Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ

Όλοι κι όλες  στη διαδήλωση στις 20/2/2024 στις 6:00 μμ Σύνταγμα

Χαιρετίζουμε τις μαζικές και ανυποχώρητες αγροτικές κινητοποιήσεις που δονούν τις τελευταίες εβδομάδες τη χώρα μας, αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη, όπως στη Γαλλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Αυστρία και τη Βουλγαρία. Ο αγροτικός κόσμος στη χώρα μας συνθλίβεται από την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία εφαρμόζει απαρέγκλιτα η κυβέρνηση της ΝΔ, επιτείνοντας το αντιλαϊκό έργο των προκατόχων της. Ο φτωχός αγροτικός κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με την ολοκληρωτική του καταστροφή, όπως αποδεικνύουν στην πράξη η διόγκωση του κόστους παραγωγής, η φορολογική λεηλασία, οι διαρκώς μειούμενες επιδοτήσεις, η έλλειψη μέτρων προστασίας των αγροτικών προϊόντων, καθώς και η πλήρης εγκατάλειψη των αγροτών και κτηνοτρόφων της πολύπαθης Θεσσαλίας. Κραυγή αγωνίας των αγροτών της Θεσσαλίας που δεν έχουν γη να καλλιεργήσουν και καμία πρόβλεψη από την κυβέρνηση της Ν.Δ. Οι καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των αποζημιώσεων από τον καταστροφικό Daniel είναι άνευ προηγουμένου. Οι καθυστερήσεις αυτές οφείλονται στην αδυναμία του κρατικού συστήματος να ολοκληρώσει και να επιταχύνει τις αυτοψίες σε σχέση με τις δηλώσεις ζημιάς.

Η νέα ΚΑΠ έχει μειωμένη χρηματοδότηση με τα επιχειρηματικά σχήματα και συμφέροντα να έχουν προτεραιότητα στις χρηματοδοτήσεις και επιδοτήσεις. Οι πλούσιοι και οι ιδιοκτήτες μεγάλων εκτάσεων φτιάχνουν «αγροτικές εκμεταλλεύσεις», μπαίνουν στο «λεγόμενο μητρώο αγροτών» με μεγάλα προνόμια,  ενώ οι εργατοαγρότες-αγροτοεργάτες και οι φτωχομεσαίοι αγρότες ξεκληρίζονται. Αυτό γίνεται σε μια περίοδο που ο λαός προσπαθεί να στηριχτεί και στα αγροτικά εισοδήματα για να επιβιώσει.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών. Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των αγροτών την Τρίτη 20/2 στο Σύνταγμα στις 6:00μ.μ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

O πρόεδρος                          H Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης                                  Άντα Παραφόρου