Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Να σταματήσει τώρα η πειθαρχική δίωξη μελών του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ-Θ

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τις Γενικές Συνελεύσεις

Πρωτοφανής απροκάλυπτη παρέμβαση στις εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες των σωματείων και απόλυτη εφαρμογή του αντισυνδικαλιστικού νόμου Χατζηδάκη, αποτελεί η επιχείρηση πειθαρχικών διώξεων μελών της Ε΄ΕΛΜΕ-Θ  και  του ΔΣ  της για τη στάση τους σε ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  της Ε ΕΛΜΕ-Θ!

Οι πειθαρχικές διώξεις ξεκίνησαν με την  πειθαρχική δίωξη κατά του συναδέλφου Βασίλη Μορέλα που υπηρετεί φέτος σε σχολείο της Ημαθίας, η οποία, όπως εγγράφως του ανακοινώθηκε, «διενεργείται για τη συμπεριφορά του στη ΓΣ της Ε ΕΛΜΕ-Θ στις 4/5/2022 στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης», της οποίας εκείνη την περίοδο ήταν μέλος και συμμετείχε στη ΓΣ. Η ΕΔΕ γίνεται με απόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.

Οι διώξεις συνεχίζονται στη Θεσσαλονίκη και από το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Δυτικής Θεσσαλονίκης κατά τριών μελών του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ (Χρήστου Ζαγανίδη, πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Στεφανίδου Σοφία, ταμίας και Φραντζέσκου Σίσσυ, αντιπρόεδρος).

Μέλη του ΔΣ και μέλη της ΕΛΜΕ διατάσσονται να απολογηθούν για τη στάση τους στη ΓΣ, δηλαδή η απόλυτη εφαρμογή από το κράτος του αντισυνδικαλιστικού νόμου Χατζιδάκη, μάλιστα εφαρμόζεται δια μέσου των Διευθυντών Εκπαίδευσης που με ρόλο διεκπεραιωτών επιχειρούν να του δώσουν νομιμοποιητική υπόσταση.

Καμία πειθαρχική δίωξη στον συνάδελφο Βασίλη Μορέλα και στα μέλη του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ που υπερασπίστηκαν τις αποφάσεις και τις διαδικασίες της ΓΣ και του σωματείου.

Καλούμε τους Διευθυντές Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και Ημαθίας να σταματήσουν τώρα τις πειθαρχικές διώξεις κατά του Βασίλη Μορέλα και μελών του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ.

Απαιτούμε να σταματήσουν να παρεμβαίνουν στις  αποφάσεις  και στις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος.

O πρόεδρος                          H Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης                                  Άντα Παραφόρου