ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την καταστροφή βιβλίων σε σχολικό χώρο

Την Τρίτη 11/9, κατά τη διάρκεια του αγιασμού, ομάδα ατόμων εισήλθε σε δημοτικό σχολείο, ξεδίπλωσε την ελληνική σημαία, μπροστά σε γονείς και μαθητές κατέστρεψε σχολικό βιβλίο και επιχείρησε να μοιράσει κάποια άλλα βιβλία στους μαθητές. Ταυτόχρονα, οι κύριοι αυτοί, φρόντισαν να βιντεοσκοπήσουν με εικονολήπτη που τους συνόδευε τις πράξεις τους καθώς και τα παιδιά που βρίσκονταν μπροστά στο γεγονός και ανάρτησαν το βίντεο στο διαδίκτυο.

Καταγγέλουμε κατηγορηματικά την εισβολή στο σχολικό χώρο και την πράξη καταστροφής σχολικών βιβλίων μέσα σε σχολικό χώρο. Η καταστροφή βιβλίων ως πράξη αντίδρασης στο περιεχόμενό τους παραπέμπει ευθέως στο κάψιμο των σχολικών βιβλίων της δημοτικής αλλά και στις σκοτεινές εποχές των δικτατορικών καθεστώτων που έκαιγαν τα βιβλία των προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους αλλά και όλους τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας σε συνεχή επαγρύπνηση και αγώνα για την υπεράσπιση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και του παιδαγωγικού, ανοιχτού, δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του σχολείου.

Από το Δ.Σ. του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε.