύη μας στον λαό που δολοφονείται, να καταδικαστούν οι εικόνες από βομβαρδισμένα νοσοκομεία, σχολεία, οι εικόνες νεκρών παιδιών που μας συγκλονίζουν όλους. Να εκφραστεί η απαίτηση να σταματήσει το έγκλημα που συντελείται και εμπλοκή της χώρας μας σε αυτό.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων, την εβδομάδα 11 έως 15 Δεκεμβρίου, να κάνουν υπόθεση δική τους την πάλη ενάντια στον πόλεμο, τον αγώνα για την Ειρήνη, την Αλληλεγγύη για τους λαούς που αγωνίζονται.

Με τα παιδαγωγικά εργαλεία και την τεράστια πείρα που διαθέτουν, να βρουν τους κατάλληλους τρόπους και τα μέσα ώστε να μιλήσουν στους μαθητές και τις μαθήτριες για τον πόλεμο, να δώσουν απαντήσεις στα τεράστια ερωτηματικά τους.

Καλούμε τους/τις συναδέλφους στα σχολεία να συζητήσουν για την οργάνωση της δράσης και τους κατάλληλους τρόπους έκφρασής της.

Να στείλουμε ένα συντονισμένο, ηχηρό μήνυμα Ειρήνης από κάθε σχολείο του Συλλόγου μας!

 

O πρόεδρος                          H Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης                                  Άντα Παραφόρου

 

Όποιος-α συνάδελφος επιθυμεί να συμβάλει με ένα κείμενο, ένα σχέδιο διδασκαλίας, ένα βίντεο, ένα τραγούδι, θα βοηθούσε για τη διαμόρφωση ενός αφιερώματος με υλικό.

 

  1. Κλειστή Ζώνη. Ένα βιντεάκι που διαρκεί 1,5 λεπτό και είναι κατάλληλο για να ανοίξει μια συζήτηση από Γ΄ έως Στ΄ Δημοτικού

 

2.  ΜΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ – ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ για τη Γάζα

 

3. Οι μαθητές-μαθήτριες γράφουν για τη ζωή τους

από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην εκπαίδευση

(κάντε κλικ παρακάτω)

Μονόλογοι απ΄ τη Γάζα – Μαθητές-µαθήτριες γράφουν για τη ζωή τους

 

4. “Ειρήνη” – Η ιστορία ενός παιδιού πρόσφυγα (ένα βίντεο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μικρότερες τάξεις ως έναυσμα για συζήτηση)

 

5. Σπύρος Γραμμένος – Τι με κοιτάς (ένα τραγούδι που μαζί με το βίντεο μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για συζήτηση, συνιστάται για μεγαλύτερες τάξεις)