Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Καταδικάζουμε την δικαστική και πολιτική δίωξη κατά της ΠΕΝΕΝ

Ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλει ως μεθοδευμένη από εφοπλιστικά κυβερνητικά κέντρα την δικαστική δίωξη κατά της ΠΕΝΕΝ και του Προέδρου της, Αντώνη Νταλακογεώργου, η οποία ασκήθηκε από την εισαγγελία Πειραιά και αφορά την απεργία στις 10/6/2021.

Η απεργία στις 10 Ιούνη 2021 αφορούσε την εναντίωση στο αντιδραστικό – αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη (4808/2021) και είχε κινητοποιήσει το σύνολο των συνδικάτων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα (ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – Εργατικά Κέντρα – Ομοσπονδίες και πολλές εκατοντάδες Σωματεία) στην Πανεργατική – Πανελλαδική απεργία.

Ταυτόχρονα στον χώρο της Ναυτιλίας η απόφαση για στήριξη και υλοποίηση της απεργίας έγινε με την συμμετοχή και των 13 Ναυτεργατικών Σωματείων.

Εξάλλου η συμμετοχή των πληρωμάτων στην αναφερόμενη απεργία ήταν καθολική!

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα προκύπτει ότι η επιχειρούμενη δίωξη είναι βαθιά πολιτική πράξη και αποσκοπεί μέσω των δικαστικών διώξεων στην υπονόμευση του δικαιώματος της απεργίας και στον εκφοβισμό των Ναυτεργατών μέσω της επιλεκτικής στοχοποίησης της ΠΕΝΕΝ.

Υπογραμμίζουμε ότι ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ είναι και Β΄ Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Απ’ αυτή την πλευρά η δικαστική δίωξη του, αποτελεί ευθεία στοχοποίηση συνολικά του εργατικού κινήματος του Πειραιά.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των κατασκευασμένων κατηγοριών σε βάρος της ΠΕΝΕΝ και του Προέδρου της.

 

O πρόεδρος                          H Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης                                  Άντα Παραφόρου