Καταγγελία για την απαγόρευση της πορείας και τις προσαγωγές μαθητών στου Ζωγράφου

Καταγγέλλουμε τη βάρβαρη αστυνομική επέμβαση καταστολής και διάλυσης της προσυγκέντρωσης και πορείας μαθητών των σχολείων του Ζωγράφου στην πλατεία Γαρδένια.

Συγκεκριμένα, σήμερα Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Γαρδένιας, συγκεντρώθηκαν μαθητές από λύκεια της πόλης μας καθώς και εργαζόμενοι για να διαδηλώσουν προς την κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος. Πριν οι διαδηλωτές προλάβουν να κατεβούν στο οδόστρωμα, περικυκλώθηκαν αιφνιδιαστικά από δεκάδες μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ. Οι αστυνομικές δυνάμεις, εντελώς απρόκλητα, χτύπησαν και προπηλάκισαν τα παιδιά, κυνήγησαν μαθήτριες και μαθητές στα στενά του Ζωγράφου και προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές. Καταγγέλλουμε τον προπηλακισμό μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, συναδέλφων αλλά και πολιτών που διαμαρτυρήθηκαν για την αστυνομική καταστολή. Ζητούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων και την καταδίκη των πολιτικών υπευθύνων που διέταξαν την πρωτοφανή αστυνομική επιδρομή στην πόλη μας.

Η επιχείρηση καταστολής και τρομοκράτησης των απεργών, της νεολαίας και του λαού στην οποία κατέφυγε η κυβέρνηση με προληπτικές προσαγωγές και διάλυση προσυγκεντρώσεων αλλά και το χτύπημα της μεγάλης παλλαϊκής απεργιακής πορείας έπεσε στο κενό. Ο λαός κατέκλυσε και πάλι δρόμους και πλατείες αναχαιτίζοντας το κύμα καταστολής.

Καλούμε τους φορείς, τα σωματεία, τους πολίτες και τη νεολαία του Ζωγράφου σε κοινή δράση και επαγρύπνηση ενάντια σε κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ, ενάντια στην καταστολή και τον αυταρχισμό. Δηλώνουμε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα παιδιά μας, τους μαθητές μας και το αναφαίρετο δικαίωμά τους να διαδηλώνουν και να διεκδικούν συλλογικά τα δικαιώματά τους.

.

 

Από το Δ.Σ. του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε.