Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Σχετικά με την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘΑ «Πρόσκληση σε τηλεδιάσκεψη»

Με εγκύκλιό του ΥΠΑΙΘΑ καλούνται Διευθυντές/-ντριες και Προϊσταμένες/-οι Νηπιαγωγείων να συνδεθούν σε τηλεδιάσκεψη το πρωί της Πέμπτης 18 – 1 – 2024 στις 09:30 με θέμα: «Έναρξη διαδικασίας Αξιολόγησης Α2». Στην τηλεδιάσκεψη καλούνται να συμμετάσχουν οι Περιφερειακοί Διευθυντές/-ντριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι Διευθυντές/-ντριες  Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και οι Διευθυντές/ντριες, Προϊστάμενοι/-νες των σχολικών μονάδων της χώρας.

Από την πλευρά μας επισημαίνουμε τα εξής:

  1. Καλούμε τους/τις συναδέλφους διευθυντές/ντριες και προϊσταμένες νηπιαγωγείων να μην συμμετέχουν στη συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη που στόχο έχει να προωθήσει την ατομική αξιολόγηση τη στιγμή που ο κλάδος με ομόφωνες αποφάσεις δίνει μια ιστορική μάχη.
  2. Ενημερώνουμε ότι η συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη σε καμία περίπτωση δεν είναι υποχρεωτική.
  3. Είναι απαράδεκτο να θεωρεί το ΥΠΑΙΘΑ ότι οι προϊστάμενες/οι νηπιαγωγείων και ολιγοθεσίων σχολείων αλλά και οι διευθυντές/ντριες μπορούν να αγνοούν την εκπαιδευτική διαδικασία και τα καθήκοντά τους στη σχολική τους μονάδα προς χάρην μιας τηλεδιάσκεψης για την αξιολόγηση.

O πρόεδρος                          H Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης                                  Άντα Παραφόρου